Robię GUI. Dość duże GUI, więc nie mogę pozwolić sobie na robienie tak:
format slot 0...............to run "i tu komenda".
Muszę znaleźć zamiennik, czyli oddzielny on inventory click.
Wszystko działa do czasu dodania eventu. Błędów błędami nie ma, tylko 1 się pojawił, ale załatwiłem to instalacją WildSkript; jednak skript ciągle nie działa.
Oto mój kod:
on inventory click:
if inventory name of player's current inventory is "&6GUI":
if clicked slot is 0: //ta linijka byla dla skriptu bledem do czasu instalacji WildSkript z paczki SkriptPack 1.6 na 1.12.2
send "dziala"
...
I po instalacji WS, błędów nie ma, jednak...
Mimo że GUI otwieram i klikam, nic się nie dzieje. To tak jakby on inventory click w ogóle nie działał...
Po prostu klikam i się zamyka lub nic się nie dzieje (w zależności czy ustawię "to close" albo "to be unstealable")
Moje addonsy to:
Skript dev29 (bo dev36 mi nie działa z najnowszym bukkitem 1.12.2... przynajmniej dla mnie)
SkRayFall (najnowszy z bukkit.org, zawsze działa)
SkQuery (SkQuery 3 Lime, działa bo samo GUI się pokazuje)
WildSkript (Umbaska zawsze nie działa, więc odkopałem WildSkript na 1.12 i ten działa)
TuSKe (z paczki SkriptPack 1.6 [najnowszej] by @RejszpatZarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!, ani 1 błędu mi nie wywalił mimo że wszyscy piszą że wywala, pewnie przez to że mam dev29 a nie dev36)
Pluginy które mogą wpływać na pracę Skriptu:
Holographic Displays
Citizens
Gdy klikam nic się nie dzieje - pomocy!?
Edit: Znalazłem, że może przydać się Skellett. Zainstalowałem go, ale to nic nie zmieniło. W ciąż jest taki sam problem... Ciągle szukam odpowiedzi!
Pytanie
NorteX 16
Robię GUI. Dość duże GUI, więc nie mogę pozwolić sobie na robienie tak:
format slot 0...............to run "i tu komenda".
Muszę znaleźć zamiennik, czyli oddzielny on inventory click.
Wszystko działa do czasu dodania eventu. Błędów błędami nie ma, tylko 1 się pojawił, ale załatwiłem to instalacją WildSkript; jednak skript ciągle nie działa.
Oto mój kod:
on inventory click: if inventory name of player's current inventory is "&6GUI": if clicked slot is 0: //ta linijka byla dla skriptu bledem do czasu instalacji WildSkript z paczki SkriptPack 1.6 na 1.12.2 send "dziala" ...
I po instalacji WS, błędów nie ma, jednak...
Mimo że GUI otwieram i klikam, nic się nie dzieje. To tak jakby on inventory click w ogóle nie działał...
Po prostu klikam i się zamyka lub nic się nie dzieje (w zależności czy ustawię "to close" albo "to be unstealable")
Moje addonsy to:
Skript dev29 (bo dev36 mi nie działa z najnowszym bukkitem 1.12.2... przynajmniej dla mnie)
SkRayFall (najnowszy z bukkit.org, zawsze działa)
SkQuery (SkQuery 3 Lime, działa bo samo GUI się pokazuje)
WildSkript (Umbaska zawsze nie działa, więc odkopałem WildSkript na 1.12 i ten działa)
TuSKe (z paczki SkriptPack 1.6 [najnowszej] by @Rejszpat Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!, ani 1 błędu mi nie wywalił mimo że wszyscy piszą że wywala, pewnie przez to że mam dev29 a nie dev36)
Pluginy które mogą wpływać na pracę Skriptu:
Holographic Displays
Citizens
Gdy klikam nic się nie dzieje - pomocy!?
Edit: Znalazłem, że może przydać się Skellett. Zainstalowałem go, ale to nic nie zmieniło. W ciąż jest taki sam problem... Ciągle szukam odpowiedzi!
Edytowane przez NorteXOdnośnik do komentarza
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi