Skocz do zawartości
  • 0

Item, którego pozycji nie da się w żaden sposób zmienić.

Rafep
 Udostępnij

Pytanie

Witam, witam! :D 

Jak zrobić item, którego nie da się w żaden sposób ruszyć? (np. na hypixelu jest "Server selector" czy coś takiego i tego itemu nie da się ruszyć, nie da się zmienić jego pozycji w eq po prostu)

No, ale jak takie coś zrobić w skripcie?

Próbowałem takie coś:

on inventory click:
	cancel event
on drop:
	cancel event

tylko, że przy tym skrypcie jest gracz może zmienić pozycję itemu za pomocą klawiszy 1-9 :( 

Pomoże ktoś?

18 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

@MateoxPL Ty! To działa! Jakim cudem? Przecież pisałem TEN SAM kod wcześniej i nie działało, ale teraz działa! :O 

No w sumie - temat do zamknięcia.

EDIT: Zauważyłem błąd... Czasami itemy się kopiują ;-; Jak to naprawić?

EDIT 2: Zainstalowałem plugin "ItemJoin" i nadal występuje ten błąd! :O Jak to naprawić...? :( 

Edytowane przez Rafep

• 0

@MateoxPL Skript, Essentials, QuickBoard, PlaceholderAPI, skDragon, SkQuery, PlaceItems, Ersatz, ProtocolLib, Multiverse, ccNoSpecTeleport, SkinsRestorer, OldCombatMechanics, FAWE, MaxBans, VoxelSniper, MundoSk, PermissionsEx, SkUtilities, Tablist, Vault, WorldEdit, NoPluginStealers, HolographicDisplays, SkStuff, WorldGuard, Citizens, Sentinel, skRayFall, Shopkeepers, ItemJoin, CommandNPC, SharpSk, Skellet, TuSke.

Mam nadzieję, że coś wymyślisz :) 

• 0

Ostatnia rzecz jaka mi przychodzi do głowy 
to zostawienie pluginu skript i dodawanie po każdym innym pluginie i odpalanie serwera

coś musi to blokować...
chyba że masz serwer na jakimś hostingu to podaj ip na pw to sprawdzę 

Edytowane przez MateoxPL

• 0

@MateoxPL Znalazłem sposób :D 

Wystarczyło zrobić tak:

on inventory click:
	set clicked item to air
	wait 1 tick
	set player's inventory's slot clicked slot to <item>

EDIT: Jednak nie działa... Eh.. Zrobię tak jak mówiłeś z tymi pluginami...

EDIT 2: Sam skript - nie działa - wywala błąd

Dodałem skRayFall + PermissionsEx - wywala błąd

Dodałem skQuery - wywala błąd

Dodałem TuSke - cały serwer się zepsuł. Serio. Wszystkie skrypty przestały działać.

No więc zainstalowałem wszystko tak jak było.

POMÓŻ KTOŚ ;-;

Edytowane przez Rafep

• 0

Jeśli nie działa Ci on inventory click to najprawdopodobniej masz coś ze Skriptem, zrób serwer na 1.8.8, wgraj wersję Skripta odpowiednią dla tej wersji, wgraj ViaForward (coś takiego) i zablokuj wersje niższe niż 1.x poprzez dodatek do Skripta (znajdziesz na SkUnity pod hasłem if player's version is).

• 0

@SernickLOL Nie będę zmieniał wersji serwera ze względu na 2 rzeczy. Po 1. kilka pluginów działa tylko na 1.12.2. Po 2. mapa serwera jest już zrobiona w dużej części. Zawiera bloki z wersji 1.12.2, więc po wgraniu jej na 1.8 dużo bloków by się gliczowało czy coś takiego. Po prostu mapa by się zepsuła.

Ale mówisz, że to chodzi o wersje skripta, tak? OTÓŻ NIE! To nie może chodzić o wersję skripta, ponieważ przy wgraniu na serwer pluginu "ItemJoin" występował TEN SAM PROBLEM! Więc teoretycznie - tak jak to napisał MateoxPL - coś musi jakby blokować ten kod. Tylko nie wiadomo co :/ 

• 0
23 godziny temu, Rafep napisał:

@SernickLOL Nie będę zmieniał wersji serwera ze względu na 2 rzeczy. Po 1. kilka pluginów działa tylko na 1.12.2. Po 2. mapa serwera jest już zrobiona w dużej części. Zawiera bloki z wersji 1.12.2, więc po wgraniu jej na 1.8 dużo bloków by się gliczowało czy coś takiego. Po prostu mapa by się zepsuła.

Ale mówisz, że to chodzi o wersje skripta, tak? OTÓŻ NIE! To nie może chodzić o wersję skripta, ponieważ przy wgraniu na serwer pluginu "ItemJoin" występował TEN SAM PROBLEM! Więc teoretycznie - tak jak to napisał MateoxPL - coś musi jakby blokować ten kod. Tylko nie wiadomo co :/ 

A ja Ci mówię że to wina Skripta, testowałem na 1.8.8 i wszystko śmiga jak należy

• 0

Jakimś cudem zaczęło normalnie działać 😮 Itemy się nie kopiują i jest wszystko ok! :D Tylko chciałbym wiedzieć... DLACZEGO TO SIĘ NAPRAWIŁO?

EDIT: JUŻ WIEM CO BYŁO NIE TAK! Kod działa tak samo. Nic się nie naprawiło. Po prostu itemy się kopiują, gdy jestem na gamemode creative! Więc w sumie jeśli gracze mają gm 0 to wszystko jest ok... Ale dlaczego na gm 1 itemy się kopiują?

Edytowane przez Rafep

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...