JanekMaSkrypta_ 117 Opublikowano 6 sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 sierpnia 2019 Mam tutaj dla was helper'a tak aby jak by ktoś robił coś powiedzmy enchantowanie komendami żeby zamieniało sharpness na damage_all bukkitowe. Przykład użycia: ItemStack is = new ItemStack(Material.DIAMOND_SWORD); ItemMeta im = is.getItemMeta(); im.addEnchantment(1, EnchantsHelper.get("sharpness"), true); is.setItemMeta(im); Kod: kerpson 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kerpson 550 Opublikowano 7 sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 sierpnia 2019 Wszystko spoko tylko klasę mogłeś zrobić finalną oraz "private EnchantsHelper(){}" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Usunięty#3468 229 Opublikowano 7 sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 sierpnia 2019 (edytowane) zamiast trzymac to tak Enchants.enchants.put("alldmg", Enchantment.DAMAGE_ALL); Enchants.enchants.put("sharpness", Enchantment.DAMAGE_ALL); Enchants.enchants.put("sharp", Enchantment.DAMAGE_ALL); ... ja bym zrobil to w jakims pliku nawet yaml i uzywajac petli dodalbym to wszystko do mapki Edytowane 7 sierpnia 2019 przez Sewer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Queito 104 Opublikowano 7 sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 sierpnia 2019 jak dla mnie kompletnie bezsensu, wystarczy wejsc na strone - https://hub.spigotmc.org/javadocs/spigot/org/bukkit/enchantments/Enchantment.html i tam wszystko jest opisane xAxee 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kerpson 550 Opublikowano 7 sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 sierpnia 2019 2 godziny temu, Queito napisał: jak dla mnie kompletnie bezsensu, wystarczy wejsc na strone - https://hub.spigotmc.org/javadocs/spigot/org/bukkit/enchantments/Enchantment.html i tam wszystko jest opisane no ale jednak jeżeli robisz enchanty w configu, dużo graczy przyzwyczajonych jest do nazwy typu: "sharpness" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yooniks 347 Opublikowano 8 sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 8 sierpnia 2019 Moim zdaniem naogladales się za dużo kguildsow;/ Zero kreatywnosci. Zamiast helpera i tylu statycznych rzeczy mógłbyś zrobić to jako normalny obiekt i dodać możliwość dodawania własnych aliasow w configu (byłby to plus dla rozwiązania Sewera które jest o niebo lepsze) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi