Skocz do zawartości
  • 0

Kit w gui

Usunięty#31276
 Udostępnij

Pytanie

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Teraz, Szygran napisał:

hej ostanio pytałem się o kit w gui i mam problem jak mogę zrobić aby kit mogło się odebrać np.po 1min?

Musisz sprawdzać przy próbie odbioru kitu czy zmienna z czasem ostatniego odbioru przez gracza jest ustawiona, jeżeli tak to sprawdzasz czy różnica między czasem obecnym a czasem w zmiennej jest mniejsza niż 1 minuta. W przypadku, gdy rzeczywiście różnica jest mniejsza niż 1 minuta, opcjonalnie wysyłasz graczowi wiadomość i zatrzymujesz skrypt. Poza tym pierwszym warunkiem, zaraz pod nim, ustawiasz wartość zmiennej na czas obecny.

• 0

Gdy podajesz kod to użyj code.skript.pl lub formatowania Code.

Najprościej będzie dodać:

cooldown: 1 minute

przed trigger:

aczkolwiek wtedy komenda /kit będzie blokowana nawet, gdy gracz nie wybierze zestawu

Drugi, nieco trudniejszy sposób to zmienna przechowująca czas od ostatniego poboru zestawu (np. {lastvip::%player%}), ustawiasz ją na now i sprawdzasz czy różnica (difference) jest większe od 1 minuty

Edytowane przez CoFFeIN04

• 0
11 minut temu, CoFFeIN04 napisał:

Gdy podajesz kod to użyj code.skript.pl lub formatowania Code.

Najprościej będzie dodać:

cooldown: 1 minute

przed trigger:

aczkolwiek wtedy komenda /kit będzie blokowana nawet, gdy gracz nie wybierze zestawu

Drugi, nieco trudniejszy sposób to zmienna przechowująca czas od ostatniego poboru zestawu (np. {lastvip::%player%}), ustawiasz ją na now i sprawdzasz czy różnica (difference) jest większe od 1 minuty

a można dać wiadomość np. musisz zaczekać 3minuty aby odebrać zestaw?

chodzi mi o to że chcę odebrać zestaw vip odbieram i znowu po np. 3 sekundach chcę odebrać i wyskakuje błąd zaczekaj 3 minuty i wtedy dopiero będę mógł odebrać

Nieaktywny

Łączę posty.

• -1

tak, wszystko jest w dokumentacji: Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!

cooldown message: You last teleported home %elapsed time% ago, you may teleport home again in %remaining time%. 

między linijką cooldown: a trigger:

Powyższą wiadomość po dwukropku możesz dowolnie edytować, tzn. kolorowanie lub wpisanie co tylko chcesz.

• 0
1 minutę temu, CoFFeIN04 napisał:

tak, wszystko jest w dokumentacji:

cooldown message: You last teleported home %elapsed time% ago, you may teleport home again in %remaining time%. 

Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!

Powyższą wiadomość po dwukropku możesz dowolnie edytować, tzn. kolorowanie lub wpisanie co tylko chcesz.

a wyślesz wszystko z moim skryptem bo nwm jak to wkleić xD

• 0
Teraz, CoFFeIN04 napisał:

tak, wszystko jest w dokumentacji:

Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!

Nie wiem po cholerę każesz mu to robić na komendach.

Teraz, Szygran napisał:

chodzi mi o to że chcę odebrać zestaw vip odbieram i znowu po np. 3 sekundach chcę odebrać i wyskakuje błąd zaczekaj 3 minuty i wtedy dopiero będę mógł odebrać

Zrób tak, jak napisałem. Tak będzie najlepiej.

EDIT: Tutaj masz pomocną stronę: Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!

Teraz, Szygran napisał:

a wyślesz wszystko z moim skryptem bo nwm jak to wkleić xD

Precz ze spoonfeedingiem.

Edytowane przez Kormic

• 0
2 godziny temu, Kormic napisał:

Zrób tak, jak napisałem. Tak będzie najlepiej.

Precz ze spoonfeedingiem.

coś takiego?

command /kit:
    cooldown: 10 minute
    trigger:

Edytowane przez wiktorm12
wiktorm12

Dodaje w code

Notatka dodana przez wiktorm12

• -1
3 minuty temu, Kormic napisał:

ma problem z podstawami tzn. "wkleić między cooldown: a trigger:" a ty każesz mu robić to na zmiennych?

Lepszym i dokładniejszym sposobem będzie zrobienie tego tak jak polecił @Kormic, ale jeśli nie potrafisz to zrób tak jak ja napisałem

• 0

ma problem z podstawami tzn. "wkleić między cooldown: a trigger:" a ty każesz mu robić to na zmiennych?

Teraz będziesz mu wbijał do głowy jakieś tworzenie GUI na komendach. Widocznie wracamy do epoki format slot i SkQuery.

Teraz, Szygran napisał:

coś takiego?

command /kit:
    cooldown: 10 minute
    trigger:

Nie, podałem ci link wyżej.

• 0
1 minutę temu, Kormic napisał:

Teraz będziesz mu wbijał do głowy jakieś tworzenie GUI na komendach. Widocznie wracamy do epoki format slot i SkQuery.

Nie tworzenia GUI na komendach, tylko do jednej komendy - /kit. Natomiast tak jak wspomniałem metoda ta naliczy cooldown nawet jeśli gracz nie wybierze zestawu, dlatego najlepiej zrobić to tak jak ty zalecasz, ale tak jak powiedziałem nie wiem czy autor sobie poradzi. Najlepiej dla niego będzie przestudiować Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!  i ogólnie wiki :)

• 0

Nie tworzenia GUI na komendach, tylko do jednej komendy - /kit. Natomiast tak jak wspomniałem metoda ta naliczy cooldown nawet jeśli gracz nie wybierze zestawu, dlatego najlepiej zrobić to tak jak ty zalecasz, ale tak jak powiedziałem nie wiem czy autor sobie poradzi. Najlepiej dla niego będzie przestudiować Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!  i ogólnie wiki :)

Jeżeli sobie nie radzi, trzeba sprawić, żeby sobie poradził. Lepiej wpajać dobre, trudne nawyki niż jakieś gówna za przeproszeniem.

Edytowane przez Kormic