Skocz do zawartości
  • 0

Manhunt

_NoBo_
 Udostępnij

Pytanie

Poprosiłbym skrypt na Manhunt.

Komendy:
/mh rolechance speedruner/hunter <szansa>  - Ustawia szanse na zostanie  speedrunerem/hunterem. (Nie może być że wyjdzie nic albo że wszyscy będą hunterami lub seedrunerami. Wiadomość: &7&l» &aUstawiles szanse na byciem &f&l<rola> &ana &f&l<szansa>
/mh start - Odlicza 10 sekund do staru. (Przed 10 sekundami gracze nie mogą się ruszać) Wiadomosci to:  &7&l» &aManhunt zaczyna sie za &6&l<czas>
/mh stop - Koniec manhunta wiadomosc: &7&l» &cManhunt zostal zatrzymany przez &f&l<nick>
Jak ktoś dostanie role np. Speedruner to na chacie wysyła sie: &cSpeedrunerem jest &6&l<nick gracza>
Jak zostaniesz hunterem na title pokaże się &aJestes hunterem!
Jak speedrunerem: &cJestes speedrunerem!
Options:

Wiadomość staru:
Wiadomość końca:
Wiadomość ustawienia szansy:
Wiadomość roli (tej na chacie kto jest speedrunerem):
Wiadomość roli do gracza (tej na title):

Z góry dzięki :> 

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Już to pisze ale spotkałem mały błąd:

-ile ma być hunterów i ile speedranerów?

Jeśli dobrze rozumiem ma być 1 hunter. Za tem Twoje sformułowanie jest błędne. Jeśli chcesz ustawiać szanse dla grupy np. speedruner to wtedy albo będzie speedruner albo nie będzie. Możesz ustawiać szanse dla gracza. Tak samo hunterów: skoro jest x speedrunerów to ilość hunterów to wszyscy gracze - x. Możesz mi wytłumaczyć jak to działa?

Może ma losować ilość speedranerów i ilosć hunterów i wtedy zostaną neutralni lub nie?

Glicz

Łączę posty.

Notatka dodana przez Glicz

• 1
W dniu 25.03.2021 o 21:11, _NoBo_ napisał:

Poprosiłbym skrypt na Manhunt.

Komendy:
/mh rolechance speedruner/hunter <szansa>  - Ustawia szanse na zostanie  speedrunerem/hunterem. (Nie może być że wyjdzie nic albo że wszyscy będą hunterami lub seedrunerami. Wiadomość: &7&l» &aUstawiles szanse na byciem &f&l<rola> &ana &f&l<szansa>
/mh start - Odlicza 10 sekund do staru. (Przed 10 sekundami gracze nie mogą się ruszać) Wiadomosci to:  &7&l» &aManhunt zaczyna sie za &6&l<czas>
/mh stop - Koniec manhunta wiadomosc: &7&l» &cManhunt zostal zatrzymany przez &f&l<nick>
Jak ktoś dostanie role np. Speedruner to na chacie wysyła sie: &cSpeedrunerem jest &6&l<nick gracza>
Jak zostaniesz hunterem na title pokaże się &aJestes hunterem!
Jak speedrunerem: &cJestes speedrunerem!
Options:

Wiadomość staru:
Wiadomość końca:
Wiadomość ustawienia szansy:
Wiadomość roli (tej na chacie kto jest speedrunerem):
Wiadomość roli do gracza (tej na title):

Z góry dzięki :> 

Zrobiłem skrypt na randomowych speedrunnerów i hunterów. Jako, że jestem początkującym skrypterem to zrobiłem coś takiego:

Mam nadzieje, że spełni choć część oczekiwań.

• 0

Maksymalnie może być łącznie 5 graczy; wtedy 2 speedrunerów i 3 hunterów. Jak graczy jest 4 to 3 hunterów, 1 speedruner. gdy 3 to 2 hunterów a gdy 2 to po prostu 1 hunter i 1 speedruner.

Czyli w sumie do tego odpada komenda rolechance

Glicz

Łączę posty.

Notatka dodana przez Glicz