Skocz do zawartości
  • 0

Pytanie o permisionex

Uzi
 Udostępnij

Pytanie

Witam
Mam pytanie odnośnie permisionex na wersji 1.15.2 (wiem są inne zaawansowane pluginy, ale nie jestem zaawansowaną osobą) dokładnie jest ranga gracz którą nadaje sobie i niestety nie wchodzi od niej prefix (ma być gracz uzi a jest default uzi) jest nadal od default prefix pomimo dodania w essentials grupy z innym prefixem i w pexie. Nawet jeśli edytuję default to pokaże się ten edytowany prefix ale reszta rang leży  .
Da się to jakoś naprawić? Inne serwery mają tą samą wersję i działa im rangi vip itp.

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
12 godzin temu, Lock3rX napisał:

Sprawdź czy wszystko dobrze pisałeś, daj configi z pexa i essentials (nie zapomnij ich wrzucić w spoilerze ;D )

Spoiler

chat:

# If EssentialsChat is installed, this will define how far a player's voice travels, in blocks.  Set to 0 to make all chat global.
  # Note that users with the "essentials.chat.spy" permission will hear everything, regardless of this setting.
  # Users with essentials.chat.shout can override this by prefixing text with an exclamation mark (!)
  # Users with essentials.chat.question can override this by prefixing text with a question mark (?)
  # You can add command costs for shout/question by adding chat-shout and chat-question to the command costs section."
  radius: 0

# Chat formatting can be done in two ways, you can either define a standard format for all chat.
  # Or you can give a group specific chat format, to give some extra variation.
  # For more information of chat formatting, check out the wiki: Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!
  # For EssentialsX changes, take a look at the EssentialsX wiki: Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!

#format: '<{DISPLAYNAME}> {MESSAGE}'
  #format: '&7[{GROUP}]&r {DISPLAYNAME}&7:&r {MESSAGE}'
  format: ' {DISPLAYNAME} {SUFFIX} {MESSAGE}'

group-formats:
    default: '[xd] {DISPLAYNAME}  {MESSAGE}'
    Gracz: ' &7{DISPLAYNAME}  {MESSAGE}'

pex:

groups:
  Gracz:
    options:
      prefix: '&7G] '
      default: true
    permissions:
    - modifyworld.*
schema-version: 1

Dałem jedną rangę gdzie jak daję ją to dalej jest default i prefix od niej "xd"

• 0

Pobierz permisionex z jakiegoś innego miejsca na 1.15.2 coś jest nie tak i zależnie od silnika działają permisionexy z różnych źródeł, niby plugin ten sam, ale nie tak samo działa miałem ten sam problem. Pobrałem z paru stron i z jednych działają na spigocie z jednych na Papierze. Jeżeli masz spigota to zerknij na to [Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!] mi z tym tab comleterem działał dobrze u mnie i spróbuj operować typowo na komendach, a nie na cofinfigu wtedy masz 99% szans (zawsze jest opcja źle skompilowaniego pluginu) na poprawną konfiguracje

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...