Skocz do zawartości

Powody zgłoszeń

LordYu
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Jak każdy zgłaszający pewnie widział, przy klikaniu klawisza "Zgłoś" pojawia się textbox w którym możemy umieścić komentarz naprowadzający Administrację na pkt z regulaminu.

Proponuję dodanie do tego także rozwijanej listy z najczęstszymi powodami typu:

• Zła nazwa tematu
  • Spam
  • Wulgaryzm
  • Reklama 

Etc, raz że ułatwi wam to warnowanie, dwa dla nas szybciej będzie zgłaszanie, bo nie oszukując się, nie zawsze chce się komuś pisać komentarz co się stało, a wam te komentarze są potrzebne do szybszego reagowania i odnalezienia postu.

Najlepszym wyjściem będzie dodanie do istniejącego już boxa listy obok, może ona być w postaci pola wyboru, menu, listy etc. a obok pozostawienie miejsca na wprowadzenie komentarza

Hmm, no nie wiem - myślę, że szukanie wybranego hasła z pola wyboru może zająć jednak więcej czasu, niż napisanie go samemu. Trzeba oczywiście już założyć, że taka lista miałaby jakieś 10 - 15 tekstów, a może nawet więcej.

Prędzej ucieszyłbym się jeżeli po kliknięciu "Zgłoś" pojawiająca się text area jest już sfokusowana, więc możemy od razu pisać, zanim dopiero wybierając to pole, żeby załączyć edytor.

Godzinę temu, TheMolkaPL napisał:

Hmm, no nie wiem - myślę, że szukanie wybranego hasła z pola wyboru może zająć jednak więcej czasu, niż napisanie go samemu. Trzeba oczywiście już założyć, że taka lista miałaby jakieś 10 - 15 tekstów, a może nawet więcej.

Prędzej ucieszyłbym się jeżeli po kliknięciu "Zgłoś" pojawiająca się text area jest już sfokusowana, więc możemy od razu pisać, zanim dopiero wybierając to pole, żeby załączyć edytor.

Na pewno zajmie więcej czasu jak ktoś pisze 1 palcem po klawiaturze, tak jak duża część starych osób :v

A tak to bez sensu według mnie :v

Edytowane przez McKoxu

W dniu 27.04.2018 o 22:19, TheMolkaPL napisał:

Haseł nie musi być dużo, z tego co czytam miałoby to wyglądać w ten sposób iż masz textbox po lewej na przykład, a z prawej masz menu gdzie wybierasz powód.
Też widzę że może być ich kilka, te najważniejsze i najczęstsze do używania typu "spam" "zły dział" "zła nazwa tematu", jeżeli będą te najczęściej używane tylko w menu to będzie ich 5/6 co jest o wiele lepsze niz pisanie komentarza 10x "spam" 

Czasami przeglądając działy na prawdę da się znaleźć 10 do 15 tematów gdzie ktoś spamuje, a pisać w każdym "spam" się odechciewa 

6 godzin temu, BrixNW napisał:

Coś jak mybb?

Masz kilka powodów, które chcesz wybrać, a niżej "inny" i tam masz pole tekstowe.

Dokładnie, nie musi być nawet powód "inny" niech wygląda to tak:

---------------------------------
|     ZWYKŁE POLE   | [*] Spam
|         TEKSTOWE     | [*] Zły dział
|             ZAWSZE      | [*] Wulgaryzm
|           AKTYWNE     | [*] Zła nazwa tematu
---------------------------------

I tak niech to wygląda, że można będzie wybrać i powód i dodać komentarz do woli jak się podoba, kilka powodów automatycznie tworzonych te najbardziej spotykane i tyle.

Bo teoretycznie mam przyzwyczajenie że raz na kilka dni wchodzę w dział i szukam błędów, ale nie chce mi się komentarzy pisać a szukanie bez koma jest ciężkie, więc ułatwi to reporty obu stronom. 

• 1 miesiąc temu...
  • Libter zablokował(a) ten temat
Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...