Cesarstwo_Utopii 22 Opublikowano 6 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 stycznia 2020 Użytkownik @MikiCreator dodał nowy wniosek: Warpy/Oznaczenia Proponuję dodać kolejną rzecz z fCrafta a mianowicie Komenda /warp czy jakoś tak Do czego by miała służyć? Komenda miałaby pokazywać miejsca ogólnodostępne zgłaszane przez graczy ale na większą skalę np. Wioski/Miasta dla graczy, Wielkie farmy np. tak jak na fC Była farma Whiteheada ze sklepem i skupem i możliwością: ścinania drewna, zbieranie arbuzów/dyń w późniejszym czasie również wynajęcie pokoju. Nie teleportowała by nas na warp tak jak na większości serwerów z właśnie warpami, natomiast pokazywałoby ikony (w formie itemu np miasta w formie bloku, farmy to np motyka, siekiera) i ich koordynaty. Z kąd by brały się te warpy? Gracze pisaliby swoje podanie o ustawienie warpu (jakkolwiek to brzmi) chodzi o to aby gracze zgłaszali miejsca pod warp i po drobnej weryfikacji wybierali sobie item, i warp ustawiony. Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Poniżej znajduje się dyskusja wniosku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanekJaran 101 Opublikowano 6 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 stycznia 2020 Na fCrafcie było to zwane systemem nawigacji. Działało to razem z kompasami. Było fajne, tylko nie wiem czy będzie na tyle powszechne używane, skorą są minimapy, a są inne funkcjonalności, które wypadałoby wprowadzić najpierw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MikiCreator 11 Opublikowano 6 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 stycznia 2020 10 minut temu, JanekJaran napisał: Na fCrafcie było to zwane systemem nawigacji. Działało to razem z kompasami. Było fajne, tylko nie wiem czy będzie na tyle powszechne używane, skorą są minimapy, a są inne funkcjonalności, które wypadałoby wprowadzić najpierw. Masz rację, są. Ale są osoby które ich nie mają. Dlatego chcę aby to było, ponieważ wszyscy widzieli to pod jedną komendą a poza tym na minimapie są zazwyczaj najważniejsze dla Ciebie miejsca. Jak nie zajdziesz dalej i nie sprawdzisz kto ma dalej cuboid to co wiesz o mapie serwera? Tylko wiesz gdzie twój dom, farmy itd. ewentualnie sąsiada obok jeśli cuboid graniczy bezpośrednio z twoim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanekJaran 101 Opublikowano 6 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 stycznia 2020 1 minutę temu, MikiCreator napisał: Masz rację, są. Ale są osoby które ich nie mają. Dlatego chcę aby to było, ponieważ wszyscy widzieli to pod jedną komendą a poza tym na minimapie są zazwyczaj najważniejsze dla Ciebie miejsca. Jak nie zajdziesz dalej i nie sprawdzisz kto ma dalej cuboid to co wiesz o mapie serwera? Tylko wiesz gdzie twój dom, farmy itd. ewentualnie sąsiada obok jeśli cuboid graniczy bezpośrednio z twoim. Jestem za, tylko w odpowiednim momencie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sopher 418 Opublikowano 6 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 stycznia 2020 Można to połączyć z tym: Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cesarstwo_Utopii 22 Opublikowano 27 października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 27 października 2020 Użytkownik @Libter zmienił status wniosku na: Zrealizowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi