Cinu2421 19 Opublikowano 18 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 sierpnia 2020 (edytowane) Witam uzywam dodatku skript-ping I chcialbym aby moja ikona byla wczytywana z folderu Ikona w glownym folderze serwera (Obok mapy) Tyle ze nie wiem jak podac do tego sciezke... #set [the] server(-| )icon to [image at] file %string% Probowalem tez aby pobieralo to z folderu skript: set the server icon to "icon.png" Ale zwraca blad "the default serwer icon cant be set to anything" Edytowane 18 sierpnia 2020 przez Cinu2421 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 18 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 sierpnia 2020 1 godzinę temu, Cinu2421 napisał: Witam uzywam dodatku skript-ping I chcialbym aby moja ikona byla wczytywana z folderu Ikona w glownym folderze serwera (Obok mapy) Tyle ze nie wiem jak podac do tego sciezke... #set [the] server(-| )icon to [image at] file %string% Probowalem tez aby pobieralo to z folderu skript: set the server icon to "icon.png" Ale zwraca blad "the default serwer icon cant be set to anything" Spróbuj w ten sposób: on load: load server icon from file "sciezka/do/ikony.png" set {ikona::serwera} to last loaded server icon on server list ping: set the icon to {ikona::serwera} Cinu2421 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Cinu2421 19 Opublikowano 19 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 19 sierpnia 2020 W dniu 18.08.2020 o 14:15, Kormic napisał: Spróbuj w ten sposób: on load: load server icon from file "sciezka/do/ikony.png" set {ikona::serwera} to last loaded server icon on server list ping: set the icon to {ikona::serwera} Teoretycznie dziala, ale jest info ze ikona nie moze byc zapisana w zmiennej czy cos w tym stylu i po resecie ikona przepadnie. Zresetowalem raz serwer pojawila sie standardowa ikona minecraftowa i w jej 1/4 wielkosci byla moja ikona. Usunalem zmienne i teraz jest tylko bialy obraz w miejscu ikony Dobra ten bialy kolor to chyba wina wursta ale jak wczoraj mi fajnie dzialalo i ikony sie zmienialy to dzisiaj juz cos jest nie tak. if {Kolor} is "&b": load server icon from file "Ikony/Ikona-niebieska.png" set {ikona::serwera} to last loaded server icon set the icon to {ikona::serwera} set {Kolor} to "&2" stop if {Kolor} is "&2": load server icon from file "Ikony/Ikona-zielona.png" set {ikona::serwera} to last loaded server icon set {Kolor} to "&b" stop Dobra moj glupi blad... Tak ma byc: if {Kolor} is "&b": set {Kolor} to "&2" load server icon from file "Ikony/Ikona-zielona.png" set {ikona::serwera} to last loaded server icon stop Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 19 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 sierpnia 2020 2 godziny temu, Cinu2421 napisał: Dobra moj glupi blad... Tak ma byc: if {Kolor} is "&b": set {Kolor} to "&2" load server icon from file "Ikony/Ikona-zielona.png" set {ikona::serwera} to last loaded server icon stop Okej, w takim razie na pewno komuś się przyda Cinu2421 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xAxee 1 951 Opublikowano 19 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 sierpnia 2020 Problem został rozwiązany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Cinu2421 19
Witam uzywam dodatku skript-ping
I chcialbym aby moja ikona byla wczytywana z folderu Ikona w glownym folderze serwera (Obok mapy)
Tyle ze nie wiem jak podac do tego sciezke...
#set [the] server(-| )icon to [image at] file %string%
Probowalem tez aby pobieralo to z folderu skript:
set the server icon to "icon.png"
Ale zwraca blad "the default serwer icon cant be set to anything"
Edytowane przez Cinu2421Odnośnik do komentarza
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi