DeepesT 10 Opublikowano 11 września 2020 Udostępnij Opublikowano 11 września 2020 (edytowane) Witam mam pytanie ile graczy na serwerze utrzyma VPS Parametry: 20GB RAM UpRyze/Polska/Ilosc vCPU: 4/Pojemność dysku 250 gb/Typ dysku: NVMe/Ochrona przed DDoS: GAME+/ + Dobra optymalizacja plików serwera. Edytowane 11 września 2020 przez DeepesT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Peridot 512 Opublikowano 11 września 2020 Udostępnij Opublikowano 11 września 2020 Ten temat został przeniesiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PanMaruda 623 Opublikowano 11 września 2020 Udostępnij Opublikowano 11 września 2020 33 minuty temu, DeepesT napisał: Witam mam pytanie ile graczy na serwerze utrzyma VPS Parametry: 20GB RAM UpRyze/Polska/Ilosc vCPU: 4/Pojemność dysku 250 gb/Typ dysku: NVMe/Ochrona przed DDoS: GAME+/ + Dobra optymalizacja plików serwera. a skąd my mamy to wiedzieć? co znaczy dobra optymalizacja? czy dobra optymalizacja według ciebie = dobra optymalizacja według mnie? nie sądzę... nikt ci nie powie poda takich informacji bo nie da się tego przewidzieć - a nawet jeżeli poda to nie ma się tym co sugerować bo to są tylko i wyłącznie jego niczym niepoparte domysły to TY musisz sam znaleźć dobry sprzęt, sprawdzić jego możliwości przy twojej konfiguracji i wtedy samemu ocenić MNIEJ WIĘCEJ ilu graczy się na nim pomieści jednocześnie. No chyba że zależy ci na tym żeby ktoś podał jakąś losową liczbę, która pomoże ci podjąć decyzję o wynajęciu tego niebłahego sprzętu - to proszę - 478 graczy. Miłego tworzenia serwera. gnomq 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Helios1993 332 Opublikowano 12 września 2020 Udostępnij Opublikowano 12 września 2020 Zależy od procesora i wersji. Wersje 1.13+ obciążają serwer o wiele mocniej niż wersje poniżej 1.13. Sam ram zapełni się dopiero przy ~800 graczach (1.13+) (najlepsze optymalizacje), ale lagi mogą pojawić się szybciej jeśli procesor nie będzie dawał sobie rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Wojciu 72 Opublikowano 12 września 2020 Udostępnij Opublikowano 12 września 2020 (edytowane) Zależy od wersji serwera, pluginów i konfiguracji oraz optymalizacji całego serwera. Podaj więcej informacji. Edytowane 12 września 2020 przez Wojciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
DeepesT 10
Witam mam pytanie ile graczy na serwerze utrzyma VPS Parametry: 20GB RAM UpRyze/Polska/Ilosc vCPU: 4/Pojemność dysku 250 gb/Typ dysku: NVMe/Ochrona przed DDoS: GAME+/ + Dobra optymalizacja plików serwera.
Edytowane przez DeepesTOdnośnik do komentarza
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi