Skocz do zawartości
  • 0

Problem z particle

Misio12320
 Udostępnij

Pytanie

Witam. Tak wiem, że to duplikat, ale nie przypominam sobie żebym dał "Najlepsza odpowiedź", z czego co pamietam to dałem polubienie i strzałkę do góry. 

Problem w tym, że particle się nie wyświetla

on enter region "mumia":
	chance of 100%:
		play sound "minecraft:entity.elder_guardian.curse" at player
		play guardian target on the player

Powinno to działać na takiej zasadzie, że jeżeli gracz wejdzie w region "mumia" to powinnien wyskoczyć ten particle "guardian target", jednak nic się nie dzieje. proszę o pomoc z tym.

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
3 minuty temu, Misio12320 napisał:

Witam. Tak wiem, że to duplikat, ale nie przypominam sobie żebym dał "Najlepsza odpowiedź", z czego co pamietam to dałem polubienie i strzałkę do góry. 

Obecnie moderacja uznaje polubienie pod postem za wybranie najlepszej odpowiedzi. Mogłeś napisać do moderacji o otworzenie tematu zamiast tworzyć nowy.

3 minuty temu, Misio12320 napisał:

Powinno to działać na takiej zasadzie, że jeżeli gracz wejdzie w region "mumia" to powinnien wyskoczyć ten particle "guardian target", jednak nic się nie dzieje. proszę o pomoc z tym.

1. 'chance of 100%' jest tutaj niepotrzebne, gdyż kod i tak zawsze zostanie wykonany.

2. Czy dźwięk jest odtwarzany?

3. Ten particle 'guardian target' to jest te przejście moba Guardian na środku ekranu od góry do dołu, tak?

Edytowane przez Kormic

• 0
8 godzin temu, Kormic napisał:

1. 'chance of 100%' jest tutaj niepotrzebne, gdyż kod i tak zawsze zostanie wykonany.

2. Czy dźwięk jest odtwarzany?

3. Ten particle 'guardian target' to jest te przejście moba Guardian na środku ekranu od góry do dołu, tak?

1. Na gotowym serwerze testowałem i tam było 3%, więc dałem 100%, bo nie chciało mi się kasowć linijki.

2. Tak.

3. Własnie to ten.

7 godzin temu, CoFFeIN04 napisał:

Czy ten efekt nie nazywa się 'mob appearance'?

Nie mam pojęcia :thinking:

• 0
play mob appearance at the player

przetestowane na serwerze (1.16.4 tuinity) i działa,

nie wiem jak działa ten efekt, ale na F5 się wyświetla zawsze, a na normalnym trybie widzenia pokazuje się dopiero jak myszka jest skierowana w dół

Spoiler

RhgWadf.png

• 0

Dlatego tak działa, bo 'player' to lokalizacja nóg gracza. Jeżeli już chcemy zrobić to bardziej precyzyjnie, używamy 'player's head location' zamiast 'player'.

Nie zaszkodzi również potraktować tego particle jako tzw. "entity particle". W tym celu wystarczy zamienić 'at' na 'on'.

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...