Próbuję napisać skrypt który wykona się w przypadku, gdy gracz znajduje sie w pobliżu Ender Crystala (w sercu gildii z pluginu FunnyGuilds). Do tego celu próbuję zloopować bloki w pobliżu, ale loop nie wykrywa serca gildii.
Fragment mojego kodu:
loop all blocks in radius 3 around player:
if loop-block is End Crystal:
DALSZA CZĘŚĆ KODU
Próbowałem też bez skutku zamieniać frazę "End Crystal" na "Endercrystal". Wydaje mi się, że loop nie interpretuje EnderCrystala jako blok. Aby to sprawdzić, napisałem oddzielny kod:
command /test:
trigger:
loop all blocks in radius 3 around player:
send "%loop-block%"
W wyniku przeprowadzonego eksperymentu (na wyjściu komendy send) nie otrzymałem nic poza obsidian, gravel, stone, air.
Czy ma ktoś jakieś pomysły jak to zrealizować?
Dodam, że odpadają pomysły pomysły typu -> On command "baza".
Pytanie
jas123 1
Próbuję napisać skrypt który wykona się w przypadku, gdy gracz znajduje sie w pobliżu Ender Crystala (w sercu gildii z pluginu FunnyGuilds). Do tego celu próbuję zloopować bloki w pobliżu, ale loop nie wykrywa serca gildii.
Fragment mojego kodu:
loop all blocks in radius 3 around player: if loop-block is End Crystal: DALSZA CZĘŚĆ KODUPróbowałem też bez skutku zamieniać frazę "End Crystal" na "Endercrystal". Wydaje mi się, że loop nie interpretuje EnderCrystala jako blok. Aby to sprawdzić, napisałem oddzielny kod:
command /test: trigger: loop all blocks in radius 3 around player: send "%loop-block%"W wyniku przeprowadzonego eksperymentu (na wyjściu komendy send) nie otrzymałem nic poza obsidian, gravel, stone, air.
Czy ma ktoś jakieś pomysły jak to zrealizować?
Edytowane przez jas123Dodam, że odpadają pomysły pomysły typu -> On command "baza".
https://skript.pl/temat/27264-wykrycie-endercrystala/Udostępnij na innych stronach
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi