MrLucyferek 10 Opublikowano 23 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 23 sierpnia 2020 (edytowane) Witam wie ktoś gdzie na craftbukkicie można zwiększyć maksymalne hp i dmg moba??... W sensie jak usunąć limit.. Edytowane 23 sierpnia 2020 przez MrLucyferek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 23 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 23 sierpnia 2020 (edytowane) 1 minutę temu, MrLucyferek napisał: Witam wie ktoś gdzie na craftbukkicie można zwiększyć maksymalne hp moba??... Zrób to po prostu w skrypcie: command /test: trigger: spawn a zombie at player set last spawned zombie's max health to 50 Jeśli chcesz, aby np. wszystkie zombie miały zwiększone HP, to wykorzystaj event 'on spawn:'. Edytowane 23 sierpnia 2020 przez Kormic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MrLucyferek 10 Opublikowano 23 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 23 sierpnia 2020 (edytowane) 1 minutę temu, Kormic napisał: Zrób to po prostu w skrypcie: command /test: trigger: spawn a zombie at player set last spawned zombie's max health to 50 Bardziej chodziło oto że np. mam plugin mythic mobs i hp i dmg moba nie mogą przegraczać jakiejść liczby.. #Edit W przypadku hp 1024 Edytowane 23 sierpnia 2020 przez MrLucyferek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 23 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 23 sierpnia 2020 1 minutę temu, MrLucyferek napisał: Bardziej chodziło oto że np. mam plugin mythic mobs i hp i dmg moba nie mogą przegraczać jakiejść liczby.. A jaką ilość życia próbujesz ustawić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MrLucyferek 10 Opublikowano 23 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 23 sierpnia 2020 1 minutę temu, Kormic napisał: A jaką ilość życia próbujesz ustawić? Powyżej 1024. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 23 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 23 sierpnia 2020 (edytowane) 1 minutę temu, MrLucyferek napisał: Powyżej 1024. A czy zmieniałeś wartość w configu? EDIT: Nieważne, to nic nie da. Maksymalna ilość życia wynosi 1028 i jest to limit narzucony przez MC. Co prawda spotyka się serwery, gdzie moby mają więcej niż 1024, ale jest to symulowana wartość poprzez odpowiednie zmniejszanie obrażeń. Edytowane 23 sierpnia 2020 przez Kormic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MrLucyferek 10 Opublikowano 23 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 23 sierpnia 2020 (edytowane) 4 minuty temu, Kormic napisał: A czy zmieniałeś wartość w configu? Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! .. #Edit wiesz może gdzie on się znajduje ? ;d Edytowane 23 sierpnia 2020 przez MrLucyferek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 23 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 23 sierpnia 2020 1 minutę temu, MrLucyferek napisał: Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! .. #Edit wiesz może gdzie on się znajduje ? ;d bukkit.yml. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MrLucyferek 10 Opublikowano 23 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 23 sierpnia 2020 (edytowane) 3 godziny temu, Kormic napisał: bukkit.yml. tu jest właśnie problem... settings: allow-end: true warn-on-overload: true permissions-file: permissions.yml update-folder: update plugin-profiling: false connection-throttle: 4000 query-plugins: true deprecated-verbose: default shutdown-message: Server closed spawn-limits: monsters: 70 animals: 15 water-animals: 5 ambient: 15 chunk-gc: period-in-ticks: 600 load-threshold: 0 ticks-per: animal-spawns: 400 monster-spawns: 1 autosave: 6000 aliases: now-in-commands.yml database: username: bukkit isolation: SERIALIZABLE driver: org.sqlite.JDBC password: walrus url: jdbc:sqlite:{DIR}{NAME}.db Edytowane 23 sierpnia 2020 przez xAxee Wstawiam w code. Notatka dodana przez xAxee Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 23 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 23 sierpnia 2020 (edytowane) 3 godziny temu, MrLucyferek napisał: tu jest właśnie problem... settings: allow-end: true warn-on-overload: true permissions-file: permissions.yml update-folder: update plugin-profiling: false connection-throttle: 4000 query-plugins: true deprecated-verbose: default shutdown-message: Server closed spawn-limits: monsters: 70 animals: 15 water-animals: 5 ambient: 15 chunk-gc: period-in-ticks: 600 load-threshold: 0 ticks-per: animal-spawns: 400 monster-spawns: 1 autosave: 6000 aliases: now-in-commands.yml database: username: bukkit isolation: SERIALIZABLE driver: org.sqlite.JDBC password: walrus url: jdbc:sqlite:{DIR}{NAME}.db A, czyli u ciebie nawet nie można manipulować wartością maksymalnego życia. U mnie (Spigot) jest taka możliwość. Edytowane 23 sierpnia 2020 przez xAxee Poprawiam cytat. Notatka dodana przez xAxee Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MrLucyferek 10 Opublikowano 23 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 23 sierpnia 2020 Teraz, Kormic napisał: A, czyli u ciebie nawet nie można manipulować wartością maksymalnego życia. U mnie (Spigot) jest taka możliwość. Wiem że spigot posiada taką możliwość, aczkolwiek na spigocie nie działa mi kilka ważnych rzeczy ... ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 23 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 23 sierpnia 2020 Teraz, MrLucyferek napisał: Wiem że spigot posiada taką możliwość, aczkolwiek na spigocie nie działa mi kilka ważnych rzeczy ... ;/ A co konkretnie ci nie działa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MrLucyferek 10 Opublikowano 23 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 23 sierpnia 2020 (edytowane) 3 godziny temu, Kormic napisał: A co konkretnie ci nie działa? Głównie w skript nie wyświetla się: command /hpmp: #Zignoruj to że jest w komendzie, mam tę komendę na every one second. trigger: send player title "" with subtitle "&6|&c%{AHP.%player%}%/%{OHP.%player%}%&6| &6|&b%{AMP.%player%}%/%{OMP.%player%}%&6|" for 0.99 second Przy prostym skrypcie wyskakiwał błąd itd... Przykład: add "Item" to player #Edit An internal error occurred while attempting to perform this command. Edytowane 23 sierpnia 2020 przez xAxee Wstawiam w code. Notatka dodana przez xAxee Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 23 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 23 sierpnia 2020 1 minutę temu, MrLucyferek napisał: add "Item" to player Dawałeś item w cudzysłów? Pokaż cały skrypt który powodował u ciebie błąd. Przy okazji powiedz jaką wtedy miałeś wersję silnika wraz z samym silnikiem oraz jaką miałeś wersję Skripta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Helios1993 323 Opublikowano 23 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 23 sierpnia 2020 Craftbukkit to najgorszy silnik do pluginów, użyj paper. Title ci nie działa, ponieważ jest to title z skrayfalla, a nie skripta. Zamień to na send title " " with subtitle " " to player i pobierz papera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MrLucyferek 10 Opublikowano 23 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 23 sierpnia 2020 (edytowane) 2 godziny temu, Kormic napisał: Dawałeś item w cudzysłów? Pokaż cały skrypt który powodował u ciebie błąd. Przy okazji powiedz jaką wtedy miałeś wersję silnika wraz z samym silnikiem oraz jaką miałeś wersję Skripta. Przykład: command /test: trigger: give paper named "&ePrzepustka Kunkui" with lore "&e&lPPM||&ePo uzyciu teleportuje ciebie||&ei wszystkich pobliskich graczy||&eznajdujacych sie na platformie||&cDungeon: &9Lochy kunkui||&6Zalecany LvL: &a0 - 20||&2Uzycie: &bAltar" to player Wersja spigot: spigot-1.9-R0.1-SNAPSHOT-latest Wersji skript wsm nwm jaką mam, gdy sprawdzam /sk update check to wyskakuje mi: "You're currently running the latest stable version of Skript." Edytowane 23 sierpnia 2020 przez xAxee Wstawiam w code. Notatka dodana przez xAxee Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 23 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 23 sierpnia 2020 (edytowane) 2 godziny temu, MrLucyferek napisał: Przykład: command /test: trigger: give paper named "&ePrzepustka Kunkui" with lore "&e&lPPM||&ePo uzyciu teleportuje ciebie||&ei wszystkich pobliskich graczy||&eznajdujacych sie na platformie||&cDungeon: &9Lochy kunkui||&6Zalecany LvL: &a0 - 20||&2Uzycie: &bAltar" to player Wersja spigot: spigot-1.9-R0.1-SNAPSHOT-latest Wersji skript wsm nwm jaką mam, gdy sprawdzam /sk update check to wyskakuje mi: "You're currently running the latest stable version of Skript." Czyli masz obecnie Skripta 2.4.1. I ten skrypt ci nie działa, tak? Edytowane 23 sierpnia 2020 przez xAxee Poprawiam cytat. Notatka dodana przez xAxee Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MrLucyferek 10 Opublikowano 23 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 23 sierpnia 2020 2 minuty temu, Kormic napisał: Czyli masz obecnie Skripta 2.4.1. I ten skrypt ci nie działa, tak? Miałbyś może linka do tej wersji skript?.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 23 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 23 sierpnia 2020 1 minutę temu, MrLucyferek napisał: Miałbyś może linka do tej wersji skript?.... Zaraz, zaraz. Dla pewności sprawdź wersję za pomocą /ver Skript. Przy okazji powiedz mi skąd pobrałeś tego Skripta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MrLucyferek 10 Opublikowano 23 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 23 sierpnia 2020 Teraz, Kormic napisał: Zaraz, zaraz. Dla pewności sprawdź wersję za pomocą /ver Skript. Przy okazji powiedz mi skąd pobrałeś tego Skripta. wersja 2.1.2 To było kiedyś i pobierałem go z Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!, nie wiedziałem gdzie nowych wersji szukać ale działało .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Helios1993 323 Opublikowano 23 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 23 sierpnia 2020 Pobierz wersję 2.4.1 i zmień silnik na paper. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
MrLucyferek 10
Witam wie ktoś gdzie na craftbukkicie można zwiększyć maksymalne hp i dmg moba??... W sensie jak usunąć limit..
Edytowane przez MrLucyferekOdnośnik do komentarza
24 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi