Skocz do zawartości
  • 0

Coś nie tak z eventem on inventory click....

NorteX
 Udostępnij

Pytanie

Robię GUI. Dość duże GUI, więc nie mogę pozwolić sobie na robienie tak:

format slot 0...............to run "i tu komenda".

Muszę znaleźć zamiennik, czyli oddzielny on inventory click.

Wszystko działa do czasu dodania eventu. Błędów błędami nie ma, tylko 1 się pojawił, ale załatwiłem to instalacją WildSkript; jednak skript ciągle nie działa.

Oto mój kod:

on inventory click:
	if inventory name of player's current inventory is "&6GUI":
		if clicked slot is 0: //ta linijka byla dla skriptu bledem do czasu instalacji WildSkript z paczki SkriptPack 1.6 na 1.12.2
			send "dziala"
			...

I po instalacji WS, błędów nie ma, jednak...

Mimo że GUI otwieram i klikam, nic się nie dzieje. To tak jakby on inventory click w ogóle nie działał...

Po prostu klikam i się zamyka lub nic się nie dzieje (w zależności czy ustawię "to close" albo "to be unstealable")

Moje addonsy to:

Skript dev29 (bo dev36 mi nie działa z najnowszym bukkitem 1.12.2... przynajmniej dla mnie)

SkRayFall (najnowszy z bukkit.org, zawsze działa)

SkQuery (SkQuery 3 Lime, działa bo samo GUI się pokazuje)

WildSkript (Umbaska zawsze nie działa, więc odkopałem WildSkript na 1.12 i ten działa)

TuSKe (z paczki SkriptPack 1.6 [najnowszej] by @Rejszpat Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!, ani 1 błędu mi nie wywalił mimo że wszyscy piszą że wywala, pewnie przez to że mam dev29 a nie dev36)

Pluginy które mogą wpływać na pracę Skriptu:

Holographic Displays

Citizens

Gdy klikam nic się nie dzieje - pomocy!?

Edit: Znalazłem, że może przydać się Skellett. Zainstalowałem go, ale to nic nie zmieniło. W ciąż jest taki sam problem... Ciągle szukam odpowiedzi!

Edytowane przez NorteX

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Edit 2:

udało mi się zlokalizować problem, ale nie rozwiązać.

Po prostu, skript ciągle uznaje "inventory name of player's current inventory" jako <none>.

Nie wiem czym jest to spowodowane, próbowałem także dodać "parsed as string" i ciągle jest <none>....

Edit 3:

to event on inventory click zawala, nawet proste:

on inventory click:
	send "siemka" to player

nie działa..........

Przypominam, błędów nie ma!

HELP!

ME!

Edytowane przez NorteX

• 0
2 minuty temu, neexipl napisał:

Jak rozumiem błędów w konsoli serwera (przy klikaniu w inventory) tez nie ma? Użyj GUI z pluginu TuSKe jest bardzo rozwinięte i na pewno będzie lepszym rozwiązaniem niż on inventory click

Nie, błędów z konsoli nie ma w ogóle.

A tym TuSKe to jak używać? Bo nigdy nie miałem styczności, pokierujesz? :P

Edit: odnalazłem Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!

Edytowane przez NorteX

• 0
open virtual chest inventory with size 1 named "This menu is a test" to player
format gui slot 4 of player with diamond sword named "The name of my object" to run:
    set {_myvariable} to 4
    send "Omg, it's the slot %{_myvariable}%!"
    send "Clickaction %click action%"
format gui slot 1 of player with Iron Block to close then run player command "/broadcast bla bla" with left click

Tutaj masz resztę funkcji, wszystko fajnie wyjaśnione: skripthub.net/tutorials/3

• 0

Problem nie został do końca rozwiązany, ale pewnie nie będzie, bo nic mi nie działa. Żaden on inventory/gui click, nic, więc przypuszczam że to błędy ze strony mojego skriptu. Żadne błędy ani nic nie wyskakuje (poza crashem Holographic Display na starcie)

• 0

Zamykam!

Stworzyłem sobie inny testowy serwer na 1.12.2 z samym Skriptem dev36 i addonsami z SkriptPacka 1.6 i wszystko działa jak powinno. Jak @HotAngel2K17 mówił, tak jest.

15 minut temu, HotAngel2K17 napisał:

Niestety to bledy pluginu ktory posiadasz lub zle wersje. To nie mozliwe ze to nie dziala

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...