Notro 134 Opublikowano 29 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 29 grudnia 2020 Hej! Mam kolejny problem.. Otóż chciałem zrobić komendę /skrzynie give [nick] [ilość] [skrzynia], lecz przy ustawianiu ilości zaczęły pojawiać się problemy. Chciałem użyć give arg 3 {@klucz} to %arg 2% czyli daj [ilość] kluczy graczowi z arg 2 lecz pojawia się taki błąd: próbowałem wiele opcji, z procentami, inną składnią itp. lecz do niczego nie doszedłem. Proszę o pomoc i z góry dzięki.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1 Kormic 1 824 Opublikowano 29 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 29 grudnia 2020 (edytowane) Teraz, JkodGames napisał: Hej! Mam kolejny problem.. Otóż chciałem zrobić komendę /skrzynie give [nick] [ilość] [skrzynia], lecz przy ustawianiu ilości zaczęły pojawiać się problemy. Chciałem użyć 1. Użyj 'arg-3' zamiast 'arg 3'. 2. Po 'arg-3' daj 'of'. 3. Usuń procenty z 'arg-2'. Edytowane 29 grudnia 2020 przez Kormic Notro 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Notro 134 Opublikowano 29 grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 29 grudnia 2020 2 minuty temu, Kormic napisał: 1. Użyj arg-3 zamiast arg 3. 2. Po arg-3 daj 'of'. 2. Usuń procenty z arg-2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 _Hezer_ 1 Opublikowano 29 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 29 grudnia 2020 3 minuty temu, JkodGames napisał: Hej! Mam kolejny problem.. Otóż chciałem zrobić komendę /skrzynie give [nick] [ilość] [skrzynia], lecz przy ustawianiu ilości zaczęły pojawiać się problemy. Chciałem użyć give arg 3 {@klucz} to %arg 2% czyli daj [ilość] kluczy graczowi z arg 2 lecz pojawia się taki błąd: Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! próbowałem wiele opcji, z procentami, inną składnią itp. lecz do niczego nie doszedłem. Proszę o pomoc i z góry dzięki.. Nie lepiej będzie jak wgrasz sobie plugin Crazy Crates działa na podobnej zasadzie można dawać kluczę i jest pełny config do zmiany zawartości skrzyni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Notro 134 Opublikowano 29 grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 29 grudnia 2020 1 minutę temu, _Hezer_ napisał: Nie lepiej będzie jak wgrasz sobie plugin Crazy Crates działa na podobnej zasadzie można dawać kluczę i jest pełny config do zmiany zawartości skrzyni. Nie chcę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 29 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 29 grudnia 2020 Teraz, JkodGames napisał: Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Pokaż całą komendę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Notro 134 Opublikowano 29 grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 29 grudnia 2020 1 minutę temu, Kormic napisał: Pokaż całą komendę. command /skrzynie [<text>] [<player>] [<text>] [<text>]: trigger: if arg 1 is "reset": if arg 2 is set: if player has permission "skrzynie.reset": set {klucze::%arg 2%} to 0 send "{@prefix} &aPomyślnie zresetowałeś zmienne!" to player else: send "{@prefix} &cNie posiadasz permisji, by użyć tej komendy!" to player if arg 1 is "give" or "daj": if player has permission "skrzynie.daj": if arg 2 is set: if arg 3 is set: if arg 4 is "skrzynia1": send "{@prefix} &aDałeś klucz/e do skrzyni &b%arg 4% &agraczowi &b%arg 2%&a!" to player give arg-3 of {@klucz} to arg 2 add 1 to {klucze::%arg 2%} else if arg 4 is not "skrzynia1": send "{@prefix} &cZła nazwa skrzyni! Użyj /skrzynie give [nick] [ilość] [skrzynia]" to player else if arg 3 is not set: send "{@prefix} &cNie wpisałeś ilości! Użyj /skrzynie give [nick] [ilość] [skrzynia]" to player else if arg 2 is not set: send "{@prefix} &cNie wpisałeś nicku! Użyj /skrzynie give [nick] [ilość] [skrzynia]" to player else: send "{@prefix} &cNie posiadasz permisji, by użyć tej komendy!" to player else if arg 1 is not set: set {_guiskrzynie} to chest with 3 rows named "&9Skrzynie" set slot 11 of {_guiskrzynie} to lime concrete named "&aWłącz" set slot 15 of {_guiskrzynie} to red concrete named "&cWyłącz" set slot 0 of {_guiskrzynie} to tripwire hook named "&aKlucze" with lore "&bPosiadasz: %{klucze::%player%}% kluczy" set slot (integers between 1 and 10) of {_guiskrzynie} to black stained glass pane named "&a" open {_guiskrzynie} to player Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1 Kormic 1 824 Opublikowano 29 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 29 grudnia 2020 (edytowane) No widzisz, typ argumentu nie jest właściwy. Typem argumentu nr 3 powinien być 'integer', bądź 'number'. Edytowane 29 grudnia 2020 przez Kormic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1 CoFFeIN04 606 Opublikowano 29 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 29 grudnia 2020 argument 3 nie jest integerem (numerem) możesz: - zmienić typ na integer - zapisać (arg-3 parsed as integer) zamiast arg-3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Notro 134 Opublikowano 29 grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 29 grudnia 2020 Dzięki i przepraszam za tak banalny błąd, nawet nie wiedziałem ze taki typ argumentu istnieje. Wszyscy dostali najlepszą odpowiedź. Do zamknięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Usunięty#34161 123 Opublikowano 29 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 29 grudnia 2020 Problem został rozwiązany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Notro 134
Hej! Mam kolejny problem..
Otóż chciałem zrobić komendę /skrzynie give [nick] [ilość] [skrzynia], lecz przy ustawianiu ilości zaczęły pojawiać się problemy.
Chciałem użyć
give arg 3 {@klucz} to %arg 2%
czyli
daj [ilość] kluczy graczowi z arg 2
lecz pojawia się taki błąd:
próbowałem wiele opcji, z procentami, inną składnią itp. lecz do niczego nie doszedłem.
Proszę o pomoc i z góry dzięki..
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi