Siemka! Gdy spawnuję zwierzaka przyczepionego za pomocą smyczy do bloku, to po oddaleniu się o kilkanaście kratek, linka jakimś cudem znika (jest tylko na płotku pokazane, że niby coś jest przypięte, a linki nie ma). Dopiero po ponownym wejściu na serwer widać linkę, ale po oddaleniu się, znowu jej nie widać.
Kod:
command /test:
trigger:
spawn slime at player
add "{NoAI:1}" to nbt of spawned entity
wait 3 seconds
leash spawned entity to block at location of player's target block
send "&aPrzypieto" to player
Wersja Skripta - 2.2
Wersja serwera - 1.12.2
Inne metody do przywiązania zwierzaka za pomocą smyczy mi nie działały, więc użyłem ze Skelletta:
Pytanie
Talarek 9
Siemka! Gdy spawnuję zwierzaka przyczepionego za pomocą smyczy do bloku, to po oddaleniu się o kilkanaście kratek, linka jakimś cudem znika (jest tylko na płotku pokazane, że niby coś jest przypięte, a linki nie ma). Dopiero po ponownym wejściu na serwer widać linkę, ale po oddaleniu się, znowu jej nie widać.
Kod:
command /test: trigger: spawn slime at player add "{NoAI:1}" to nbt of spawned entity wait 3 seconds leash spawned entity to block at location of player's target block send "&aPrzypieto" to playerWersja Skripta - 2.2
Wersja serwera - 1.12.2
Inne metody do przywiązania zwierzaka za pomocą smyczy mi nie działały, więc użyłem ze Skelletta:
(leash|lead) %livingentities% to %block%
Edytowane przez xNightPower_Poprawiam wygląd na ciemnym stylu.
https://skript.pl/temat/42072-znikaj%C4%85ca-linka-leash-entity/Udostępnij na innych stronach
14 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi