WIZIBANG 27 Opublikowano 27 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 stycznia 2021 Witam, czy jest opcja sprawdzenia czy arg 1 to materiał albo text Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 27 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 stycznia 2021 1 minutę temu, WIZIBANG napisał: Witam, czy jest opcja sprawdzenia czy arg 1 to materiał albo text Sprecyzuj co masz na myśli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CoFFeIN04 606 Opublikowano 27 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 stycznia 2021 if (arg-1 parsed as item) is not set: "Podaj poprawny item" stop Chodzi Ci o to? Nie rozumiem konkretnie pytania, o co chodzi z "materiał lub text". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 WIZIBANG 27 Opublikowano 27 stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 27 stycznia 2021 command /text [<material>]: if arg 1 is "aaaa": send "wow": if arg 1 is set: send "Wybrałeś materiał %arg 1%" Nie wiem czy nadal zroziumałe ale chodzi o to że jak jest materiał to nie może być text czy mogę to jakoś zrobić żeby sprawdzić czy gracz wpisał materiał lub text Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CoFFeIN04 606 Opublikowano 27 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 stycznia 2021 Jeśli wpiszesz w typ argumentu [<material>] (czyli to samo co item) to skrypt nie przepuści innego typu jak item (czyli material). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 27 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 stycznia 2021 1 minutę temu, WIZIBANG napisał: Nie wiem czy nadal zroziumałe ale chodzi o to że jak jest materiał to nie może być text czy mogę to jakoś zrobić żeby sprawdzić czy gracz wpisał materiał lub text Typ text przepuści wszystko, więc sprawdzanie czy arg-1 jest tekstem lub przedmiotem, jest całkowicie pozbawione sensu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 WIZIBANG 27 Opublikowano 27 stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 27 stycznia 2021 To jak sprawdzić czy coś jest przedmiotem używajac [<text>] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CoFFeIN04 606 Opublikowano 27 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 stycznia 2021 w taki sposób if (arg-1 parsed as item) is set: "Podales item!" WIZIBANG 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 27 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 stycznia 2021 Teraz, WIZIBANG napisał: To jak sprawdzić czy coś jest przedmiotem używajac [<text>] set {_i} to arg-1 parsed as item {_i} is set # Dalszy kod WIZIBANG 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 WIZIBANG 27 Opublikowano 27 stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 27 stycznia 2021 2 minuty temu, Kormic napisał: set {_i} to arg-1 parsed as item {_i} is set # Dalszy kod 2 minuty temu, CoFFeIN04 napisał: w taki sposób if (arg-1 parsed as item) is set: "Podales item!" nie działa. Nie wywala błędów ale nie działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 27 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 stycznia 2021 Teraz, WIZIBANG napisał: nie działa. Nie wywala błędów ale nie działa Pokaż jak ty żeś to wkleił w ten twój kod. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 WIZIBANG 27 Opublikowano 27 stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 27 stycznia 2021 A sorry pomyliłem się zapomniałem że w moim skrypcie to jest arg 3 Dzięki wielkie do zamknięcia Łączę posty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Usunięty#34161 123 Opublikowano 28 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 28 stycznia 2021 Problem został rozwiązany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
WIZIBANG 27
Witam, czy jest opcja sprawdzenia czy arg 1 to materiał albo text
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi