Viroz 2 Opublikowano 14 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 14 kwietnia 2021 Siema, w pluginie odpowiadajacym za bany mam problem: podczas banowania gracza, wszystko jest dobrze, ale kiedy próbuję wejść na serwer, da się to zrobić, a na konsoli dostaję taki błąd: Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! kod BanIPCommand: kod BanMuteListener (wklejam z importami, zeby linijki sie zgadzaly) Z góry dziękuję za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kerpson 534 Opublikowano 14 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 14 kwietnia 2021 Linijka 45 jest związana ze String ip, jest nullem. Spróbuj pobrać ip w ten sposób: p.getAddress().getAddress().getHostName(); A tak poza tym to strasznie nieczytelny ten kod i bałagan niezły jest. Ja bany polecam robić na uuid a nie na nazwe gracza paweU i Patryk42341 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 LeviBoyPL 159 Opublikowano 15 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 15 kwietnia 2021 PlayerLoginEvent zwraca obiekt playera, ale jako że samo ładowanie gracza na serwer nie skończyło się to nie ma on wszystkich pól. Rozwiązania są co najmniej dwa. Możesz skorzystać z innego eventy - PlayerJoinEvent, wtedy gracz wszedł na serwer i pomyślnie przeszedł autoryzację. Druga opcja to zamiast pobierać IP z playera możesz pobrać adres z eventu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Viroz 2 Opublikowano 15 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 15 kwietnia 2021 udało mi się już z tym uporać, wielkie dzięki za pomoc :), a co do porządku w kodzie, to postaram sie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Glicz 241 Opublikowano 15 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 15 kwietnia 2021 Ten temat został zamknięty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Viroz 2
Siema,
w pluginie odpowiadajacym za bany mam problem:
podczas banowania gracza, wszystko jest dobrze, ale kiedy próbuję wejść na serwer, da się to zrobić, a na konsoli dostaję taki błąd: Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!
kod BanIPCommand:
kod BanMuteListener
(wklejam z importami, zeby linijki sie zgadzaly)
Z góry dziękuję za pomoc
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi