Skocz do zawartości
  • 0

Magazyny

Karol123123123
 Udostępnij

Pytanie

Siema! Napisalby mi ktos skrypt (Najlepiej zeby nie bylo kopiowania jesli ktos to ogarnia) na magazyny? Chcialbym aby gracz od poczatku posiadal 3 magazyny (Wielkosc 1 magazynu = 2x enderchesty). Chcialbym tez aby te magazyny mozna bylo otwierac u npc o nazwie &6&lDozorca

(PaperSpigot 1.8.8)

Edytowane przez Karol123123123

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Godzinę temu, Karol123123123 napisał:

Siema! Napisalby mi ktos skrypt (Najlepiej zeby nie bylo kopiowania jesli ktos to ogarnia) na magazyny? Chcialbym aby gracz od poczatku posiadal 3 magazyny (Wielkosc 1 magazynu = 2x enderchesty). Chcialbym tez aby te magazyny mozna bylo otwierac u npc o nazwie &6&lDozorca

(PaperSpigot 1.8.8)

Proszę, skrypt nietestowany. Wymagany Skript 2.2 lub nowszy.

• 0
14 minut temu, Karol123123123 napisał:

Pobrałem Skript 2.2 niestety wyskoczyło aż 11 errorów 

Jeżeli powyższe nie zadziała, spróbuj również z wersją 2.5 od Matocolotoe i wersjami 2.2-dev37c oraz 2.2-dev36 od bensku.

Nie oczekuj, że ktoś ci będzie pisał skrypty na tak starą wersję, bo skrypt działa, a problemem jest w tej sytuacji twój serwer, nie mój skrypt.

• 0
2 minuty temu, Karol123123123 napisał:

Pobrałem 2.5.3 od Matocolotoe i niestety wciąż te same błędy wyskakują. Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!

W takim razie spróbuj:

• wyłączyć serwer
  • zapisać swoje skrypty i/lub zmienne w bezpiecznym miejscu
  • usunąć folder Skript
  • włączyć ponownie serwer
  • wrzucić do nowego folderu Skript swoje skrypty i/lub zmienne

Rzuć okiem również na wersje, które podrzuciłem.

EDIT:

W przypadku zmiany wersji również w przypadku braku działania Skripta możesz powtórzyć wyżej opisaną procedurę.

Edytowane przez Kormic

• 0
15 minut temu, Karol123123123 napisał:

Tak zrobiłem

Spójrz na mój edytowany post wyżej. Napisałem tam, że możesz spróbować powtórzyć tę procedurę w przypadku zmiany wersji.

Nie zaszkodzi również zaktualizować silnik serwera (o ile to możliwe).

EDIT:

Zauważyłem parę błędów w swoim skrypcie (łącznie 6), więc zwracam honor.

Sprawdź jeszcze raz.

Edytowane przez Kormic

• 0

Wracam do tego skryptu. Skrypt działa. Nie wskazuje błędów podczas reloadowania skripta. Niestety podczas gdy wsadzam itemy do magazynu (obojetnie jakiego) po czym otworze jeszcze raz ten magazyn usuwa ostatno pierwszy włożony item. Czy potrafilibyście to naprawić? + Fajnie jakbyście dodali komende dla administratora który może przeglądać czyjeś magazyny. np. /magazyn xyz_123

• 0
19 minut temu, Karol123123123 napisał:

Wracam do tego skryptu. Skrypt działa. Nie wskazuje błędów podczas reloadowania skripta. Niestety podczas gdy wsadzam itemy do magazynu (obojetnie jakiego) po czym otworze jeszcze raz ten magazyn usuwa ostatno pierwszy włożony item.

Pierwszy włożony przedmiot? A resztę zapisuje?

19 minut temu, Karol123123123 napisał:

Fajnie jakbyście dodali komende dla administratora który może przeglądać czyjeś magazyny. np. /magazyn xyz_123

Tylko przeglądać czy przeglądać i modyfikować?

EDIT:

Jeżeli przerabiałeś skrypt, pokaż go.

Edytowane przez Kormic