Jeste 15 Opublikowano 9 grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 grudnia 2018 (edytowane) Siemka. Chciałbym pokazać wam mój autorski skrypt na listę graczy i adminów Wymagania: Skript PermissionsEx (Albo inny plugin do permisji) Essentials Permisje: list.admin.see - Pod komendą /list widzi adminów i graczy list.player.see - Pod komendą /list widzi tylko graczy list.admin.list - Traktuje go jako Administrator i dodaje do listy administratorów list.clear.all - Dostęp do komendy /clear-list Bez permisji list.admin.list dodaje go do listy graczy Komendy: /list (Lista graczy) /clear-list (Wyrzuca graczy z serwera co skutkuje restartowaniem list graczy i adminów [Przydatne kiedy właśnie daliśmy jakiemuś graczowi administratora.].) Download: Mam nadzieje że skrypt jest fajny! Edytowane 31 grudnia 2018 przez Jeste ;/ Nie ten temat .......... bludis 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bludis 418 Opublikowano 9 grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 grudnia 2018 (edytowane) Eh... execute console command "kickall &6Blad komendy /list . &cProsimy: Relognij" A gdzie w wymaganiach essentials? Wiesz, że da się to zrobić za pomocą Skripta? loop all players: kick loop-player due to "&6Blad komendy /list . &cProsimy: Relognij" Po co dwa razy sprawdzasz, czy gracz ma permisje? Jeden starczy. Jeden raz dodajesz permission message, a za drugim razem nie. Szczerze, nie użył bym tego skryptu na swoim serwerze. ps; ale + za pomysł. Edytowane 9 grudnia 2018 przez LjayPL789 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeste 15 Opublikowano 9 grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 9 grudnia 2018 @LjayPL789 Możesz mi pokazać to permission message? W sensie gdzie daje a gdzie nie. Chętnie to poprawie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kovlorek12 0 Opublikowano 18 grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 grudnia 2018 (edytowane) Łap, ulepszyłem ci skrypta i troche go odchudziłem Edytowane 18 grudnia 2018 przez Kovlorek12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeste 15 Opublikowano 20 grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 20 grudnia 2018 W dniu 18.12.2018 o 21:31, Kovlorek12 napisał: Łap, ulepszyłem ci skrypta i troche go odchudziłem Mam kilka pytań: Linijka 23: Czemu nie 'else:'? Edit: Bo to trochę nie ma sensu... Czemu dajesz 'or' zamiast np.: 'and'? Linijka 48: Czemu zmieniasz wiadomość? Linijka 49 i 50: Czemu 'remove all' a nie 'delete'? Linijka 8 - 13 i 15 - 22: W permisji z graczem nie ma 'send ""' Powiedziałeś że mi ulepszyłeś. Nie widzę tego zbytnio. Chociaż lekko odchudziłeś. Niestety wole moją (Oryginalną) wersję skryptu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kovlorek12 0 Opublikowano 21 grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 grudnia 2018 15 godzin temu, Jeste napisał: Mam kilka pytań: Linijka 23: Czemu nie 'else:'? Edit: Bo to trochę nie ma sensu... Czemu dajesz 'or' zamiast np.: 'and'? Linijka 48: Czemu zmieniasz wiadomość? Linijka 49 i 50: Czemu 'remove all' a nie 'delete'? Linijka 8 - 13 i 15 - 22: W permisji z graczem nie ma 'send ""' Powiedziałeś że mi ulepszyłeś. Nie widzę tego zbytnio. Chociaż lekko odchudziłeś. Niestety wole moją (Oryginalną) wersję skryptu. 1. Ponieważ czasem się to buguje ze sobą 2. - 3. Ponieważ oprózniasz wszystko ze zmiennej a nie ją usuwasz 4. Nie rozumiem, wszystko powinno działac Nie widzisz bo za pewne nie znasz dobrze języka Skript, poznasz go trochę to się przekonasz Jeżeli wolisz skrypta który ci będzie bardziej lagował serwer to proszę, ale jeżeli będziesz dalej pisać nie optymalne projekty to nie wróże ci dobrej przyszłości Jeste 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeste 15 Opublikowano 21 grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 21 grudnia 2018 8 godzin temu, Kovlorek12 napisał: 1. Ponieważ czasem się to buguje ze sobą 2. - 3. Ponieważ oprózniasz wszystko ze zmiennej a nie ją usuwasz 4. Nie rozumiem, wszystko powinno działac Nie widzisz bo za pewne nie znasz dobrze języka Skript, poznasz go trochę to się przekonasz Jeżeli wolisz skrypta który ci będzie bardziej lagował serwer to proszę, ale jeżeli będziesz dalej pisać nie optymalne projekty to nie wróże ci dobrej przyszłości Owszem, nie do końca znam wszystkie funkcje Skript. 1. 8 godzin temu, Kovlorek12 napisał: 4. Nie rozumiem, wszystko powinno działać Nie dajesz 'send ""' przy tym jak gracz ma permisje do widzenia graczy. 2. 8 godzin temu, Kovlorek12 napisał: 3. Ponieważ oprózniasz wszystko ze zmiennej a nie ją usuwasz Skoro i tak z automatu, gdy lista nie istnieje ( Z tego co wiem ) sama się dodaje. 3. 8 godzin temu, Kovlorek12 napisał: 1. Ponieważ czasem się to buguje ze sobą ... 4. 8 godzin temu, Kovlorek12 napisał: 2. - Nie prościej było napisać że mogę zmieniać wiadomość?? Mam nadzieję że ta dyskusja o twojej "lepszej" wersji skryptu nie będzie długości 1337 komentarzy...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Folks1337 2 Opublikowano 22 grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 grudnia 2018 Nie testowałem ale chyba ztestuje Może się przydać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
knugi 759 Opublikowano 23 grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 grudnia 2018 Hej, troszkę namieszałeś. Wystarczyło by zrobić iteracje po graczach online, sprawdzać ich uprawnienia i dodawać do osobnych listów. Wtedy by odpadły eventy on join i quit, oraz by Ci zmienna się nie psuła, bo za każdym użyciem komendy, robi nową. Taki o to mały przykładzik: command /list [<text>]: trigger: loop all players: if loop-player has permission "list.admin": add loop-player to {_admins::*} else: add loop-player to {_players::*} if size of {_players::*} is larger than 0: send "Gracze online: %{_players::*}%" if size of {_admins::*} is larger than 0: send "Admini online: %{_admins::*}%" Podobny jest w oficjalnej dokumentacji skripta: Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! ostatnia komenda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeste 15 Opublikowano 23 grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 23 grudnia 2018 @knugi Pytanie: 13 minut temu, knugi napisał: oraz by Ci zmienna się nie psuła, bo za każdym użyciem komendy, robi nową. Gdzie się psuje lista?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
knugi 759 Opublikowano 23 grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 grudnia 2018 1 minutę temu, Jeste napisał: @knugi Pytanie: Gdzie się psuje lista?? Tak stwierdziłem, bo zrobiłeś komendę clear-list Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeste 15 Opublikowano 23 grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 23 grudnia 2018 @knugi Nie psuje się lista. Ta komenda jest tylko dlatego bo dodajemy nowego admina na server i musimy zrestartować event 'on join:'. Oczywiście mógłbym to lekko przerobić na np. komendy 'addadmin' i 'addplayer' oraz ich usuniecie. Drugi sposób: Mógłbym zrobić 'list-admin <Add/Delete> <Gracz>' i 'list-player <Add/Delete> <Gracz>'. Trzeci: Mógłbym też zrobić 'listap <Admin/Player> <Add/Delete> <Gracz>' Mogę ci podesłać jeden z trzech tych sposobów. Skoro twierdzisz że lista się psuje. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
knugi 759 Opublikowano 23 grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 grudnia 2018 2 minuty temu, Jeste napisał: Nie psuje się lista. Ta komenda jest tylko dlatego bo dodajemy nowego admina na server i musimy zrestartować event 'on join:'. Nie musisz, zacytowany fragment mi wystarczy. "zrestartować event on join" co masz na myśli? Ten event wykonuje się za każdym razem jak gracz wejdzie na serwer. Jeżeli jest sobie gracz knugi na serwerze. Dodasz mu uprawnienia admina, to on jest dalej jako gracz. Wyjdzie z serwera i wejdzie na niego to już będzie jako admin. A jeżeli zrobisz to sposobem co Ci pokazałem wyżej to nie będzie takiej potrzeby, bo iteruje wszystkich graczy na bieżąco (w czasie wykonywania komendy). Mniej zamieszania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_AvaX_ 294 Opublikowano 24 grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 grudnia 2018 Ja bym to zrobił tak. knugi 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeste 15 Opublikowano 30 grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 30 grudnia 2018 @All: Możecie przestać przerabiać mój skrypt? Magiczny_Miki 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
knugi 759 Opublikowano 30 grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 grudnia 2018 Możemy Ja już dawno przestałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi