AJent 10 Opublikowano 31 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 31 sierpnia 2021 Czesc, jak zmniejszyc lagi na moim serwerze? Jak mnie nie ma to pisze 76ms Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! gdy wbijam od razu mi sie zwieksza na 300-500, i strasznie laguje, co powinienem zrobic? 1.8.8 paper, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PanMaruda 616 Opublikowano 1 września 2021 Udostępnij Opublikowano 1 września 2021 17 godzin temu, AJent napisał: Czesc, jak zmniejszyc lagi na moim serwerze? Jak mnie nie ma to pisze 76ms Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! gdy wbijam od razu mi sie zwieksza na 300-500, i strasznie laguje, co powinienem zrobic? 1.8.8 paper, - panie dogtorze laguje gdy wchodzę na serwer - próbował pan nie wchodzić? - o fagtycznie dzienki pan doktur jak renkom odjoł - należy sie 200 zł a czy rozważałeś nowy internet który nie laguje? albo nowy serwer który nie laguje? xMuffionex i Glicz 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Glicz 241 Opublikowano 1 września 2021 Udostępnij Opublikowano 1 września 2021 Ten temat został przeniesiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Helios1993 323 Opublikowano 1 września 2021 Udostępnij Opublikowano 1 września 2021 Bez timingów lub profilera nie mogę ci tego powiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 AJent 10 Opublikowano 2 września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 2 września 2021 15 godzin temu, Helios1993 napisał: Bez timingów lub profilera nie mogę ci tego powiedzieć. Co to znaczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Helios1993 323 Opublikowano 2 września 2021 Udostępnij Opublikowano 2 września 2021 40 minut temu, AJent napisał: Co to znaczy? Wpisz /timings on, odczekaj 5 minut, wpisz /timings paste i daj tutaj linka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 AJent 10 Opublikowano 2 września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 2 września 2021 17 minut temu, Helios1993 napisał: Wpisz /timings on, odczekaj 5 minut, wpisz /timings paste i daj tutaj linka. Nie wiem co zrobilem, wpisalem timings on, chcialem restart serwa zrobic ale mi sie serwer nie odpala prosz masz logi. Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Helios1993 323 Opublikowano 2 września 2021 Udostępnij Opublikowano 2 września 2021 4 minuty temu, AJent napisał: Nie wiem co zrobilem, wpisalem timings on, chcialem restart serwa zrobic ale mi sie serwer nie odpala prosz masz logi. Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! To są logi z wyłączenia serwera, jeśli podczas próby uruchomienia nie generują się nowe, oznacza to błąd po stronie hostingu. Pisz do supportu tego hostingu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 AJent 10 Opublikowano 2 września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 2 września 2021 2 minuty temu, Helios1993 napisał: To są logi z wyłączenia serwera, jeśli podczas próby uruchomienia nie generują się nowe, oznacza to błąd po stronie hostingu. Pisz do supportu tego hostingu. Przepraszam tu masz cale logi Serwera. Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Helios1993 323 Opublikowano 2 września 2021 Udostępnij Opublikowano 2 września 2021 4 minuty temu, AJent napisał: Przepraszam tu masz cale logi Serwera. Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Stara wersja pluginu authme wyłącza twój serwer. Zaktualizuj ten plugin lub skorzystaj z dużo bezpieczniejszej weryfikacji Mojanga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 AJent 10 Opublikowano 3 września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 3 września 2021 Ok dzieki masz, Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Helios1993 323 Opublikowano 3 września 2021 Udostępnij Opublikowano 3 września 2021 Wyłączyłeś timingi kilka sekund po tym jak je włączyłeś, przez co nie ma tu informacji, które potrzebuję. Ponów je, tym razem odczekaj 5-10 minut przed wpisaniem /timings paste. Masz też sporo do poprawy: - Zaktualizuj serwer do wersji 1.17.1 (oraz wszystkie pluginy). - Pomyśl nad zmianą hostingu na pukawkę (mniejszy publiczny serwer) lub blooma (większy serwer). - Pozbądź się pluginu clearlag, usuwanie wszystkich przedmiotów naraz obciąża serwer o wiele bardziej niż same te przedmioty, a sam Minecraft usuwa je po 5 minutach od ich wyrzucenia. - Zamiast porzuconego MOTD możesz skorzystać z minimotd lub pistonmotd. - Jak najszybciej wywal redstoneguard, został on zrobiony przez osobę odpowiedzialną za wiele ataków na serwery Minecraft. (jako alternatywę możesz użyć insights) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 AJent 10 Opublikowano 3 września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 3 września 2021 30 minut temu, Helios1993 napisał: Wyłączyłeś timingi kilka sekund po tym jak je włączyłeś, przez co nie ma tu informacji, które potrzebuję. Ponów je, tym razem odczekaj 5-10 minut przed wpisaniem /timings paste. Masz też sporo do poprawy: - Zaktualizuj serwer do wersji 1.17.1 (oraz wszystkie pluginy). - Pomyśl nad zmianą hostingu na pukawkę (mniejszy publiczny serwer) lub blooma (większy serwer). - Pozbądź się pluginu clearlag, usuwanie wszystkich przedmiotów naraz obciąża serwer o wiele bardziej niż same te przedmioty, a sam Minecraft usuwa je po 5 minutach od ich wyrzucenia. - Zamiast porzuconego MOTD możesz skorzystać z minimotd lub pistonmotd. - Jak najszybciej wywal redstoneguard, został on zrobiony przez osobę odpowiedzialną za wiele ataków na serwery Minecraft. (jako alternatywę możesz użyć insights) Nie zaktulizuje wersji serwera do 1.17.1 poniewaz robie serwer pod 1.8, hosting napewno zmienie. ClearLag usuniety, MOTD mi sie aktualnie podoba. RedstoneGuard tez wyrzucilem. A tu masz linka: Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Odczekalem 8 minut od momentu wpisania komendy /timings on Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Helios1993 323 Opublikowano 3 września 2021 Udostępnij Opublikowano 3 września 2021 4 godziny temu, AJent napisał: Nie zaktulizuje wersji serwera do 1.17.1 poniewaz robie serwer pod 1.8 Posiadasz viaversion, a to oznacza, że serwer jest dla wielu wersji. Możesz go postawić na 1.17.1 i dodać pluginy viabackwards oraz viarewind, a jeśli wolisz stary system walki to weź oldcombatmechanics. 4 godziny temu, AJent napisał: Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Na początku timingów widać wysoki tps loss, który później się zmniejsza. Możliwe jest, że coś obciąża twój serwer przy dołączeniu gracza. Możesz pobrać plugin Spark i podesłać mi profilera: 1. Uruchom serwer i na niego dołącz 2. Jak najszybciej od dołączenia wpisz /spark profiler 3. Po minucie wpisz /spark profiler --stop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 AJent 10 Opublikowano 3 września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 3 września 2021 W dniu 3.09.2021 o 20:54, Helios1993 napisał: Posiadasz viaversion, a to oznacza, że serwer jest dla wielu wersji. Możesz go postawić na 1.17.1 i dodać pluginy viabackwards oraz viarewind, a jeśli wolisz stary system walki to weź oldcombatmechanics. Na początku timingów widać wysoki tps loss, który później się zmniejsza. Możliwe jest, że coś obciąża twój serwer przy dołączeniu gracza. Możesz pobrać plugin Spark i podesłać mi profilera: 1. Uruchom serwer i na niego dołącz 2. Jak najszybciej od dołączenia wpisz /spark profiler 3. Po minucie wpisz /spark profiler --stop No tak wiem ze jest oldcombatmechanics ale mi sie nie chce z tym kombinowac wole stare pvp :c Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! I tu masz link wyzej jak cos. I co jak? I nie wiem czemu dostalem Kappa nie rozumiem :c Łączę dwa posty Notatka dodana przez Zbucki gnomq 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
AJent 10
Czesc, jak zmniejszyc lagi na moim serwerze? Jak mnie nie ma to pisze 76ms Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! gdy wbijam od razu mi sie zwieksza na 300-500, i strasznie laguje, co powinienem zrobic? 1.8.8 paper,
14 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi