Skocz do zawartości
  • 0

Jak naprawić event on portal

Pytanie

Witam. Jak naprawić event on portal?

on portal:
	broadcast "POG"

Nie działa po prostu, jakiś plugin go blokuje. jest jakaś możliwość by zrobić by ten event działał? Próbowałem na innym serwerze i tam działało. Podejrzewam, że to wina WorldEdit'a, bo jak używałem FAWE to ten event też nie działał, aczkolwiek mogę się mylić. 

Oczywiście usuwnie wszystkich wtyczek odpada, ponieważ zajełoby mi to sporo czasu. Potrzebowałbym jakiegoś "bypass'a" na to by ten event działał. 

Plugins (22): Chunky, ChunkyMap*, Citizens, dynmap*, Essentials, HolographicDisplays, LuckPerms, Multiverse-Core, Multiverse-Inventories, PixelPrinter, SAML, ServerRestorer, Shopkeepers, Skent*, SkQuery, Skript, skript-reflect*, skript-yaml, TuSKe*, Vault, WorldEdit, WorldGuard

This server is running Paper version git-Paper-463 (MC: 1.16.5) (Implementing API version 1.16.5-R0.1-SNAPSHOT)

https://skript.pl/temat/45436-jak-naprawi%C4%87-event-on-portal/

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Najlepiej będzie po prostu wyrzucić kilka najbardziej podejrzanych pluginów i zobaczyć czy wtedy też blokuje się ten event. Jeśli to któryś z nich to po kolei je wrzucaj z powrotem i zobacz, który to jest taki szkodliwy. 

https://skript.pl/temat/45436-jak-naprawi%C4%87-event-on-portal/#findComment-286221

• 0
19 minut temu, Misio12320 napisał:

Witam. Jak naprawić event on portal?

on portal:
	broadcast "POG"

Nie działa po prostu, jakiś plugin go blokuje. jest jakaś możliwość by zrobić by ten event działał? Próbowałem na innym serwerze i tam działało. Podejrzewam, że to wina WorldEdit'a, bo jak używałem FAWE to ten event też nie działał, aczkolwiek mogę się mylić. 

Oczywiście usuwnie wszystkich wtyczek odpada, ponieważ zajełoby mi to sporo czasu. Potrzebowałbym jakiegoś "bypass'a" na to by ten event działał. 

Plugins (22): Chunky, ChunkyMap*, Citizens, dynmap*, Essentials, HolographicDisplays, LuckPerms, Multiverse-Core, Multiverse-Inventories, PixelPrinter, SAML, ServerRestorer, Shopkeepers, Skent*, SkQuery, Skript, skript-reflect*, skript-yaml, TuSKe*, Vault, WorldEdit, WorldGuard

This server is running Paper version git-Paper-463 (MC: 1.16.5) (Implementing API version 1.16.5-R0.1-SNAPSHOT)

Nie ma żadnego "bypassu", trzeba badać pluginy po kolei.

Spróbuj bez dodatków, upewnij się, że masz aktualną wersję Skripta.

Jest to raczej niemożliwe, aby jakiś plugin blokował to. Zobacz jednak flagi w regionie globalnym oraz w regionach w miejscu portalu.

Jeżeli to nadal nie pomoże, zobacz czy nie masz w jakiś sposób wyłączonych portali/netheru w konfiguracji serwera i/lub w pluginach.

https://skript.pl/temat/45436-jak-naprawi%C4%87-event-on-portal/#findComment-286231