Skocz do zawartości
  • 0

Ponownie potrzebuje pomocy

MozeleQs

Pytanie

Witam tak wiem nie jest to związane ze skryptami ale to wsm jest 
Chciałem stworzyc taki serwer na craftbukkit do testowania skryptów i gdy go odpalam wyskakuje mi taki błąd jezeli ktos wie to prosze o pomoc

[20:47:43 WARN]: ** FAILED TO BIND TO PORT! [20:47:43 WARN]: The exception was: java.net.BindException: Address already in use: bind [20:47:43 WARN]: Perhaps a server is already running on that port? [20:47:43 INFO]: Stopping server

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
W dniu 22.08.2021 o 21:07, MozeleQs napisał:

Witam tak wiem nie jest to związane ze skryptami ale to wsm jest 
Chciałem stworzyc taki serwer na craftbukkit do testowania skryptów i gdy go odpalam wyskakuje mi taki błąd jezeli ktos wie to prosze o pomoc

[20:47:43 WARN]: ** FAILED TO BIND TO PORT! [20:47:43 WARN]: The exception was: java.net.BindException: Address already in use: bind [20:47:43 WARN]: Perhaps a server is already running on that port? [20:47:43 INFO]: Stopping server

zmień port serwera.

server.properties i linijka server port: <port> lub samo port: <port>. Już nie pamiętam.

+ osobiście polecam nauczyć się podstawowego angielskiego lub chociaż komunikat wkleić do tłumacza.... :bezkappy:

Edytowane przez polsatgraniepl

• 0

Na tym porcie masz już uruchomiony jeden serwer, wyłącz go lub zmień port na inny.

3 godziny temu, MozeleQs napisał:

craftbukkit

Na tym to ci nie zadziała ani skript, ani większość pluginów. Ten silnik używało się jakoś w 2012 roku, nawet jego aktualny maintainer (który jest też twórcą spigota) nie zaleca z niego korzystać i rozwija go jedynie jako podstawę dla spigota. Aktualnie najlepszym (lecz nie tak bardzo znanym) silnikiem jest Tuinity, lecz niedawno jego autor został zatrudniony do pracy nad Paperem, czyli najpopularniejszym silnikiem. Wszystkie poprawki z Tuinity w niedługim czasie zostaną przeniesione do Papera, więc będzie można się do niego cofnąć.

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...