Mam na moim serwerze skrypt na tzw. portfel lub skarbonke. Polega to na tym, że doładowujesz w itemshopie na stronie www pieniądze, i za te pieniądze możesz kupić np rangi, dodatki w specjalnym gui. Gui, oraz walute mam zrobione, ale mam problem. Chciałbym zrobić komendę /dodaj, która by dodawała graczom pieniądze do tej waluty.
Oto teraźniejszy skrypt:
command /dodaj [<offlineplayer>] [<text>]:
permission: admin.dodaj
permission message: &cBrak uprawnien!
trigger:
if arg 1 is not set:
send "&cUzycie: &7/dodaj (nick) (ilosc)"
stop
set {_add} to arg 2 parsed as integer
if {_add} is not set:
send "&cUzycie: &7/dodaj (nick) (ilosc)"
stop
set {_hajs} to yaml value "hajs" from file "plugins/Portfel/%arg 1%.yml!"
add {_add} to {_hajs}
send "&aDodano &7%{_add}%zl &agraczowi &7%arg 1%"
Problem polega na tym, że załóżmy:
Mam w portfelu 150 zł (waluta). Chce dodać sobie 10 zł, i po wpisaniu /dodaj <nick> 10, zamiast dodać mi 10 zł tak aby było 160, resetuje mi wszystko i mam tylko.
Ps. przy zmianie set {_hajs} to yaml value "hajs" from file "plugins/Portfel/%arg 1%.yml!" na add {_hajs} to yaml value "hajs" from file "plugins/Portfel/%arg 1%.yml!" tez ten problem wystepuje.
Pytanie
Mev0u 0
Cześć,
Mam na moim serwerze skrypt na tzw. portfel lub skarbonke. Polega to na tym, że doładowujesz w itemshopie na stronie www pieniądze, i za te pieniądze możesz kupić np rangi, dodatki w specjalnym gui. Gui, oraz walute mam zrobione, ale mam problem. Chciałbym zrobić komendę /dodaj, która by dodawała graczom pieniądze do tej waluty.
Oto teraźniejszy skrypt:
Problem polega na tym, że załóżmy:
Mam w portfelu 150 zł (waluta). Chce dodać sobie 10 zł, i po wpisaniu /dodaj <nick> 10, zamiast dodać mi 10 zł tak aby było 160, resetuje mi wszystko i mam tylko.
Ps. przy zmianie set {_hajs} to yaml value "hajs" from file "plugins/Portfel/%arg 1%.yml!" na add {_hajs} to yaml value "hajs" from file "plugins/Portfel/%arg 1%.yml!" tez ten problem wystepuje.
Wstawiam w code + poprawiam tytuł
Notatka dodana przez wiktorm12
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi