Nefiu 2 Opublikowano 28 października 2020 Udostępnij Opublikowano 28 października 2020 Witam, może ktoś wysłać link do strony ze wszystkimi argumentami typu on mine itp ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 28 października 2020 Udostępnij Opublikowano 28 października 2020 (edytowane) 4 minuty temu, Nefiu napisał: Witam, może ktoś wysłać link do strony ze wszystkimi argumentami typu on mine itp ?? Wyszukaj w internecie frazę "skript docs" i/lub "skript documentation". Trochę samodzielności... Edytowane 28 października 2020 przez Kormic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Nefiu 2 Opublikowano 28 października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 28 października 2020 19 minut temu, Kormic napisał: Wyszukaj w internecie frazę "skript docs" i/lub "skript documentation". Trochę samodzielności... A mam jeszcze dwa pytanka, bo nie mogę tego znaleźć: Jak zablokować atakowanie w danym świecie oraz Jak zablokować niszczenie upraw w danym świcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CountingDogs 131 Opublikowano 28 października 2020 Udostępnij Opublikowano 28 października 2020 Odnośnie atakowania to chyba da się to zablokować w plikach, lecz w 100% nie jestem pewien. Blokowanie atakowania na danym świecie on damage: if world of player is "world": cancel event Niszczenie upraw on break: if event-block is wheat: cancel event Co do upraw to nie pamiętam, czy zadziała w tej formie (nie pamiętam nazwy bloku). Jednak możesz podmienić pod swoje oczekiwania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Nefiu 2 Opublikowano 28 października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 28 października 2020 7 minut temu, CountingDogs napisał: Odnośnie atakowania to chyba da się to zablokować w plikach, lecz w 100% nie jestem pewien. Blokowanie atakowania na danym świecie on damage: if world of player is "world": cancel event Niszczenie upraw on break: if event-block is wheat: cancel event Co do upraw to nie pamiętam, czy zadziała w tej formie (nie pamiętam nazwy bloku). Jednak możesz podmienić pod swoje oczekiwania. Ale chodziło o to żeby nie można było niszczyć bloku gleby(farmland) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CountingDogs 131 Opublikowano 28 października 2020 Udostępnij Opublikowano 28 października 2020 To zamień wheat na farmland. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 28 października 2020 Udostępnij Opublikowano 28 października 2020 7 minut temu, CountingDogs napisał: Odnośnie atakowania to chyba da się to zablokować w plikach, lecz w 100% nie jestem pewien. Blokowanie atakowania na danym świecie on damage: if world of player is "world": cancel event Niszczenie upraw on break: if event-block is wheat: cancel event Co do upraw to nie pamiętam, czy zadziała w tej formie (nie pamiętam nazwy bloku). Jednak możesz podmienić pod swoje oczekiwania. Pozwól mu się nauczyć samodzielności, a nie dajesz odpowiedzi na srebrnej tacy. W ten sposób niczego się nie nauczy. Teraz, Nefiu napisał: Ale chodziło o to żeby nie można było niszczyć bloku gleby(farmland) Uprawy to nie jest farmland. 9 minut temu, CountingDogs napisał: Co do upraw to nie pamiętam, czy zadziała w tej formie (nie pamiętam nazwy bloku) Uprawy w Skript'cie wyraża się poprzez: %crop growth stage% %nazwa uprawy% # Przykłady: freshly planted wheat plant # "freshly planted wheat plant" posiada ID "59:0" czyli damage value wynosi 0. stage 7 carrot plant # Wszystkie rośliny (poza burakami, które mają 4 stadia wzrostu oraz nasionami cocoa, które posiadają 3 stadia wzrostu) posiadają 8 stadiów wzrostu, które wyrażają się w damage value. # Przykładowo 59:7 reprezentuje "stage 7 wheat plant" (lub "fully grown wheat plant") Nazewnictwo stadiów wzrostu: Spoiler # Wszystkie rośliny poza burakami i nasionami kakao: {default} = - {Damage:7} freshly planted = - {Damage:0} stage (2|two) = - {Damage:1} stage (3|three) = - {Damage:2} stage (4|four) = - {Damage:3} stage (5|five) = - {Damage:4} stage (6|six) = - {Damage:5} stage (7|seven) = - {Damage:6} (ripe|fully grown|stage (8|eight)) = - {Damage:7} # Buraki: {default} = - {Damage:3} (freshly planted|stage (1|one)) = - {Damage:0} stage (2|two) = - {Damage:1} stage (3|three) = - {Damage:2} (ripe|fully grown|stage (4|four)) = - {Damage:3} # Nasiona kakao: {default} = - {Damage:0} (small|freshly planted) north[ward] [facing] = - {Damage:0} (small|freshly planted) east[ward] [facing] = - {Damage:1} (small|freshly planted) south[ward] [facing] = - {Damage:2} (small|freshly planted) west[ward] [facing] = - {Damage:3} medium north[ward] [facing] = - {Damage:4} medium east[ward] [facing] = - {Damage:5} medium south[ward] [facing] = - {Damage:6} medium west[ward] [facing] = - {Damage:7} (ripe|big|large) north[ward] [facing] = - {Damage:8} (ripe|big|large) east[ward] [facing] = - {Damage:9} (ripe|big|large) south[ward] [facing] = - {Damage:10} (ripe|big|large) west[ward] [facing] = - {Damage:11} PanMaruda 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tymekd 149 Opublikowano 28 października 2020 Udostępnij Opublikowano 28 października 2020 55 minut temu, Kormic napisał: Wyszukaj w internecie frazę "skript docs" i/lub "skript documentation". Trochę samodzielności... Ja za napisanie takiego czegoś warna dostałem Kormic i PanMaruda 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Nefiu 2 Opublikowano 28 października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 28 października 2020 Godzinę temu, CountingDogs napisał: To zamień wheat na farmland. Ale jest problem, bo skacząc nadal mogę rozwalać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PanMaruda 616 Opublikowano 28 października 2020 Udostępnij Opublikowano 28 października 2020 Kormic, nie produkuj się na próżno... kolega pewnie nawet nie raczył tego przeczytać. 1 godzinę temu, Tymekd napisał: Ja za napisanie takiego czegoś warna dostałem a za tą odpowiedź dostaniesz kolejnego, nobody cares. Godzinę temu, Nefiu napisał: bo skacząc nadal mogę rozwalać a powiedziałeś o tym wcześniej (że ma się nie rozwalać przy skakaniu)? bo ja jakoś nie widzę Kormic 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Nefiu 2
Witam,
może ktoś wysłać link do strony ze wszystkimi argumentami typu on mine itp ??
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi