Hej! Na swoim serwerze stworzyłem coś na typ wiosek, na których budować mogą tylko gracze, którzy mają odpowiednią rangę. Napisałem skrypt, dający możliwość dodawania i usuwania ludzi z wioski jednak dostaje prośby o stworzenie kolejnych wiosek i budzi się problem, ponieważ gracz posiadający uprawnienia do komendy "/bladi usun" może usunąć gracza z wioski innej niż swoja. Ponadto można kogoś usunąć z innej wioski dodając gracza do swojej komendą "/bladi dodaj". W przypadku dodawania kogoś do wioski myślę, że wystarczy zastosować akceptację jaką stosuję się przy komendach "/tpa" z essentialsa. I tutaj prosiłbym o dodanie takiej opcji do mojego skryptu. Jednak czy ma ktoś z Was pomysł na pierwszy problem?
command /wioskabladiego [<text>] [<text>] [<text>]:
aliases: /bladi
permission: wioskabladiego.admin
trigger:
if arg 1 is not set:
send "&c&l "
send "&cPrawidłowe użycie: /wioskabladiego (funkcja) (nick)"
send "&c&l "
send "&3&lKomendy:"
send "&6/wioskabladiego dodaj (nick) - nadaje uprawnienia do Wioski Bladiego"
send "&6/wioskabladiego usun (nick) - zabiera uprawnienia do Wioski Bladiego"
if arg 1 is "dodaj" or "+":
if arg 2 is set:
set {nick} to arg 2
execute server command "pex user %{nick}% group set wioskabladiego"
broadcast "&a&l%{nick}% został dodany do Wioski Bladiego"
if arg 1 is "usun" or "-":
if arg 2 is set:
set {nick} to arg 2
execute server command "pex user %{nick}% group set gracz"
broadcast "&c&l%{nick}% został usunięty z Wioski Bladiego"
stop
Pytanie
DPS 0
Hej! Na swoim serwerze stworzyłem coś na typ wiosek, na których budować mogą tylko gracze, którzy mają odpowiednią rangę. Napisałem skrypt, dający możliwość dodawania i usuwania ludzi z wioski jednak dostaje prośby o stworzenie kolejnych wiosek i budzi się problem, ponieważ gracz posiadający uprawnienia do komendy "/bladi usun" może usunąć gracza z wioski innej niż swoja. Ponadto można kogoś usunąć z innej wioski dodając gracza do swojej komendą "/bladi dodaj". W przypadku dodawania kogoś do wioski myślę, że wystarczy zastosować akceptację jaką stosuję się przy komendach "/tpa" z essentialsa. I tutaj prosiłbym o dodanie takiej opcji do mojego skryptu. Jednak czy ma ktoś z Was pomysł na pierwszy problem?
Edytowane przez DPSPoprawiam formatowanie
Notatka dodana przez xAxee
https://skript.pl/temat/44086-skrypt-na-dodawanie-do-wioski/Udostępnij na innych stronach
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi