Skocz do zawartości

Skarga na vCren'a

Patryk42341

Rekomendowane odpowiedzi

Niniejszym składam skargę na użytkownika vCren'a, który dnia 17.01.2021 obraził mnie publicznie na czacie forum nazywając mnie na ch! i rzucił oszczerstwo w moją stronę. 😭

Dowody: Mes6ZvO.png

vCren od początku dziwnie się wobec mnie zachowywał. Kiedy zainteresował się kontem z pluginem, jakie wystawiłem na sprzedaż w konwersacji PW próbował naciskać na mnie, aby narzucić mi jego niewytłumaczalne dziwne warunki transakcji. Np. chciał żebym założył Discorda, najprawdopodobniej w celu, abym podczas, kiedy już mnie oszuka nie mógł złożyć skargi, ponieważ prywatny Discord nie podlega pod forum oraz nie mógł w ten sposób uzyskać jego adresu IP od administracji i ewentualnie iść z nim na policję (oczywiście mam zdrowe zmysły i przez 7 zł nie poszedłbym na policję). Kiedy powiedziałem mu, że forum wystarczy i aby podał mi sposób płatności jaki wybiera, abym mógł mu podać dane do przelewu, to znów zaczął pisać o discordzie. Na nic zdały się też moje tłumaczenia, że nie mogę "dać mu przetestować konta z pluginem", ponieważ kiedy go pobierze, będzie już go miał i będzie mógł go kopiować co mogłoby poskutkować zablokowaniem pluginu przez SpigotMC.org. Widząc, że to człowiek, który żałuje 7 zł wyszedłem z konwersacji. Wyrażam zgodę, aby administracja sprawdziła nasze PW, nie mam już swojej kopii wiadomości, ale wiem, że na luzie możecie to sprawdzić. Należy również pamiętać, że chociaż cała konwersacja z vCrenem mnie krindżowała zachowałem zasady savoir vivre'u i nigdy go nie wyzwałem

vCren dzisiaj rano w ramach zemsty na mnie, że nie udało mu się mnie oszukać napisał na czacie, że jakobym zarejestrował się wczoraj (co jest nie prawdą), więc jego zdaniem nie jestem osobą wiarygodną, mimo, że mam twardy dowód zaufania w postaci mojej poprzedniej uczciwej transakcji, do której linkuję w moim poście (chodzi o ten post Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!)

No i później ok. godz. 17/18:00 kiedy napisałem na czacie, że nie współpracuję z nieuczciwymi osobami, vCren próbował oczyścić się publicznie i stwierdził, że kradnę z chęcią pluginy xDDD (nie wiem skąd takie informacje? Nie znamy się osobiście).

Dodatkowo vCren jest osobą wybuchową, która napisała wiele toksyczności w jednym z komentarzy, ale na szczęście @xNightPower_ zajął się tym i ukrył post. Zachęcam, aby przeczytać w panelu moderacyjnym podstawę prawną (złamał aż pięć paragrafów).

Akt oskarżenia: vCren złamał pkty. Regulaminu Globalnego: §2.1 "Należy szanować wszystkich użytkowników" i §2.2.1 "Niedopuszczalne są wyzwiska i oszczerstwa". Wyzwał mnie od ch! i napisał oszczerstwo jakobym kradł cudze pluginy. vCren złamał również §2.3.1 "Zabronione jest zamieszczanie treści naruszających prawo polskie" -> Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! (należy pamiętać, że w prawie polskim "Oszczerstwo (skript.pl)" widnieje jako "Zniesławienie (RP)", które jeszcze niedawno było znane jako "Pomówienie" -> wszystko jedno i to samo).

Proszę o ukaranie użytkownika punktami karnymi za złamanie paragrafów forum oraz żądam publicznych przeprosin, ponieważ zostało naruszone moje dobre imię, które jest mi potrzebne do uczciwego sprzedania konta z pluginem i jeszcze jednej gry.

Dowód winy jest ewidentny, więc @vCren zostanie ukarany zgodnie z taryfikatorem: (§2.1.2.1 - wyzwiska i oszczerstwa) ukrycie posta lub czerwona notatka, edycja posta i od 1 do 10 punktów ostrzeżeń na miesiąc. Przychylam się także do wniosku @Patryk42341 o publiczne przeprosiny.

Dodatkowo na screenach znajduje się także wiadomość wyrażająca lekceważący stosunek do otrzymywanych punktów ostrzeżeń, co stanowi "podważanie obowiązujących zasad i ustroju" czyli wykroczenie z §1.2.2 regulaminu za które również zostanie nadana kara zgodnie z taryfikatorem: (§1.2.2 - działalność wywrotowa) od 2 do 20 punktów ostrzeżeń na 3 miesiące.

Podsumowując:

• Za wyzwiska i oszczerstwa @vCren otrzymuje 3 punkty ostrzeżeń.
  • Za lekceważący stosunek do ostrzeżeń @vCren otrzymuje 2 punkty ostrzeżeń.
  • Dodatkowo zgodnie z taryfikatorem: (5 lub więcej łącznych punktów ostrzeżeń) ban na 1 dzień o ile nie został nadany w ostatnich 5 dniach.
  • Po upływie bana @vCren powinien przeprosić publicznie w statusie @Patryk42341 za wyzwiska i oszczerstwa w jego stronę, jeśli tego nie zrobi - kara zostanie podwojona.
Spoiler

Poważne bitwy o 7 zł :kappa:

• Libter zablokował(a) ten temat
Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...