Skocz do zawartości
  • 0

Mankament ze skryptem na /bloki

DeepesT

Pytanie

Witam mam pewien mankament mianowicie jak mam 35 pełnych slotów w inventory a w slocie 36 mam jakoś ilość diamentów to po kliknięciu pod /bloki na zamianę z diamentów na bloki to zabiera mi diamenty pisze na ile przerobiło ale nie daje bloków oraz czy doda ktoś do kodu iż jak gracz ma pełne eq to pisze graczowi iż "Nie udało się przerobić diamentów na bloki gdyż masz pełne eq!" z góry dziękuję za Pomoc Pozdrawiam!

https://skript.pl/temat/42142-mankament-ze-skryptem-na-bloki/

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
12 minut temu, DeepesT napisał:

Witam mam pewien mankament mianowicie jak mam 35 pełnych slotów w inventory a w slocie 36 mam jakoś ilość diamentów to po kliknięciu pod /bloki na zamianę z diamentów na bloki to zabiera mi diamenty pisze na ile przerobiło ale nie daje bloków oraz czy doda ktoś do kodu iż jak gracz ma pełne eq to pisze graczowi iż "Nie udało się przerobić diamentów na bloki gdyż masz pełne eq!" z góry dziękuję za Pomoc Pozdrawiam!

1. Dawanie bloków jest w linijce nr 19. Możliwe, że próbowałeś wymienić diamenty na bloki gdy miałeś pełny ekwipunek. Skrypt działa tak, że najpierw daje bloki, a następnie zabiera diamenty. 

2. Tutaj z wyznaczaniem wolnego miejsca w ekwipunku jest taki problem, że przy wymianie właściwie jeszcze nie ma wolnego miejsca. Jak ma zresztą to działać? Masz na myśli, aby dawało tyle bloków diamentów, ile masz miejsca? Czy po prostu jeżeli nie masz miejsca na bloki powstałe z wymiany wszystkich diamentów w twoim ekwipunku, to wysyła wiadomość?

https://skript.pl/temat/42142-mankament-ze-skryptem-na-bloki/#findComment-264220

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...