4RNI 13 Opublikowano 28 września 2017 Udostępnij Opublikowano 28 września 2017 (edytowane) Chciałbym wam zaprezentować mój skrypt na sprawdzanie wykonany przeze mnie. Fajnie by było jeżeli zostawiłbyś opinię lub propozycję! Co posiada? - blokadę komend oprócz ustawionych przez siebie komendą /sprawdz-dodaj[/sd] - blokadę wyrzucania itemów - automatyczny ban za logout - blokadę pisania na czacie Komendy - /sprawdz-dodaj[/sd] <np. msg> (dodaje komendę /msg do dozwolonych podczas sprawdzania *pamiętaj przy dodawaniu aby komenda była bez /) - /sprawdz-usun[/su] <np. msg> (usuwa komendę /msg do dozwolonych podczas sprawdzania *pamiętaj przy usuwaniu aby komenda była bez /) - /sprawdz[/spr] gracz <nick> (teleportuje gracza do ustawionego miejsca i tymczasowo zabiera mu rangę) - /sprawdz[/spr] czysty <nick> (teleportuje gracza do ustawionego miejsca i oddaje mu range taką jaką miał) - /sprawdz[/spr] cheater <nick> (uznaje, że gracz posiada cheaty i otrzymuje bana) - /setsprawdz[/ss] (ustawia miejsce teleportacji do sprawdzenia) - /setczysty[/sc] (ustawia miejsce teleportacji po sprawdzeniu) - /menu <nick> (wyświetla menu z opcjami dla podanego gracza) Planowane - dodanie configu (na tą chwilę został on usunięty) - poprawki dot. skryptu Permisje Sprawdzanie - sprawdz.sprawdz; dostęp do komendy /sprawdz[/spr] - sprawdz.setsprawdz; dostęp do komendy /setsprawdz[/ss] - sprawdz.setczysty; dostęp do komendy /setczysty[/sc] - sprawdz.dodaj; dostęp do komendy /sprawdz-dodaj[/sd] - sprawdz.usun; dostęp do komendy /sprawdz-usun[/su] Menu administratora - menu.*; dostęp do komendy /menu - ostrzez.*; dostęp do wysyłania ostrzeżeń Skrypt 1.0: [DL usunięty] 2.0: * 3.0: * Jest to mój pierwszy skrypt więc prosiłbym o wyrozumiałość Edytowane 28 października 2017 przez fluxyyy1337 OFF MagiaToMagia i kpw102 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/21809-flsprawdzanie-skrypt-na-sprawdzanie-graczy-oraz-menu-administratora/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaol48s 211 Opublikowano 28 września 2017 Udostępnij Opublikowano 28 września 2017 config nie dziala (strona do niego ) a ogolnie to spoko 6/10 Cytuj Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/21809-flsprawdzanie-skrypt-na-sprawdzanie-graczy-oraz-menu-administratora/#findComment-148639 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4RNI 13 Opublikowano 28 września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 28 września 2017 Teraz, kaol48s napisał: config nie dziala (strona do niego ) a ogolnie to spoko 6/10 Już działa, akurat w tym momencie zmieniałem. Cytuj Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/21809-flsprawdzanie-skrypt-na-sprawdzanie-graczy-oraz-menu-administratora/#findComment-148640 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4RNI1337 0 Opublikowano 28 września 2017 Udostępnij Opublikowano 28 września 2017 Mi się podoba. Jak dodasz to co jest w planowane to bedzie gicior. Varter 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/21809-flsprawdzanie-skrypt-na-sprawdzanie-graczy-oraz-menu-administratora/#findComment-148642 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_AvaX_ 294 Opublikowano 29 września 2017 Udostępnij Opublikowano 29 września 2017 1. Zły zapis zmiennych 2. Wymaga PeX a nie "czegoś jak PeX" 3. Kod da się dużo skrócić 4. Brak zastosowania się do SSCC 5. Dlaczego nie ma wszystkiego w 1 komendzie? 6. Podczas sprawdzania da się robić wszystko 7.DA SIE KOPIOWAĆ ITEMY! Ogólnie 2/10 bo jest tego mnóstwo i większość jest lepsza Cytuj Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/21809-flsprawdzanie-skrypt-na-sprawdzanie-graczy-oraz-menu-administratora/#findComment-148644 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaol48s 211 Opublikowano 29 września 2017 Udostępnij Opublikowano 29 września 2017 (edytowane) @Quaczi niby masz te 470~ postow i prawie 200 like ale czm nie mozesz napisac tego w inny sposob? 1.Zmienne zapisuj w SSCC czyli np {<nazwa skryptu>::<nazwa zmiennej>} zamiast np {aktualna.nagroda} daj {<nazwa skryptu>::akrualnaNagroda} 2. kod mozna skrocic o kilkanascie linijek uzywajac "loop" i polaczenia wszystkiego w jedna komende 3.zablokuj wyrzucanie itemow, pisanie komend itp podczas sprawdzania (on drop, on command) 4.zablokoj kopiowanie itemow (if inventory name of current inventory of player is "nazwa otwartego eq" i wtedy dopiero format slot...) 5.Mysle ze jak na pierwszy skrypt to nawet dobrze 6/10 jak poprawisz bledy to nawet i 8/10 @Quaczi da sie w inny sposob ? napisalem to co ty i dalem przyklady a nie tylko krytykowalem wiem ze umiesz duzo (Quaczi) ale tez sie kiedys uczyles wiec oceniaj w ten sposob co ja a przynajmniej podaj jak to naprawic np zablokuj wyrzucanie itemow, pisanie komend itp podczas sprawdzania (on drop, on command) Edytowane 29 września 2017 przez kaol48s Varter 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/21809-flsprawdzanie-skrypt-na-sprawdzanie-graczy-oraz-menu-administratora/#findComment-148659 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_AvaX_ 294 Opublikowano 29 września 2017 Udostępnij Opublikowano 29 września 2017 1 godzinę temu, kaol48s napisał: @Quaczi niby masz te 470~ postow i prawie 200 like ale czm nie mozesz napisac tego w inny sposob? 1.Zmienne zapisuj w SSCC czyli np {<nazwa skryptu>::<nazwa zmiennej>} zamiast np {aktualna.nagroda} daj {<nazwa skryptu>::akrualnaNagroda} 2. kod mozna skrocic o kilkanascie linijek uzywajac "loop" i polaczenia wszystkiego w jedna komende 3.zablokuj wyrzucanie itemow, pisanie komend itp podczas sprawdzania (on drop, on command) 4.zablokoj kopiowanie itemow (if inventory name of current inventory of player is "nazwa otwartego eq" i wtedy dopiero format slot...) 5.Mysle ze jak na pierwszy skrypt to nawet dobrze 6/10 jak poprawisz bledy to nawet i 8/10 @Quaczi da sie w inny sposob ? napisalem to co ty i dalem przyklady a nie tylko krytykowalem wiem ze umiesz duzo (Quaczi) ale tez sie kiedys uczyles wiec oceniaj w ten sposob co ja a przynajmniej podaj jak to naprawic np zablokuj wyrzucanie itemow, pisanie komend itp podczas sprawdzania (on drop, on command) Nie będę pisał jak ty bo "zablokój" mnie boli Ale przyznaję i zwracam honor, trochę za bardzo się doczepiłem i nie wyjaśniłem jak to naprawić. No to jako pokutę napiszę mu kawałem kodu,ale żeby nie było za łatwo to napiszę to po polsku najpierw ustawiasz zamiast rangi sprawdzany zmienną {Sprawdzany::%player%} na pozytywną (true) a potem robisz coś takiego: przy użyciu czatu: jeżeli {Sprawdzany::%player%} ma wartość pozytywną: przerwij wydarzenie wyslij "&0[&8Sprawdzany&0] &7%gracz% &8&o%wiadomosc%" do wszytskich operatorow przy dowolnym ruchu: jeżeli {Sprawdzany::%player%} ma wartość pozytywną: przerwij wydarzenie Jak masz coś w głowie to ogarniesz to bardzo szybko Pokój przyjaciele Spoiler ___________________________ | ____ | || _ \ ___ __ _ ___ ___ | || |_) / _ \/ _` |/ __/ _ \ | || __/ __/ (_| | (_| __/ | ||_| \___|\__,_|\___\___| | |___________________________| | | .,:;:;,. | :;.' `.::: | %%%%%%%%%&' | : o o :` .\ p : c : .' \ ) :`. - .': .' .` ;::`--'::: .' .'| _.:;:oooo::;._ .' .' ." :::.__.;:: "' .' ' ::: ::: .' . .' ' . .-|-. .' . ' . | . : ' , `./|\.' : . . `"' : ' : : . ': : .____' : : ' ' :______________: '''' :`-.' -,.._`; :'.-.-`_.-.,': :-'.'_`'.-,.,: :.-`_.-_.-` -: : -'.'`,`.,`-; :'.` -'_'. _.: ;-`.,-`-','._: ;`- `-`- '. _: :-.`,_.`'.-.`: :,-'.`-.',-_': :._,`-''.,-.-; ;.-`--`.-,.,`: :,.-`._'.`-._: :`.'.-_.''.`.: `-.'`-'.---.-` `..' `..' Spoiler on chat: if {Sprawdzany::%player%} is true: cancel event send "&0[&8Sprawdzany&0] &7%player% &8&o%message%" to all ops on any move: if {Sprawdzany::%player%} is true: cancel event on drop: if {Sprawdzany::%player%} is true: cancel event on command: if {Sprawdzany::%player%} is true: send "&0[&e*&0] &7%player% &8probowal uzyc komendy &7%command%" to all ops cancel event Cytuj Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/21809-flsprawdzanie-skrypt-na-sprawdzanie-graczy-oraz-menu-administratora/#findComment-148678 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaol48s 211 Opublikowano 29 września 2017 Udostępnij Opublikowano 29 września 2017 (edytowane) @Quaczi w twoich postach też znajdzię się sporo błędów i raczej nie jesteś korekotorem ani administratorem od poprawiania błędów więc nie czepiaj się mojego jednego #PEACE Edytowane 29 września 2017 przez kaol48s Cytuj Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/21809-flsprawdzanie-skrypt-na-sprawdzanie-graczy-oraz-menu-administratora/#findComment-148680 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nieaktywny Opublikowano 29 września 2017 Udostępnij Opublikowano 29 września 2017 Skrypt słaby i nie wprowadza nic nowego. Wygląda jak plagiat ... Zgadzam się z @Quaczi Spoiler send "&8- &e&oNa wykonanie polecen administratora masz &6&l&n&o3 minuty" to arg-2 Co jeśli nie mam rangi administrator? Lub komendę wykona Support... Spoiler format slot 9 of player with 1 diamond named "&cMutuj gracza &4%player-arg% &c&l&ona 5 minut" to close then run [execute player command "/mute %player-arg% 5m"] format slot 10 of player with 1 emerald named "&cMutuj gracza &4%player-arg% &c&l&ona 10 minut" to close then run [execute player command "/mute %player-arg% 10m"] format slot 11 of player with 1 gold ingot named "&cMutuj gracza &4%player-arg% &c&l&ona 15 minut" to close then run [execute player command "/mute %player-arg% 15m"] format slot 12 of player with 1 iron ingot named "&cMutuj gracza &4%player-arg% &c&l&ona 30 minut" to close then run [execute player command "/mute %player-arg% 30m"] format slot 13 of player with 1 of black glass named " " to close Jak już piszesz skrypt w języku Polskim to pisz go do końca Mutuj - Wycisz Spoiler format slot 8 of player with 1 of redstone block named "&cWyslij ostrzezenie do gracza &4%player-arg%" to close then run [execute player command "/ostrzez %player-arg%"] Ostrzeż gracza wystarczy Wgl te sprawdzanie ogólnie jest dla mnie śmieszne W skrócie: 狗屎腳本 Cytuj Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/21809-flsprawdzanie-skrypt-na-sprawdzanie-graczy-oraz-menu-administratora/#findComment-148685 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi