RediQ 3 Opublikowano 7 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 grudnia 2020 jaka zrobic ze jak sie ruszy o jedna kratke to sie wykona event jakis bo jak mam on any move to jest tez tak jak sie ruszy myszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1824 Opublikowano 7 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 grudnia 2020 Teraz, RediQ napisał: jaka zrobic ze jak sie ruszy o jedna kratke to sie wykona event jakis bo jak mam on any move to jest tez tak jak sie ruszy myszka Jedyny event, który jest wywoływany podczas poruszania się gracza to właśnie 'on any move' pochodzący z SkQuery. Możesz ewentualnie zrobić to na zasadzie pętli, która będzie sprawdzała czy odległość między pewnym punktem a lokalizacją gracza jest większa niż przykładowo 0.1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PanMaruda 616 Opublikowano 7 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 grudnia 2020 za każdym razem gdy gracz się ruszy to zapisujesz lokalizację bloku w którym stoi do zmiennej - jednocześnie sprawdzasz czy nowy blok jest różny od bloku ze zmiennej i jeżeli tak to znaczy że gracz się ruszył, jeżeli nie to znaczy że dalej stoi w tym samym klocku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-1 CoFFeIN04 619 Opublikowano 7 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 grudnia 2020 on any move: nie polecam, wykonuje się po najmniejszym ruszeniu myszką więc może negatywnie wpływać na wydajność. Warto spróbować tak jak zaproponował @Kormic, aby sprawdzać to pętlą. Jeśli chcesz zamrozić gracza - są lepsze sposoby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
RediQ 3
jaka zrobic ze jak sie ruszy o jedna kratke to sie wykona event jakis
bo jak mam on any move to jest tez tak jak sie ruszy myszka
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi