Usunięty#31276 2 Opublikowano 15 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 grudnia 2020 (edytowane) hej ostanio pytałem się o kit w gui i mam problem jak mogę zrobić aby kit mogło się odebrać np.po 1min? Skrypt: Edytowane 15 grudnia 2020 przez xNightPower_ Umieszczam długi kod na code.skript.pl, zmieniam tytuł na poprawny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1824 Opublikowano 15 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 grudnia 2020 Teraz, Szygran napisał: hej ostanio pytałem się o kit w gui i mam problem jak mogę zrobić aby kit mogło się odebrać np.po 1min? Musisz sprawdzać przy próbie odbioru kitu czy zmienna z czasem ostatniego odbioru przez gracza jest ustawiona, jeżeli tak to sprawdzasz czy różnica między czasem obecnym a czasem w zmiennej jest mniejsza niż 1 minuta. W przypadku, gdy rzeczywiście różnica jest mniejsza niż 1 minuta, opcjonalnie wysyłasz graczowi wiadomość i zatrzymujesz skrypt. Poza tym pierwszym warunkiem, zaraz pod nim, ustawiasz wartość zmiennej na czas obecny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CoFFeIN04 623 Opublikowano 15 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 grudnia 2020 (edytowane) Gdy podajesz kod to użyj code.skript.pl lub formatowania Code. Najprościej będzie dodać: cooldown: 1 minute przed trigger: aczkolwiek wtedy komenda /kit będzie blokowana nawet, gdy gracz nie wybierze zestawu Drugi, nieco trudniejszy sposób to zmienna przechowująca czas od ostatniego poboru zestawu (np. {lastvip::%player%}), ustawiasz ją na now i sprawdzasz czy różnica (difference) jest większe od 1 minuty Edytowane 15 grudnia 2020 przez CoFFeIN04 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Usunięty#31276 2 Opublikowano 15 grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 15 grudnia 2020 11 minut temu, CoFFeIN04 napisał: Gdy podajesz kod to użyj code.skript.pl lub formatowania Code. Najprościej będzie dodać: cooldown: 1 minute przed trigger: aczkolwiek wtedy komenda /kit będzie blokowana nawet, gdy gracz nie wybierze zestawu Drugi, nieco trudniejszy sposób to zmienna przechowująca czas od ostatniego poboru zestawu (np. {lastvip::%player%}), ustawiasz ją na now i sprawdzasz czy różnica (difference) jest większe od 1 minuty a można dać wiadomość np. musisz zaczekać 3minuty aby odebrać zestaw? chodzi mi o to że chcę odebrać zestaw vip odbieram i znowu po np. 3 sekundach chcę odebrać i wyskakuje błąd zaczekaj 3 minuty i wtedy dopiero będę mógł odebrać Łączę posty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-1 CoFFeIN04 623 Opublikowano 15 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 grudnia 2020 (edytowane) tak, wszystko jest w dokumentacji: Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! cooldown message: You last teleported home %elapsed time% ago, you may teleport home again in %remaining time%. między linijką cooldown: a trigger: Powyższą wiadomość po dwukropku możesz dowolnie edytować, tzn. kolorowanie lub wpisanie co tylko chcesz. Edytowane 15 grudnia 2020 przez CoFFeIN04 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Usunięty#31276 2 Opublikowano 15 grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 15 grudnia 2020 1 minutę temu, CoFFeIN04 napisał: tak, wszystko jest w dokumentacji: cooldown message: You last teleported home %elapsed time% ago, you may teleport home again in %remaining time%. między linijką cooldown: a trigger: Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Powyższą wiadomość po dwukropku możesz dowolnie edytować, tzn. kolorowanie lub wpisanie co tylko chcesz. a wyślesz wszystko z moim skryptem bo nwm jak to wkleić xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1824 Opublikowano 15 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 grudnia 2020 (edytowane) Teraz, CoFFeIN04 napisał: tak, wszystko jest w dokumentacji: cooldown message: You last teleported home %elapsed time% ago, you may teleport home again in %remaining time%. między linijką cooldown: a trigger: Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Nie wiem po cholerę każesz mu to robić na komendach. Teraz, Szygran napisał: chodzi mi o to że chcę odebrać zestaw vip odbieram i znowu po np. 3 sekundach chcę odebrać i wyskakuje błąd zaczekaj 3 minuty i wtedy dopiero będę mógł odebrać Zrób tak, jak napisałem. Tak będzie najlepiej. EDIT: Tutaj masz pomocną stronę: Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Teraz, Szygran napisał: a wyślesz wszystko z moim skryptem bo nwm jak to wkleić xD Precz ze spoonfeedingiem. Edytowane 15 grudnia 2020 przez Kormic Usunięty#31276 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Usunięty#31276 2 Opublikowano 15 grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 15 grudnia 2020 (edytowane) 2 godziny temu, Kormic napisał: Nie wiem po cholerę każesz mu to robić na komendach. Zrób tak, jak napisałem. Tak będzie najlepiej. Precz ze spoonfeedingiem. coś takiego? command /kit: cooldown: 10 minute cooldown message: You last teleported home %elapsed time% ago, you may teleport home again in %remaining time%. trigger: Edytowane 15 grudnia 2020 przez wiktorm12 Dodaje w code Notatka dodana przez wiktorm12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-1 CoFFeIN04 623 Opublikowano 15 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 grudnia 2020 (edytowane) 3 minuty temu, Kormic napisał: Nie wiem po cholerę każesz mu to robić na komendach. ma problem z podstawami tzn. "wkleić między cooldown: a trigger:" a ty każesz mu robić to na zmiennych? Lepszym i dokładniejszym sposobem będzie zrobienie tego tak jak polecił @Kormic, ale jeśli nie potrafisz to zrób tak jak ja napisałem Edytowane 15 grudnia 2020 przez CoFFeIN04 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1824 Opublikowano 15 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 grudnia 2020 Teraz, CoFFeIN04 napisał: ma problem z podstawami tzn. "wkleić między cooldown: a trigger:" a ty każesz mu robić to na zmiennych? Teraz będziesz mu wbijał do głowy jakieś tworzenie GUI na komendach. Widocznie wracamy do epoki format slot i SkQuery. Teraz, Szygran napisał: coś takiego? command /kit: cooldown: 10 minute cooldown message: You last teleported home %elapsed time% ago, you may teleport home again in %remaining time%. trigger: Nie, podałem ci link wyżej. Usunięty#31276 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Usunięty#31276 2 Opublikowano 15 grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 15 grudnia 2020 1 minutę temu, Kormic napisał: Teraz będziesz mu wbijał do głowy jakieś tworzenie GUI na komendach. Widocznie wracamy do epoki format slot i SkQuery. Nie, podałem ci link wyżej. a DZK xD nie zauważalnym **ROZWIĄZANO** Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CoFFeIN04 623 Opublikowano 15 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 grudnia 2020 1 minutę temu, Kormic napisał: Teraz będziesz mu wbijał do głowy jakieś tworzenie GUI na komendach. Widocznie wracamy do epoki format slot i SkQuery. Nie tworzenia GUI na komendach, tylko do jednej komendy - /kit. Natomiast tak jak wspomniałem metoda ta naliczy cooldown nawet jeśli gracz nie wybierze zestawu, dlatego najlepiej zrobić to tak jak ty zalecasz, ale tak jak powiedziałem nie wiem czy autor sobie poradzi. Najlepiej dla niego będzie przestudiować Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! i ogólnie wiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1824 Opublikowano 15 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 grudnia 2020 (edytowane) Teraz, CoFFeIN04 napisał: Nie tworzenia GUI na komendach, tylko do jednej komendy - /kit. Natomiast tak jak wspomniałem metoda ta naliczy cooldown nawet jeśli gracz nie wybierze zestawu, dlatego najlepiej zrobić to tak jak ty zalecasz, ale tak jak powiedziałem nie wiem czy autor sobie poradzi. Najlepiej dla niego będzie przestudiować Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! i ogólnie wiki Jeżeli sobie nie radzi, trzeba sprawić, żeby sobie poradził. Lepiej wpajać dobre, trudne nawyki niż jakieś gówna za przeproszeniem. Edytowane 15 grudnia 2020 przez Kormic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Usunięty#31276 2
hej ostanio pytałem się o kit w gui i mam problem jak mogę zrobić aby kit mogło się odebrać np.po 1min?
Skrypt:
Umieszczam długi kod na code.skript.pl, zmieniam tytuł na poprawny.
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi