Witam mam problem z zaznaczoną linijką kodu, ona po prostu nie działa.. Wszystko inne działa w skrypcie tylko po kliknięciu przedmiotu, on nadal zostaje w ręku.
variables:
{serca.%player%} = false
on rightclick:
if name of player's tool is "&2&lReset Efektu Chodzenia":
if {serca.%player%} is true:
remove 1 11-disc named "&2&lReset Efektu Chodzenia" from player <-------
set {serca.%player%} to false
send "&cEfekty chodzenia wyłączone!"
play raw sound "mob.zombie.death" at player with pitch -1 volume 2
else:
send "&cObecnie nie korzystasz z żadnego efektu, spróbuj innym razem."
play raw sound "mob.villager.hit" at player with pitch -2 volume 2
on any movement:
if {serca.%player%} is true:
spawn 5 of particle happy villager:1 offset by 0.1, 0.1, 0.1 at player
Ps. To nie jest cały script.. dodałem tutaj tylko najważniejsze elementy.
Tak wygląda komenda na otrzymywanie przedmiotu.
command /Particle2:
permission: kuferek.sk
trigger:
add 1 11-disc named "&2&lReset Efektu Chodzenia" with lore "&ePrzedmiot ten wyłącza efekt chodzenia." to player
Pytanie
Username 2
Witam mam problem z zaznaczoną linijką kodu, ona po prostu nie działa.. Wszystko inne działa w skrypcie tylko po kliknięciu przedmiotu, on nadal zostaje w ręku.
variables: {serca.%player%} = false on rightclick: if name of player's tool is "&2&lReset Efektu Chodzenia": if {serca.%player%} is true: remove 1 11-disc named "&2&lReset Efektu Chodzenia" from player <------- set {serca.%player%} to false send "&cEfekty chodzenia wyłączone!" play raw sound "mob.zombie.death" at player with pitch -1 volume 2 else: send "&cObecnie nie korzystasz z żadnego efektu, spróbuj innym razem." play raw sound "mob.villager.hit" at player with pitch -2 volume 2 on any movement: if {serca.%player%} is true: spawn 5 of particle happy villager:1 offset by 0.1, 0.1, 0.1 at playerPs. To nie jest cały script.. dodałem tutaj tylko najważniejsze elementy.
Tak wygląda komenda na otrzymywanie przedmiotu.
Edytowane przez BrixNWWstawiam w code.
Poprawiam formatowanie.
https://skript.pl/temat/30153-problem-z-remove/Udostępnij na innych stronach
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi