Kelly303 0 Opublikowano 13 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2020 Hej. Mam pewne pytanie. Czy jest ktoś w stanie napisać skrypt lub ewentualnie pokazać na pioruny z particli? Filmik do nich zamieszczam poniżej: (mam nadzieję że działa) (Wersja tej gry to 1.7, istniała 8 lat temu ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1921 Opublikowano 13 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2020 Teraz, Kelly303 napisał: Hej. Mam pewne pytanie. Czy jest ktoś w stanie napisać skrypt lub ewentualnie pokazać na pioruny z particli? Filmik do nich zamieszczam poniżej: (mam nadzieję że działa) Spróbuj wykorzystać dodatek skDragon i efekty drawDot oraz drawLine. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kelly303 0 Opublikowano 13 listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2020 No ok, sprubóje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PanMaruda 623 Opublikowano 13 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2020 Tu można zainteresować się wektorami - generujemy sobie wektor o losowej długości w kierunku patrzenia gracza - współrzędne leżące na tym wektorze (powiedzmy co 0.05 kratki) dodajemy do listy potem trzeba od końca tego wektora stworzyć dwa (lub więcej) nowych wektorów w losowych kierunkach i o losowych długościach - dodać ich współrzędne i znowu wygenerować wektory od końców tych dwóch - i tak kilka razy no i potem jak już mamy współrzędne całego 'pioruna' to tylko używamy tego co Kormic podał - draw dot z skDragon dla każdej wygenerowanej przez nas współrzędnej i zrobione tylko szczerze ci powiem - rzygać mi się chce jak widzę to 1.7 - powodzenia w szukaniu kogoś kto podejmie się pisania skryptu na tą wersję - szczególnie że żaden normalny skript tam nie działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kelly303 0 Opublikowano 13 listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2020 Poprostu piszę że te pioruny w tym filmie były na tę wersje, nic dziwnego że to 8 lat temu było. Również jestem twojego zdania, czyli że nie opłaca się w dzisiejszych czasach pisać skryptów na tę wersje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CountingDogs 130 Opublikowano 13 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2020 Spróbuj tego użyć. Bodajże potrzebujesz dodatku skDragon, czy jak on się tam zwał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kelly303 0 Opublikowano 14 listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 14 listopada 2020 (edytowane) Coś niechce mi działać. Na jaką wersje to działa? Bo testowałem na 1.12.2 i na tym 1.7 ale na obu nie działa. EDIT: A mam tego skDragon nawet Edytowane 14 listopada 2020 przez Kelly303 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CountingDogs 130 Opublikowano 14 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 14 listopada 2020 28 minut temu, Kelly303 napisał: Coś niechce mi działać. Na jaką wersje to działa? Bo testowałem na 1.12.2 i na tym 1.7 ale na obu nie działa. EDIT: A mam tego skDragon nawet Może podasz błędy? Bez nich nie rozwiążemy problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kelly303 0 Opublikowano 14 listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 14 listopada 2020 (edytowane) Jak by co to na 1.12.2 to samo się działo. Jeśli to nie wystarcza to pisz. (W folderze ze skryptami miałem tylko ten jeden na pioruny) Edytowane 14 listopada 2020 przez Kelly303 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kelly303 0 Opublikowano 18 listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 18 listopada 2020 To jak? Da się coś z tym zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kelly303 0 Opublikowano 25 listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 25 listopada 2020 Dobra... particle działają i wszystko widać, ale jest taki drobny problem. Particle (wiązki piorunów) lecą tylko w jednym kierunku. Czy dało by się zrobić żeby leciały w losowe kierunki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Kelly303 0
Hej. Mam pewne pytanie. Czy jest ktoś w stanie napisać skrypt lub ewentualnie pokazać na pioruny z particli? Filmik do nich zamieszczam poniżej: (mam nadzieję że działa)
(Wersja tej gry to 1.7, istniała 8 lat temu )
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi