Skocz do zawartości
  • 0

Zmniejszenie liczby pobierania eventu(?)

Oedeopol
 Udostępnij

Pytanie

Witam, chcę aby event nie wykonywał się tak często. W sensie chodzi mi o to żeby z jednego najechanego bloku, coś wykonało się tylko raz. Widziałem gdzieś kiedyś o tym coś w javascripcie, mianowicie że czeka aż użytkownik skończy wykonywać daną akcję.

Mam taki kod:

Problem robi się taki, gdy po jakimś czasie dłuższego targetowania bloku, tych hologramów robi się tak dużo, że nie nadąża ich usuwać i widać migające armorstandy.

Z góry dzięki! :) 

Edit: A może jest inna metoda? :v

Edytowane przez Oedeopol

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Chcesz, żeby wykonała się po najechaniu raz dla jednego gracza, czy dla każdego po najechaniu?

W każdym bądź razie możesz sobie zrobić Mapkę i trzymać w niej Block i Boolean, i sprawdzać czy dla danego Blocku zwraca wartość true, jeśli nie to wiadomo, że czynność nie została wykonana, a następnie ustawiamy taką mapkę ;) 

Edytowane przez KrejzolekPRO

• 0

sprawdzaj czy x, y, z się zmieniło (porównuj koordy z event.getto i event.getfrom) 

itemstacki które tworzysz w metodzie zrob finalne poza ciałem klasy zamiast tworzyć je tysiąc razy przy każdym wywowalniu eventu (a liczy się tutaj nawet małe poruszenie myszka) i target block pewnie może być nullem

@edit chociaz w sumie nie wiem, musisz sprawdzić jak to będzie działało i btw ten task który puszczasz nigdy nie stopuje

Edytowane przez yooniks

• 0
9 godzin temu, Peridot napisał:

Co ma javascript do javy? xD

To, że widziałem jakąś wtyczkę czy coś w tym rodzaju, miało nazwę jakoś na "c". I wykonywało dana akcję dopiero jak ktoś skończył np wpisywać username w pole tekstowe po jakimś tam delayu. Nie wiem czy do Javy też jest coś takiego

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...