sworip 50 Opublikowano 25 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 25 lutego 2021 Witam, potrzebuje krótki skript na sprawdzanie jakie NBT ma mob, robiłem to już na wiele sposobów lecz nie działa. Taki kod napisałem: on right click on entity: if player's tool is stick named "&d&lROZDZKA": send nbt of event-entity Proszę o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1925 Opublikowano 25 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 25 lutego 2021 5 minut temu, sworip napisał: Witam, potrzebuje krótki skript na sprawdzanie jakie NBT ma mob, robiłem to już na wiele sposobów lecz nie działa. Taki kod napisałem: Zamień ostatnią linijkę na 'send nbt of clicked entity' i pobierz dodatek SkBee. Wtedy zadziała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sworip 50 Opublikowano 25 lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 25 lutego 2021 1 minutę temu, Kormic napisał: Zamień ostatnią linijkę na 'send nbt of clicked entity' i pobierz dodatek SkBee. Wtedy zadziała. Dodatek mam, linijkę już próbowałem i nie działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1925 Opublikowano 25 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 25 lutego 2021 Teraz, sworip napisał: Dodatek mam, linijkę już próbowałem i nie działa Jesteś pewien, że posiadasz te same narzędzie? Dodaj przed linijką wysyłającą NBT jakąś wiadomość kontrolną. Spróbuj jeszcze zamienić 'clicked entity' na 'entity'. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sworip 50 Opublikowano 25 lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 25 lutego 2021 (edytowane) @KormicNazwa jest ta sama, z tego co widzę to problem jest w tym że to prawe kliknięcie na moba nie działa, bo dałem send i nie wyświetliło nic. Edytowane 25 lutego 2021 przez sworip Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1925 Opublikowano 25 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 25 lutego 2021 25 minut temu, sworip napisał: @KormicNazwa jest ta sama, z tego co widzę to problem jest w tym że to prawe kliknięcie na moba nie działa, bo dałem send i nie wyświetliło nic. Podaj proszę: wersję serwera silnik serwera wersję Skripta listę dodatków do Skripta wraz z ich wersjami błędy przy przeładowaniu skryptu błędy w konsoli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sworip 50 Opublikowano 25 lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 25 lutego 2021 Teraz, Kormic napisał: Podaj proszę: wersję serwera silnik serwera wersję Skripta listę dodatków do Skripta wraz z ich wersjami błędy przy przeładowaniu skryptu błędy w konsoli 1. 1.16.5 2. Purpur Spigot 3. Skript 2.5.2 4. SkBee - 1.10.2 skRayFall - 1.9.23 skUtilities - 0.9.2 skQuery - 4.1.4 5. Błędów nie ma 6. Ze strony skripta nic, czasem się wyświetli jakiś błąd z paper spigota ale jest napisane żeby tego nie zgłaszać bo to nie jest ani bug ani error Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1925 Opublikowano 25 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 25 lutego 2021 3 minuty temu, sworip napisał: 1. 1.16.5 2. Purpur Spigot 3. Skript 2.5.2 4. SkBee - 1.10.2 skRayFall - 1.9.23 skUtilities - 0.9.2 skQuery - 4.1.4 5. Błędów nie ma 6. Ze strony skripta nic, czasem się wyświetli jakiś błąd z paper spigota ale jest napisane żeby tego nie zgłaszać bo to nie jest ani bug ani error Spróbuj bez dodatków do Skripta i zaktualizuj Skript do najnowszej wersji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sworip 50 Opublikowano 25 lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 25 lutego 2021 13 minut temu, Kormic napisał: Spróbuj bez dodatków do Skripta i zaktualizuj Skript do najnowszej wersji. Dalej nie działa, mam najnowsze wersje wszystkiego jakie się da ale nic z tego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1925 Opublikowano 25 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 25 lutego 2021 1 minutę temu, sworip napisał: Dalej nie działa, mam najnowsze wersje wszystkiego jakie się da ale nic z tego Właśnie przeczytałem, że masz Purpur Spigot. Co to za silnik? Pokaż dodatkowo logi z konsoli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sworip 50 Opublikowano 25 lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 25 lutego 2021 (edytowane) 9 minut temu, Kormic napisał: Właśnie przeczytałem, że masz Purpur Spigot. Co to za silnik? Pokaż dodatkowo logi z konsoli. Purpur z tego co przeczytałem jest lepszą wersją paper spigot ale ja różnicy między nimi nie widzę tak szczerze. Logi: Silnik w razie czego mogę spróbować zmienić bo to i tak prywatny serwer jest więc mi bez różnicy o ile nie będą TPS spadać z jego winy. Edytowane 25 lutego 2021 przez sworip Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1925 Opublikowano 25 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 25 lutego 2021 15 minut temu, sworip napisał: Purpur z tego co przeczytałem jest lepszą wersją paper spigot ale ja różnicy między nimi nie widzę tak szczerze. Logi: Purpur i Tuinity pokazują swoje zalety przy dużej ilości graczy. Widzę błędy ze Springspigota. Włącz serwer z samym Skriptem i zobacz jak się zachowuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sworip 50 Opublikowano 25 lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 25 lutego 2021 Godzinę temu, Kormic napisał: Purpur i Tuinity pokazują swoje zalety przy dużej ilości graczy. Widzę błędy ze Springspigota. Włącz serwer z samym Skriptem i zobacz jak się zachowuje. Zrobiłem tak jak kazałeś, dalej skript nie działa, zaktualizowałem też logi z konsoli: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1925 Opublikowano 25 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 25 lutego 2021 16 minut temu, sworip napisał: Zrobiłem tak jak kazałeś, dalej skript nie działa, zaktualizowałem też logi z konsoli: Włączyłeś serwer z samym Skriptem (czyli nawet bez innych pluginów)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sworip 50 Opublikowano 25 lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 25 lutego 2021 14 minut temu, Kormic napisał: Włączyłeś serwer z samym Skriptem (czyli nawet bez innych pluginów)? Ok pobawiłem się jeszcze i udało mi się to naprawić. Jakby ktoś był ciekaw to użyłem tego kodu: on damage: cancel event send nbt of attacked entity to attacker Wydaje mi się że powodem niedziałania było to że nie było interakcji jak się klika prawym na moba a przy zadawaniu damage'a już jest. Dzięki za starania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Glicz 246 Opublikowano 25 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 25 lutego 2021 Ten temat został zamknięty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
sworip 50
Witam, potrzebuje krótki skript na sprawdzanie jakie NBT ma mob, robiłem to już na wiele sposobów lecz nie działa.
Taki kod napisałem:
on right click on entity: if player's tool is stick named "&d&lROZDZKA": send nbt of event-entity
Proszę o pomoc
15 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi