Libter 1603 Opublikowano 12 maja 2019 Udostępnij Opublikowano 12 maja 2019 Kotlinek Polskie wsparcie języka Kotlin Link bezpośredni: https://discord.gg/wSdGxZC Co można tam robić? Dyskutować o nowościach ze świata Kotlina i jego zestawieniu z innymi językami. Uzyskać niezbędne wsparcie w nauce Kotlina. Uzyskać pomoc związaną ze wszelkimi zastosowaniami Kotlina. Otrzymywać recenzje swojego kodu w Kotlinie i wystawiać je innym. Szukać ludzi do wspólnych projektów w Kotlinie. Pomagać innym w nauce i zastosowaniach Kotlina. I wiele, wiele innych, Kotlinowych rzeczy - możliwości są nieograniczone Co to jest Kotlin? To innowacyjny język programowania stworzony przez JetBrains (twórców IntelliJ Idea i wielu innych podobnych IDE). Pierwotnie bazowany na Javie i stworzony do wyeliminowania jej wad, a także dodający od siebie bardzo wiele ważnych funkcjonalności. Dzięki dynamicznemu rozwojowi obecnie jest kompilowany do JVM (maszyny wirtualnej Javy), JavaScriptu, a także natywnie umożliwiając integrację m. in. z WinAPI czy systemem iOS. Dodatkowo posiada biblioteki pozwalające na zapisanie w nim HTMLa oraz CSSa. Jakie ma zastosowania? W przypadku tak wszechstronnego języka możliwości są naprawdę spore, więc wymienię tylko jedne z ważniejszych. Aplikacje na Androida (i częściowo iOS). Fullstack czyli backend i frontend. Pluginy do Minecrafta. Drobne programy, skrypty i wiele, wiele innych. Przekonałeś mnie! Jak mogę dołączyć? Link z zaproszeniem znajduje się na górze tematu. Dziękuję za uwagę i życzę wielu udanych Kotlinowych projektów TakiJakTy, Ixidi, oskarus2011 i 10 innych 3 5 1 1 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reedzev_ 226 Opublikowano 22 kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 kwietnia 2020 (edytowane) język super - a serwer to już w ogóle mega, bardzo pomocna społeczność, można znaleźć sporo ludzi z doświadczeniem. zawsze marzyłem o tym żeby napisać aplikację na moje Xiaomi (ajfoniarze, tfu), dzięki ludziom z tego serwera stało się to możliwe klikajcie w zaproszenie ludziska jak was tam jeszcze nie ma bo serwer 11.5/10 polecam Edytowane 22 kwietnia 2020 przez Reedzev_ Libter, pandax, Usunięty#5541 i 1 inny 1 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xMuffionex 105 Opublikowano 13 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 sierpnia 2020 też polecam, nauczyli mnie kiedyś tego języka bludis 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi