Musi to działać na takiej zasadzie, że Portal1_World oraz Portal2_World teleportuje mnie do portalu Portal_Nether_At_Bedrock jeżeli zostaną spełnione dane warunki ( tu sobie poradzę). W przeciwnym razie teleportuje mnie do portalu Portal_Nether_Default, czyli ten utworzony przez Minecraft. Chciałbym takie coś jak na filmiku, ale w innej lokalizacji czyli Portal_Nether_At_Bedrock bym nie musiał niszczyć tego głównego.
Kod:
on portal:if"%region at event-player%" contains "portal1":if"%event-player's world%" contains "nether":set pitch of {_} to event-player's pitch
set yaw of {_} to event-player's yaw
add {_} to {portal1}
teleport player to {portal1}else:set pitch of {_} to event-player's pitch
set yaw of {_} to event-player's yaw
add {_} to {portal2}if"%region at event-player%" contains "portal2":
teleport player to {portal2}
on right click:
player is holding diamond block
cancel event
set{portal1} to location of clicked clock
on right click:
player is holding bedrock
cancel event
set{portal2} to location of clicked block
Chciałbym tylko utworzyć region z Portal_Nether_At_Bedrock i przez niego się teleportować do Portal1_World lub Portal2_World, zależy którym dołączyłem do piekła.
Pytanie
Misio12320 32
Witam, potrzebuję pomocy ze skryptem na portale.
Musi to działać na takiej zasadzie, że Portal1_World oraz Portal2_World teleportuje mnie do portalu Portal_Nether_At_Bedrock jeżeli zostaną spełnione dane warunki ( tu sobie poradzę). W przeciwnym razie teleportuje mnie do portalu Portal_Nether_Default, czyli ten utworzony przez Minecraft. Chciałbym takie coś jak na filmiku, ale w innej lokalizacji czyli Portal_Nether_At_Bedrock bym nie musiał niszczyć tego głównego.
Kod:
Chciałbym tylko utworzyć region z Portal_Nether_At_Bedrock i przez niego się teleportować do Portal1_World lub Portal2_World, zależy którym dołączyłem do piekła.
Proszę o sugestie oraz pomoc w tym wynalazku
Edytowane przez Misio12320Odnośnik do komentarza
https://skript.pl/temat/44508-zlecenie-na-skrypt-na-portal/Udostępnij na innych stronach
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi