Witam serdecznie, mam pytanie co do poszczególnych kodów na jakiej zasadzie one działają.
Mianowicie mamy takie coś:
on right click:
player's tool is 1 paper named ... lore ...
@up Jeśli dobrze myślę, to powyższy kod sprawdza każde kliknięcie gracza na jakikolwiek przedmiot + sprawdza czy to "papier"?
Natomiast kod:
on right click with paper:
player's tool is 1 paper named ... lore ...
@up Sprawdza kliknięcie tylko jeśli gracz posiada w papier w ręce, a następnie czy to papier o nazwie XYZ?
Piszę to pytanko bo chciałbym się dowiedzieć jak to się ma do "lagowania" Bo np. kod pierwszy sprawdza tak na logikę wszystko cokolwiek kliknę, a dopiero później sprawdza czy owy przedmiot to papier.
Zaś kod 2 Po kliknięciu sprawdza tylko przedmiot papier. Czyli mam rozumieć, że zastosowanie 2 kodu jest bardziej "przyjazne" serwerowi?
Jeśli coś pomyliłem/uraziłem kogoś to przepraszam, ale nie posiadam aż tak najlepszej wiedzy w Skript.
Pytanie
MKM 0
Witam serdecznie, mam pytanie co do poszczególnych kodów na jakiej zasadzie one działają.
Mianowicie mamy takie coś:
on right click: player's tool is 1 paper named ... lore ...
@up Jeśli dobrze myślę, to powyższy kod sprawdza każde kliknięcie gracza na jakikolwiek przedmiot + sprawdza czy to "papier"?
Natomiast kod:
on right click with paper: player's tool is 1 paper named ... lore ...
@up Sprawdza kliknięcie tylko jeśli gracz posiada w papier w ręce, a następnie czy to papier o nazwie XYZ?
Piszę to pytanko bo chciałbym się dowiedzieć jak to się ma do "lagowania" Bo np. kod pierwszy sprawdza tak na logikę wszystko cokolwiek kliknę, a dopiero później sprawdza czy owy przedmiot to papier.
Zaś kod 2 Po kliknięciu sprawdza tylko przedmiot papier. Czyli mam rozumieć, że zastosowanie 2 kodu jest bardziej "przyjazne" serwerowi?
Jeśli coś pomyliłem/uraziłem kogoś
to przepraszam, ale nie posiadam aż tak najlepszej wiedzy w Skript.
Edytowane przez MKMOdnośnik do komentarza
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi