rozumek29 13 Opublikowano 25 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 25 sierpnia 2020 Witam, tak jak w tytule, event mi nie działa, ponieważ z jakiegoś powodu błędnie odczytuję nazwę gui z configu. @EventHandler public void clickEvent(InventoryClickEvent event){ if (event.getView().getTitle().equalsIgnoreCase(ChatColor.translateAlternateColorCodes('&', getConfig().getString("options.gui_name")))){ event.setCancelled(true); } } options: #Wielkosc gui musi byc wielokrotnoscia liczby 9 gui_size: 9 gui_name: '&4KITY' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 paweU 64 Opublikowano 25 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 25 sierpnia 2020 (edytowane) Spróbuj wyświetlić w Bukkit.broadcastMessage... getTitle() oraz ChatColor.translateAlternateColorCodes('&', getConfig().getString("options.gui_name")) i wyślij tutaj zrzut ekranu. Edytowane 26 sierpnia 2020 przez xAxee Wstawiam w code. Notatka dodana przez xAxee Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rozumek29 13 Opublikowano 25 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 25 sierpnia 2020 wklepałem po prostu podczas wywoływania komendy player.sendMessage(ChatColor.translateAlternateColorCodes('&', getConfig().getString("options.gui_name")) zwróciło po prostu na czerwono nazwę GUI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 LeviBoyPL 159 Opublikowano 26 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 sierpnia 2020 Wrzuć coś przed ifem, możliwe że nie zarejestrowałeś listenera, to 1. A po 2 najpierw musisz sprawdzić czy getView nie jest nullem, bo jeżeli jest to przy getowaniu Title będzie sypać errorami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kerpson 532 Opublikowano 26 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 sierpnia 2020 Nie zarejestrowałeś eventu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rozumek29 13 Opublikowano 26 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 26 sierpnia 2020 XD, Dobra dzięki za pomoc moja głupota zadziwia czasami nawet mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wiktorm12 104 Opublikowano 26 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 sierpnia 2020 Problem został rozwiązany. rozumek29 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
rozumek29 13
Witam, tak jak w tytule, event mi nie działa, ponieważ z jakiegoś powodu błędnie odczytuję nazwę gui z configu.
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi