Skocz do zawartości
  • 0

Problem ze skryptem na chat

Psycho1337

Pytanie

on chat:
    cancel event
    if {lvl.%player%} is smaller or equal to 4:
        cancel event
        send " " to player
        send " &8» &cMusisz osiagnac &4Poziom 5&c, by moc pisac na chcacie" to player
        send " " to player
        cancel event
    else:
        if player's group is "Gracz":
            broadcast " &7[%{klasa.%player%}%&7] &8[&a%{lvl.%player%}%&8] &3%player%&7 &8» &7%message%"
        if player's group is "Admin" or "HeadAdmin":
            broadcast " &c&lA &7[%{klasa.%player%}%&7] &8[&a%{lvl.%player%}%&8] &3%player%&7 &8» &c%message%"
        if player's group is "Moderator" or "Technik" or "Helper" or "Budowniczy":
            broadcast " &a&lM &7[%{klasa.%player%}%&7] &8[&a%{lvl.%player%}%&8] &3%player%&7 &8» &a%message%"
        if player's group is "Premium" or "Youtuber":
            broadcast " &e&lPremium &7[%{klasa.%player%}%&7] &8[&a%{lvl.%player%}%&8] &3%player%&7 &8» &e%message%"
        if player's group is "ROOT":
            broadcast " &4&lROOT &7[%{klasa.%player%}%&7] &8[&a%{lvl.%player%}%&8] &3%player%&7 &8» &4%message%"

Przy przeładowaniu skryptu wyświetla mi się error, dokładniej z player's group, jakby tego nie rozumiało, czy w tym skrypcie jest coś nie tak? Proszę o szybką odpowiedź, z góry dzięki ;D

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

A czy jest coś takiego jak "player's group"?

EDIT:

Własnie przejrzałem skUnity oraz SkriptHub i nie ma takiego wyrażenia "player's group"

EDIT #2

Możesz wykonać taki efekt przy stworzeniu permisji np "chat.gracz" i potem przerabiasz skrypt:

if player has permission "chat.gracz":
	broadcast " &7[%{klasa.%player%}%&7] &8[&a%{lvl.%player%}%&8] &3%player%&7 &8» &7%message%"

Edytowane przez MrJuliusz

• 0
W dniu 12.07.2019 o 18:53, MrJuliusz napisał:

A czy jest coś takiego jak "player's group"?

EDIT:

Własnie przejrzałem skUnity oraz SkriptHub i nie ma takiego wyrażenia "player's group"

EDIT #2

Możesz wykonać taki efekt przy stworzeniu permisji np "chat.gracz" i potem przerabiasz skrypt:

if player has permission "chat.gracz":

Nie działa, w sensie dla osób takich jak ja, które mają permisję * to jak napiszę wiadomość to jakby każda grupa wysyłała, czyli wiadomość 5x. Jest jakiś inny sposób ?

• 0
46 minut temu, Psycho1337 napisał:

Nie działa, w sensie dla osób takich jak ja, które mają permisję * to jak napiszę wiadomość to jakby każda grupa wysyłała, czyli wiadomość 5x. Jest jakiś inny sposób ?

po broadcast daj stop
Tylko poukładaj permisje od najważniejszej

Możesz sprawdzić teżwyrażenie set chat format to "twoj format" Ponieważ blokowanie wiadomości i wsyłanie broadcast to najgorszy sposób