Skocz do zawartości
  • 0

Skript/FunnyGuilds - punkty

MKM
 Udostępnij

Pytanie

Witam serdecznie, chciałbym się dowiedzieć czy jest możliwość stworzenia w skrypcie blokady punktów za zabicie gracza i czy mógłby mi ktoś pomoć, prościej np:

Jeśli gracz znajduje się na regionie "NAZWA" to na tym regionie, jeśli gracz X zabije gracza Y to punkty w FunnyGuilds nie są dodawane, ani odejmowane graczom.

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
2 minuty temu, MKM napisał:

Witam serdecznie, chciałbym się dowiedzieć czy jest możliwość stworzenia w skrypcie blokady punktów za zabicie gracza i czy mógłby mi ktoś pomoć, prościej np:

Jeśli gracz znajduje się na regionie "NAZWA" to na tym regionie, jeśli gracz X zabije gracza Y to punkty w FunnyGuilds nie są dodawane, ani odejmowane graczom.

Proszę, skrypt nietestowany. Wymagany dodatek FunnySkAddon.

on kill points change:
	"%region at victim%" contains "NAZWA"
	cancel event

• 0
[13:34:22 INFO]: [Skript] Reloading test.sk...
[13:34:22 ERROR]: An on kill points change event cannot be cancelled (test.sk, line 86: cancel event')
[13:34:22 INFO]: [Skript] Encountered 1 error while reloading test.sk!

Nie działa :/

• 0
2 minuty temu, MKM napisał:
[13:34:22 INFO]: [Skript] Reloading test.sk...
[13:34:22 ERROR]: An on kill points change event cannot be cancelled (test.sk, line 86: cancel event')
[13:34:22 INFO]: [Skript] Encountered 1 error while reloading test.sk!

Nie działa :/

W takim razie jeszcze inaczej spróbujemy.

on kill points change:
	"%region at victim%" contains "NAZWA"
	set change to 0

Jeżeli nie zadziała, sprawdź co zwraca 'change'.

on kill points change:
	send "%change%" to victim

• 0
38 minut temu, MKM napisał:
[14:59:56 ERROR]: null can't be set to anything (test.sk, line 86: set change to 0')

'change' zwraca liczbę:

Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!

W takim razie nie da rady niestety tego w prosty sposób zrobić. Podłączanie się pod API FunnyGuilds w skript-reflect byłoby trudnym zadaniem.

Na twoim miejscu wyczekiwałbym na nadchodzący update FunnySkAddon, może tam się coś pojawi.

Edytowane przez Michix
Glicz

Poprawiam cytat.

Notatka dodana przez Glicz

• 0
Godzinę temu, Kormic napisał:

W takim razie nie da rady niestety tego w prosty sposób zrobić. Podłączanie się pod API FunnyGuilds w skript-reflect byłoby trudnym zadaniem.

Na twoim miejscu wyczekiwałbym na nadchodzący update FunnySkAddon, może tam się coś pojawi.

A może pomyślisz ze mną i szłoby to obejść jakoś, ale na zasadzie zrobiłem takie jakby (wyrównanie punktów), tylko mi errory wyskakują :/ I nie wiem jak dodać, aby sprawdzało region bo kolejny error jest...

Coś na zasadzie:

on kill points change:
	if victim is a player:
		guild add %change% points for player
		send "Punkty nie zostaly odjete poniewaz znajdowales sie na terenie NAZWA" to victim
	if attacker is a player:
		guild remove %change% points from player
		send "Punkty nie zostaly dodane poniewaz znajdowales sie na terenie NAZWA" to attacker

Błędy:

[17:08:32 ERROR]: There's no player in an on kill points change event (test.sk, line 86: guild add %change% points for player')
[17:08:32 ERROR]: Cannot use 'attacker' outside of a damage/death/destroy event (test.sk, line 88: if attacker is a player:')

Jeszcze by się przydało dodać jakoś sprawdzanie, czy znajduje się ten gracz na terenie "NAZWA". Pewnie źle robię skrypt, ale czy dałoby radę zrobić coś na takiej zasadzie właśnie wyrównywania ;)

• 0
6 minut temu, MKM napisał:

A może pomyślisz ze mną i szłoby to obejść jakoś, ale na zasadzie zrobiłem takie jakby (wyrównanie punktów), tylko mi errory wyskakują :/ I nie wiem jak dodać, aby sprawdzało region bo kolejny error jest...

Coś na zasadzie:

on kill points change:
	if victim is a player:
		guild add %change% points for player
		send "Punkty nie zostaly odjete poniewaz znajdowales sie na terenie NAZWA" to victim
	if attacker is a player:
		guild remove %change% points from player
		send "Punkty nie zostaly dodane poniewaz znajdowales sie na terenie NAZWA" to attacker

W sumie nienajgorszy pomysł, ale i tak będzie powiadomienie o zmianie punktów. Jeżeli już, zrobiłbym to na tej zasadzie:

on kill points change:
	"%region at player%" contains "SPAWN"
	add (change) to victim's points
	remove (change) from killer's points
	send "Punkty nie zostaly odjete poniewaz znajdowales sie na terenie NAZWA" to victim and killer

Z tego co pamiętam to w FunnyGuilds traci się punkty jedynie gdy zabije nas inny gracz. Jeżeli mam rację, nie trzeba sprawdzać 'killer' i 'victim'.

• 0

Błędy:

[17:34:45 ERROR]: There's no player in an on kill points change event (test.sk, line 85: "%region at player%" contains "duel"')
[17:34:45 ERROR]: null can't have anything added to it (test.sk, line 86: add %change% to victim's points')
[17:34:45 ERROR]: null can't have anything removed from it (test.sk, line 87: remove %change% from killer's points')

Chyba będzie trzeba się poddać, ale dzięki za pomoc :/ Zawsze to 1 skrypt mniej do obciążenia :D 

@Edit na on death: też by to szło zrobić, gdy gracz znajduje się na terenie, ale tego %change% nie wykrywa wtedy

Edytowane przez MKM

• 0
1 minutę temu, MKM napisał:

Błędy:

[17:34:45 ERROR]: There's no player in an on kill points change event (test.sk, line 85: "%region at player%" contains "duel"')
[17:34:45 ERROR]: null can't have anything added to it (test.sk, line 86: add %change% to victim's points')
[17:34:45 ERROR]: null can't have anything removed from it (test.sk, line 87: remove %change% from killer's points')

Aaa... mój błąd.

on kill points change:
	"%region at victim%" contains "SPAWN"
	add (change) to victim's points
	remove (change) from killer's points
	send "Punkty nie zostaly odjete poniewaz znajdowales sie na terenie NAZWA" to victim and killer

Spróbuj jeszcze raz i niczego nie zmieniaj. Spróbuj również bez tych nawiasów. Jeżeli nie zadziała, spróbujemy ustawić do zmiennej 'change'.

• 0

Zostały tylko:

[17:40:45 ERROR]: null can't have anything added to it (test.sk, line 86: add (change) to victim's points')
[17:40:45 ERROR]: null can't have anything removed from it (test.sk, line 87: remove (change) from killer's points')

• 0
27 minut temu, MKM napisał:

Zostały tylko:

[17:40:45 ERROR]: null can't have anything added to it (test.sk, line 86: add (change) to victim's points')
[17:40:45 ERROR]: null can't have anything removed from it (test.sk, line 87: remove (change) from killer's points')

W takim razie najwidoczniej nie można ustawiać punktów gracza w FunnySkAddon.

Daj mi chwilę, jeszcze poszukam rozwiązania w API FunnyGuilds i za chwilę zedytuję ten post.

EDIT:

Jednak można, jestem ślepy.

on kill points change:
	guild add (change) points for player
	guild remove (change) points from player

Spróbować możesz również bez nawiasów. Jeżeli nadal nie zadziała, spróbuj tak:

on kill points change:
	set {_change} to change
	guild add {_change} points for player
	guild remove {_change} points from player

Edytowane przez Kormic

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...