DaltonEZ 139 Opublikowano 8 maja 2018 Udostępnij Opublikowano 8 maja 2018 Napisze mi ktoś by po postawieniu craftingu zaznaczało wszystkie bloki w odległości 50 kratek (W każdą stronę) i dodawało wszystkie te bloki do jednego zbioru bloków: {boki:%player%} Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KrejzolekPRO 600 Opublikowano 10 maja 2018 Udostępnij Opublikowano 10 maja 2018 (edytowane) Jestem ciekaw spadku stabilności przy takiej czynności... on place of crafting table: //lub zastap id loop all blocks in radius 50: add loop-block's to {boki::%player%::*} //nie uzywaj {boki.%player%} send "&7Dodalem: %size of {boki::%player%::*}% blokow, aktualne tps serwera: &5%tps% (wspolczuje)" Edytowane 10 maja 2018 przez KrejzolekPRO DaltonEZ i Yspar 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 LloydPL 436 Opublikowano 10 maja 2018 Udostępnij Opublikowano 10 maja 2018 @KrejzolekPRO a nie {boki::%player%::*}? KrejzolekPRO i DaltonEZ 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KrejzolekPRO 600 Opublikowano 10 maja 2018 Udostępnij Opublikowano 10 maja 2018 (edytowane) Teraz, LloydPL napisał: @KrejzolekPRO a nie {boki::%player%::*}? słuszna racja Edytowane 10 maja 2018 przez KrejzolekPRO DaltonEZ 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TheMolkaPL 345 Opublikowano 10 maja 2018 Udostępnij Opublikowano 10 maja 2018 Godzinę temu, KrejzolekPRO napisał: Jestem ciekaw spadku stabilności przy takiej czynności... on place of crafting table: //lub zastap id loop all blocks in radius 50: add loop-block's to {boki::%player%::*} //nie uzywaj {boki.%player%} send "&7Dodalem: %size of {boki::%player%::*}% blokow, aktualne tps serwera: &5%tps% (wspolczuje)" Nie jest źle, jedynie to, że dla każdego bloku trzeba zrobić nową instancję takiego obiektu. No i nie wiem jak tam ze zmiennymi w Skript. DaltonEZ 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KrejzolekPRO 600 Opublikowano 11 maja 2018 Udostępnij Opublikowano 11 maja 2018 (edytowane) 22 godziny temu, TheMolkaPL napisał: Nie jest źle, jedynie to, że dla każdego bloku trzeba zrobić nową instancję takiego obiektu. No i nie wiem jak tam ze zmiennymi w Skript. Taki zapis jak był przed edytowaniem wyrzuci błąd. To tak, jakby zapisać te bloki do Stringa (, np. tak: stone;stone;stone;stone[...] i splitem to odczytywać), co nie jest optymalne i lepiej od razu dodać to do Block Listy, bądź tablicy bloków Edytowane 11 maja 2018 przez KrejzolekPRO DaltonEZ 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TheMolkaPL 345 Opublikowano 11 maja 2018 Udostępnij Opublikowano 11 maja 2018 2 godziny temu, KrejzolekPRO napisał: Taki zapis jak był przed edytowaniem wyrzuci błąd. To tak, jakby zapisać te bloki do Stringa (, np. tak: stone;stone;stone;stone[...] i splitem to odczytywać), co nie jest optymalne i lepiej od razu dodać to do Block Listy, bądź tablicy bloków https://github.com/bensku/Skript/blob/master/src/main/java/ch/njol/skript/expressions/ExprBlockSphere.java#L80-L89 https://github.com/bensku/Skript/blob/master/src/main/java/ch/njol/skript/expressions/ExprBlockSphere.java#L71-L78 https://github.com/bensku/Skript/blob/master/src/main/java/ch/njol/skript/util/BlockSphereIterator.java#L33-L45 https://github.com/bensku/Skript/blob/master/src/main/java/ch/njol/skript/util/AABB.java#L111-L154 DaltonEZ 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DaltonEZ 139 Opublikowano 13 maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 13 maja 2018 Chyba będę to musiał zrobić tym sposobem, chyba, że ktoś ma inny pomysł jak zrobić region w skrypcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 LloydPL 436 Opublikowano 19 maja 2018 Udostępnij Opublikowano 19 maja 2018 dodawaj craftingi do listy i jeśli w odległości 50 kratek znajduje się crafting który nie jest gracza to blokuje interakcje z terenem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
DaltonEZ 139
Napisze mi ktoś by po postawieniu craftingu zaznaczało wszystkie bloki w odległości 50 kratek (W każdą stronę) i dodawało wszystkie te bloki do jednego zbioru bloków: {boki:%player%}
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi