publicclassDeadChest implements Listener{@EventHandler(priority =EventPriority.HIGH)publicvoidPlayerDeath(PlayerDeathEvent event){
event.getEntity();Player p =(Player) event.getEntity();ItemStack[] drops = event.getDrops().toArray(newItemStack[0]);int x = p.getLocation().getBlockX();int y = p.getLocation().getBlockY();int z = p.getLocation().getBlockZ();World w = p.getLocation().getWorld();Location loc =newLocation(w, x, y, z);
loc.getBlock().setType(Material.CHEST);Chest c =(Chest) loc.getBlock().getState();
c.getInventory().setContents(drops);}}
I mam z nim dwa problemy.
1. Itemy się klonują, zamiast wkładać się do skrzynki to wypadają a ich kopia tworzy się w skrzynce. w jaki sposób mogę usunąć te które wypadły lub inaczej rozwiązać ten problem ?
2.Jeśli gracz ma w sobie więcej przedmiotów niż jest w stanie pomieścić pojedyńcza skrzynka to sypie błędami. Chciałbym aby wtedy tworzyła się podwójna skrzynka lecz nie wiem jak mogę ją postawić bo w Material nie ma czegoś takiego jak Double Chest
Pytanie
rozumek29 13
Witam, mam taki o to kod
I mam z nim dwa problemy.
1. Itemy się klonują, zamiast wkładać się do skrzynki to wypadają a ich kopia tworzy się w skrzynce. w jaki sposób mogę usunąć te które wypadły lub inaczej rozwiązać ten problem ?
2.Jeśli gracz ma w sobie więcej przedmiotów niż jest w stanie pomieścić pojedyńcza skrzynka to sypie błędami. Chciałbym aby wtedy tworzyła się podwójna skrzynka lecz nie wiem jak mogę ją postawić bo w Material nie ma czegoś takiego jak Double Chest
https://skript.pl/temat/40176-skrzynka-po-%C5%9Bmierci/Udostępnij na innych stronach
14 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi