Skocz do zawartości
  • 0

Działanie skript (on ...)

MKM
 Udostępnij

Pytanie

Witam serdecznie, mam pytanie co do poszczególnych kodów na jakiej zasadzie one działają.

Mianowicie mamy takie coś:

on right click:
	player's tool is 1 paper named ... lore ...

@up Jeśli dobrze myślę, to powyższy kod sprawdza każde kliknięcie gracza na jakikolwiek przedmiot + sprawdza czy to "papier"?

Natomiast kod:

on right click with paper:
	player's tool is 1 paper named ... lore ...

@up Sprawdza kliknięcie tylko jeśli gracz posiada w papier w ręce, a następnie czy to papier o nazwie XYZ?

Piszę to pytanko bo chciałbym się dowiedzieć jak to się ma do "lagowania" Bo np. kod pierwszy sprawdza tak na logikę wszystko cokolwiek kliknę, a dopiero później sprawdza czy owy przedmiot to papier.

Zaś kod 2 Po kliknięciu sprawdza tylko przedmiot papier. Czyli mam rozumieć, że zastosowanie 2 kodu jest bardziej "przyjazne" serwerowi?

Jeśli coś pomyliłem/uraziłem kogoś :D to przepraszam, ale nie posiadam aż tak najlepszej wiedzy w Skript.

Edytowane przez MKM

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 1
3 minuty temu, MKM napisał:

Piszę to pytanko bo chciałbym się dowiedzieć jak to się ma do "lagowania" Bo np. kod pierwszy sprawdza tak na logikę wszystko cokolwiek kliknę, a dopiero później sprawdza czy owy przedmiot to papier.

Zaś kod 2 Po kliknięciu sprawdza tylko przedmiot papier. Czyli mam rozumieć, że zastosowanie 2 kodu jest bardziej "przyjazne" serwerowi?

Jeśli coś pomyliłem/uraziłem kogoś :D to przepraszam, ale posiadam aż tak najlepszej wiedzy w Skript.

Te kody nie mają właściwie żadnej różnicy w działaniu. Drugi od pierwszego różni się tym, że sprawdza narzędzie gracza "za kurtyną".

Mimo wszystko preferuję pierwszy sposób, gdyż niejednokrotnie zdarzało się tak, iż drugi blokował przedmioty z nazwami, lore, itd.

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...