Skocz do zawartości
  • 0

Skrypt na usunięcie enchantu z Przedmiotu

DeepesT

Pytanie

Witam Serdecznie, czy może ktoś napisać skrypt który polegał na tym iż jak gracz ma przedmiot z zaklęciem np mending to znika z przedmiotu i pozostaje tylko niezniszczalność to jest przykład Z góry dziękuję za Poświęcony czas oraz udzieloną Pomoc Pozdrawiam Dominik. W razie wątpliwości które dotyczą tematu proszę napisać  

Przykład 

Gracz wyłowił przy użyciu wędki książkę z np enchantem niezniszczalność 3 oraz mending

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
35 minut temu, DeepesT napisał:

Witam Serdecznie, czy może ktoś napisać skrypt który polegał na tym iż jak gracz ma przedmiot z zaklęciem np mending to znika z przedmiotu i pozostaje tylko niezniszczalność to jest przykład Z góry dziękuję za Poświęcony czas oraz udzieloną Pomoc Pozdrawiam Dominik. W razie wątpliwości które dotyczą tematu proszę napisać  

Przykład 

Gracz wyłowił przy użyciu wędki książkę z np enchantem niezniszczalność 3 oraz mending

Proszę.

on pickup:
	event-item's enchantments contains mending
	set {_i} to event-item
	set {_e::*} to enchantments of {_i}
	remove mending from {_e::*}
	disenchant {_i}
	enchant {_i} with {_e::*}
	cancel event
	drop {_i} at event-entity
	delete event-entity

EDIT:

Przypomniałem sobie, że event-item jest niemodyfikowalny, więc trzeba stworzyć jego kopię. Możesz spróbować z tym kodem.

Edytowane przez Kormic

• 0
30 minut temu, Kormic napisał:

Proszę.

on pickup:
	event-item's enchantments contains mending
	set {_i} to event-item
	set {_e::*} to enchantments of {_i}
	remove mending from {_e::*}
	disenchant {_i}
	enchant {_i} with {_e::*}
	cancel event
	drop {_i} at event-entity
	delete event-entity

EDIT:

Przypomniałem sobie, że event-item jest niemodyfikowalny, więc trzeba stworzyć jego kopię. Możesz spróbować z tym kodem.

Niedziała mam książkę z mendingiem i np z niezniszczalnością 3 i po wyrzuceniu nic się nie dzieje 

• 0
Teraz, DeepesT napisał:

Niedziała mam książkę z mendingiem i np z niezniszczalnością 3 i po wyrzuceniu nic się nie dzieje 

Spróbuj zaminić wszystkie 'mending' na 'mending 1'. Całkiem możliwe, że wymagany jest typ 'enchantment type'.

• 0

jak chcesz usunąć mending z przedmiotu to wystarczy taka linijka:

remove mending from enchantments of %item%

aczkolwiek jeżeli chodzi o książkę z mendingiem to nie da się go z niej w powyższy sposób usunąć - a przynajmniej mi nic o tym nie wiadomo - można nasłuchiwać enchantowania przedmiotu/książki w enchancie/kowadle i tam usuwać mending z nowych enchantów.