Skocz do zawartości
  • 0

The script infinitely repeated itself!

ZiomuuSss
 Udostępnij

Pytanie

Witam. mam skrypt o nazwie m.sk z takim kodem w środku:

on spawn of creature:    if biome at event-location is swampland:        #chance of 45%:        cancel event        spawn wither skeleton at event-location        #wait 1 second        apply absorption 18 to spawned entity for 99 days        apply strength 1 to spawned entity for 99 days        apply speed 1 to spawned entity for 99 days        set chestplate slot of spawned entity to air        set helmet slot of spawned entity to air        set name of spawned entity to "&4&lUpior"        stop

mam tam zakratkowane to co według mnie mogło powodować taki błąd, ale nadal dzieje się to samo....

I teraz mam problem, bo gdy go właczam to spamuje mi na chacie w grze jak i na konsoli wiadomość "The script 'm.sk' infinitely repeated itself!" Proszę o pomoc...

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
on spawn of creature:    biome at event-location is swampland:        cancel event        spawn 1 wither skeleton at event-location        loop entities in radius 1 around the event-location:            loop-entity is a wither skeleton                apply speed 1 to loop-entity for 10 days                apply absorption 18 to loop-entity for 10 days                apply strength 1 to loop-entity for 10 days                set name of loop-entity to "&c&lUpiur"

Nie testowane.  A tak po za tym jakas potka 5 dni to juz jest na zawsze. Na cholere ustawiac jemu eq na powietrze jezeli jak sie go zespawi to on nie ma eq o.O

• 0

Chodzi o to, że jak sie spawnuje entity to spawnujesz kolejny (szkieleta), co znowu wywoła event spawnowania i znowu i znowu i znowu..............

GZ, takiego błędu jeszcze nie miałem xD

on spawn of creature:	if biome at event-location is swampland:	    event-entity isn't wither skeleton:	   	 chance of 45%	   	 cancel event	   	 spawn wither skeleton at event-location	   	 apply absorption 18 to spawned entity for 99 days	   	 apply strength 1 to spawned entity for 99 days	   	 apply speed 1 to spawned entity for 99 days	   	 set chestplate slot of spawned entity to air	   	 set helmet slot of spawned entity to air	   	 set name of spawned entity to "&4&lUpior"

• 0

Ustawiam eq na air ponieważ mam także inny skrypt, który po zespawnowaniu szkieleta nadaje mu eq, jak się okazało, czarnemu szkieletowi też dawało (pomimo że w tamtym skrypcie mam napisane "skeleton" a nie "wither skeleton"...)

Ok, herhor67 wszystko mi wytłumaczył w poście wyżej. Teraz już rozumiem, i raczej nie popełnię tego błędu drugi raz. do zamknięcia.

• 0

nie, stop, jeszcze nie do zamknięcia. Chodzi o to, że nie wyświetla błędów, ale nie działa też zaprzeczenie, tzn. "event-entity isn't wither skeleton:" próbowałem "event-entity is not wither skeleton:" ale bez skutku....

EDIT: Całkowicie nie działa. Jednak to zaprzeczenie działa, anuluje event spawnu potwora (jeśli to nie jest czarny szkielet), i na tym się zatrzymuje. Nie wiem co z tym zrobić, .

Edytowane przez ZiomuuSss

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...