Skocz do zawartości
  • 0

Prywatny chat - chyba problem z typami zmiennych

Slupik98

Pytanie

Chciałem jako 1 post dać skrypt na prywatny chat(już gotowy), ale mi chyba nie wyjdzie...

Chciałem napisać skrypt który umożliwi tworzenie własnego prywatnego chatu(bez potrzeby msg, bo to denerwujące i dodatkowo można tak tylko z 1 osobą, a ja chcę z wieloma na raz).

No i przyznam że mnie to trochę przerosło.

Wyskoczyły mi 3 błędy:

'{kanal}::*} is not an entity type (Privatechat.sk, line 10 add %player% to {{kanal}::*})'
'{kanal}::*} is not an entity type (Privatechat.sk, line 12 add %player% to {{kanal}::*})'
'{kanal}::*} is not an entity type (Privatechat.sk, line 15 remove %player% from {{kanal}::*})'

Nie wiem jak mam napisać kod tak by mi działał, więc mam nadzieje że chociaż wy mi pomożecie.
Link do kodu:

PS: nie jestem takim specjalistą jak wy więc proszę o wyrozumiałość :)
Edytowane przez Ewald

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Dzięki za pomoc, ale teraz jest jeszcze większy problem - skrypt nie działa...

Spami mi parokrotnie napisem test, a osobie którą dodałem już nie.

Macie pomysł jak to naprawić? Jak w ogóle napisać takie coś?

Bo chyba skrypt fajny i przydatny, szkoda tylko, że nie działa.

Teraz jeszcze tak wpadłem na pomysł - może by tak zrobić to za pomocą msg?

Tylko jak zmienić te logo msg na własne i czy będzie to łatwiejsze o ile możliwe do wykonania?

• 0

Jak ktoś jest ciekawy to skrypt wygląda teraz tak:https://code.skript.pl/Cv8lEuML/

Przy indexie wywala błąd.

Obecnie jego działanie jest takie, że nikt nic nie widzi. Nie wiem może źle testuję albo coś.

Odnośnie tego msg. Gracz zrobi kanał(najlepiej z hasłem) i będzie mógł dodawać i usuwać osoby. Skrypt by zapamiętał osoby i potem za pomocą pętli rozesłał do nich wiadomość. Oczywiście te osoby również będą rozsyłały między sobą wiadomości, bo przecież są w 1 kanale(takie coś jak adminchat). Ale pytanie - czy to nie jest czasem za trudne i nie będzie wymagało czegoś co nie istnieje w skript? Czy warto jest to ogarniać czy to raczej skrypt dla maniaka sophera? ;)

Edytowane przez Ewald

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...