Mr_0VERR 12 Opublikowano 18 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 marca 2020 Dlaczego ten skrypt mi nie działa? on region enter: if region is name "skarbiec": send "&eZnajdujesz sie w skarbcu" to player Błędy: 'name "skarbiec"' is not an entity type Po prostu chcę aby gdy gracz wejdzie na region o nazwie skarbiec to wyświetli mu się ta wiadomość. Serwer: Spigot 1.8.6 WorldGuard: 6.1 Skript: 2.1.2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bludis 418 Opublikowano 18 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 marca 2020 if "%region at player%" contains "skarbiec": Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tadeusz 0 Opublikowano 18 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 marca 2020 on region enter: region is "skarbiec": send "&eZnajdujesz sie w skarbcu" to player Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mr_0VERR 12 Opublikowano 18 marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 18 marca 2020 (edytowane) if "%region at player%" contains "skarbiec": już to próbowałem. Wtedy skrypt nie pokazuję błędów ale za to nie działa... Edytowane 18 marca 2020 przez Mr_0VERR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bludis 418 Opublikowano 18 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 marca 2020 sprawdź co zwraca region at player Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mr_0VERR 12 Opublikowano 18 marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 18 marca 2020 Zrobiłem komendę /sprawdz command /sprawdz: trigger: send "%region at player%" to player I wyświetla się: An internal error occurred while attempting to perform this command Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 neQYT 63 Opublikowano 18 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 marca 2020 (edytowane) Spróbuj on region enter: if region is "nazwa": send "siemanko" Wytabuj sobie, jestem na tel Edytowane 18 marca 2020 przez neQYT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mr_0VERR 12 Opublikowano 18 marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 18 marca 2020 8 minut temu, neQYT napisał: Spróbuj on region enter: if region is "nazwa": send "siemanko" Wytabuj sobie, jestem na tel 'region is "bank"' is not a boolean (yes/no) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 arixgry 0 Opublikowano 19 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 marca 2020 on region enter: if "%event-region%" contains "skarbiec": wait 2 ticks send "&eZnajdujesz się w skarbcu" to player Wytabuj sobie ponieważ jestem na telefonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mr_0VERR 12 Opublikowano 19 marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 19 marca 2020 Nie działa. Skrypt nie czyta regionów tak jak by ich nie było. Mimo to nie pokazuje błędów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 arixgry 0 Opublikowano 19 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 marca 2020 @Mr_0VERR Pobierz inną wersję skript Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Cinu2421 22 Opublikowano 19 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 marca 2020 (edytowane) on entering of region "skarbiec": send "&eZnajdujesz sie w skarbcu" to player Edytowane 19 marca 2020 przez Cinu2421 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mr_0VERR 12 Opublikowano 19 marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 19 marca 2020 Wyraźnie napisałem, że skript nie czyta regionów. Skoro nie czyta regionów to po co dajecie mi inne formy tego krótkiego skryptu... Próbowałem sprawdzić co oddaje serwer w %region at player% i gdy chce to zrobić to pisze: An internal error occurred while attempting to perform this command Potrzebuje jakiegoś rozwiązania aby skript odczytywał regiony. WorldGuard działa poprawnie, Skript też lecz nie czyta regionów. Posiadam różnorodne dodatki do skripta i nadal nic. Wersja skripta to 2.1.2 a WorldGuarda to 6.1. Serwer działa na: Spigot 1.8.6 Bardzo proszę o pomoc. Głównie na niepublicznym serwerze pracuje nad skryptem do obrabiania banku tak jak u SzybkiegoBanana na GTA. Jeśli pomożecie z tymi regionami to opublikuje owy skrypt na forum skript.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Cinu2421 22 Opublikowano 19 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 marca 2020 (edytowane) Mi wszystko nie dzialalo tak jak Ci, nie liczac tego sposobu ktory Ci podalem Moze ktorys dodatek jest stary i cos blokuje Edytowane 19 marca 2020 przez Cinu2421 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mr_0VERR 12 Opublikowano 19 marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 19 marca 2020 Właśnie przejrzałem internet i każdy ma z tym problem. No niestety chciałem zrobić banki tak jak u SzybkiegoBanana i jakby ktoś pomógł to w zamian dałbym tu na forum zrobiony skrypt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Mr_0VERR 12
Dlaczego ten skrypt mi nie działa?
on region enter: if region is name "skarbiec": send "&eZnajdujesz sie w skarbcu" to player
Błędy:
'name "skarbiec"' is not an entity type
Po prostu chcę aby gdy gracz wejdzie na region o nazwie skarbiec to wyświetli mu się ta wiadomość.
Serwer: Spigot 1.8.6
WorldGuard: 6.1
Skript: 2.1.2
14 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi