Skocz do zawartości

flSprawdzanie - Skrypt na sprawdzanie graczy oraz menu administratora

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym wam zaprezentować mój skrypt na sprawdzanie wykonany przeze mnie. Fajnie by było jeżeli zostawiłbyś opinię lub propozycję! ;)

Co posiada?

- blokadę komend oprócz ustawionych przez siebie komendą /sprawdz-dodaj[/sd]

- blokadę wyrzucania itemów

- automatyczny ban za logout

- blokadę pisania na czacie

Komendy

- /sprawdz-dodaj[/sd] <np. msg> (dodaje komendę /msg do dozwolonych podczas sprawdzania *pamiętaj przy dodawaniu aby komenda była bez /)

- /sprawdz-usun[/su] <np. msg> (usuwa komendę /msg do dozwolonych podczas sprawdzania *pamiętaj przy usuwaniu aby komenda była bez /)

- /sprawdz[/spr] gracz  <nick>  (teleportuje gracza do ustawionego miejsca i tymczasowo zabiera mu rangę)

- /sprawdz[/spr] czysty <nick> (teleportuje gracza do ustawionego miejsca i oddaje mu range taką jaką miał)

- /sprawdz[/spr] cheater <nick> (uznaje, że gracz posiada cheaty i otrzymuje bana)

- /setsprawdz[/ss] (ustawia miejsce teleportacji do sprawdzenia)

- /setczysty[/sc] (ustawia miejsce teleportacji po sprawdzeniu)

- /menu <nick> (wyświetla menu z opcjami dla podanego gracza)

Planowane

- dodanie configu (na tą chwilę został on usunięty)

- poprawki dot. skryptu

Permisje

Sprawdzanie

- sprawdz.sprawdz; dostęp do komendy /sprawdz[/spr]

- sprawdz.setsprawdz; dostęp do komendy /setsprawdz[/ss]

- sprawdz.setczysty; dostęp do komendy /setczysty[/sc]

- sprawdz.dodaj; dostęp do komendy /sprawdz-dodaj[/sd]

- sprawdz.usun; dostęp do komendy /sprawdz-usun[/su]

Menu administratora

- menu.*; dostęp do komendy /menu

- ostrzez.*; dostęp do wysyłania ostrzeżeń

Skrypt

1.0: [DL usunięty]

2.0: *

3.0: *

Jest to mój pierwszy skrypt więc prosiłbym o wyrozumiałość

Edytowane przez fluxyyy1337
OFF
https://skript.pl/temat/21809-flsprawdzanie-skrypt-na-sprawdzanie-graczy-oraz-menu-administratora/

1. Zły zapis zmiennych

2. Wymaga PeX a nie "czegoś jak PeX"

3. Kod da się dużo skrócić

4. Brak zastosowania się do SSCC

5. Dlaczego nie ma wszystkiego w 1 komendzie?

6. Podczas sprawdzania da się robić wszystko

7.DA SIE KOPIOWAĆ ITEMY!

Ogólnie 2/10 bo jest tego mnóstwo i większość jest lepsza

https://skript.pl/temat/21809-flsprawdzanie-skrypt-na-sprawdzanie-graczy-oraz-menu-administratora/#findComment-148644

@Quaczi niby masz te 470~ postow i prawie 200 like ale czm nie mozesz napisac tego w inny sposob?

1.Zmienne zapisuj w SSCC czyli np {<nazwa skryptu>::<nazwa zmiennej>} zamiast np {aktualna.nagroda} daj {<nazwa skryptu>::akrualnaNagroda}

2. kod mozna skrocic o kilkanascie linijek uzywajac "loop" i polaczenia wszystkiego w jedna komende

3.zablokuj wyrzucanie itemow, pisanie komend itp podczas sprawdzania (on drop, on command)

4.zablokoj kopiowanie itemow (if inventory name of current inventory of player is "nazwa otwartego eq" i wtedy dopiero format slot...)

5.Mysle ze jak na pierwszy skrypt to nawet dobrze 6/10 jak poprawisz bledy to nawet i 8/10 :D

@Quaczi da sie w inny sposob ? napisalem to co ty i dalem przyklady a nie tylko krytykowalem wiem ze umiesz duzo (Quaczi) ale tez sie kiedys uczyles wiec oceniaj w ten sposob co ja a przynajmniej podaj jak to naprawic np zablokuj wyrzucanie itemow, pisanie komend itp podczas sprawdzania (on drop, on command)

Edytowane przez kaol48s
https://skript.pl/temat/21809-flsprawdzanie-skrypt-na-sprawdzanie-graczy-oraz-menu-administratora/#findComment-148659

1 godzinę temu, kaol48s napisał:

@Quaczi niby masz te 470~ postow i prawie 200 like ale czm nie mozesz napisac tego w inny sposob?

1.Zmienne zapisuj w SSCC czyli np {<nazwa skryptu>::<nazwa zmiennej>} zamiast np {aktualna.nagroda} daj {<nazwa skryptu>::akrualnaNagroda}

2. kod mozna skrocic o kilkanascie linijek uzywajac "loop" i polaczenia wszystkiego w jedna komende

3.zablokuj wyrzucanie itemow, pisanie komend itp podczas sprawdzania (on drop, on command)

4.zablokoj kopiowanie itemow (if inventory name of current inventory of player is "nazwa otwartego eq" i wtedy dopiero format slot...)

5.Mysle ze jak na pierwszy skrypt to nawet dobrze 6/10 jak poprawisz bledy to nawet i 8/10 :D

@Quaczi da sie w inny sposob ? napisalem to co ty i dalem przyklady a nie tylko krytykowalem wiem ze umiesz duzo (Quaczi) ale tez sie kiedys uczyles wiec oceniaj w ten sposob co ja a przynajmniej podaj jak to naprawic np zablokuj wyrzucanie itemow, pisanie komend itp podczas sprawdzania (on drop, on command)

Nie będę pisał jak ty bo "zablokój" mnie boli :) Ale przyznaję i zwracam honor, trochę za bardzo się doczepiłem i nie wyjaśniłem jak to naprawić.
No to jako pokutę napiszę mu kawałem kodu,ale żeby nie było za łatwo to napiszę to po polsku :kappa: 

najpierw ustawiasz zamiast rangi sprawdzany zmienną {Sprawdzany::%player%} na pozytywną (true)
a potem robisz coś takiego:

przy użyciu czatu:
	jeżeli {Sprawdzany::%player%} ma wartość pozytywną:
		przerwij wydarzenie
		wyslij "&0[&8Sprawdzany&0] &7%gracz% &8&o%wiadomosc%" do wszytskich operatorow

przy dowolnym ruchu:
	jeżeli {Sprawdzany::%player%} ma wartość pozytywną:
		przerwij wydarzenie

Jak masz coś w głowie to ogarniesz to bardzo szybko :P Pokój przyjaciele :D 

Spoiler

||  __/  __/ (_| | (_|  __/ |
                     ||_|   \___|\__,_|\___\___| |
                     |___________________________|
                                   |
                                   |
           .,:;:;,.                |
          :;.' `.:::               |
          %%%%%%%%%&'              |
          : o   o  :`           .\ p
          :   c    :          .'  \ )
          :`. -  .':        .'     .`
          ;::`--':::      .'     .'|
        _.:;:oooo::;._  .'     .'
      ."  :::.__.;::  "'     .'
      '   :::    :::       .'
     .                   .'
     '    .  .-|-.     .'
    .     ' .  |  .    :
    '    ,  `./|\.'    :
   .    .     `"'      :
   '    :              :
  .    ':              :
 .____' :              :
 '  '   :______________:
''''     :`-.'  -,.._`;
         :'.-.-`_.-.,':
         :-'.'_`'.-,.,:
         :.-`_.-_.-` -:
         : -'.'`,`.,`-;
         :'.` -'_'. _.:
         ;-`.,-`-','._:
         ;`- `-`- '. _:
         :-.`,_.`'.-.`:
         :,-'.`-.',-_':
         :._,`-''.,-.-;
         ;.-`--`.-,.,`:
         :,.-`._'.`-._:
         :`.'.-_.''.`.:
         `-.'`-'.---.-`
           `..'  `..' 
Spoiler

on chat:
	if {Sprawdzany::%player%} is true:
		cancel event
		send "&0[&8Sprawdzany&0] &7%player% &8&o%message%" to all ops

on any move:
		cancel event

on drop:
		cancel event

on command:
		send "&0[&e*&0] &7%player% &8probowal uzyc komendy &7%command%" to all ops
		cancel event

https://skript.pl/temat/21809-flsprawdzanie-skrypt-na-sprawdzanie-graczy-oraz-menu-administratora/#findComment-148678

@Quaczi w twoich postach też znajdzię się sporo błędów i raczej nie jesteś korekotorem ani administratorem od poprawiania błędów więc nie czepiaj się mojego jednego #PEACE

Edytowane przez kaol48s
https://skript.pl/temat/21809-flsprawdzanie-skrypt-na-sprawdzanie-graczy-oraz-menu-administratora/#findComment-148680

Skrypt słaby i nie wprowadza nic nowego.

Wygląda jak plagiat ...

Zgadzam się z @Quaczi

Spoiler

send "&8- &e&oNa wykonanie polecen administratora masz &6&l&n&o3 minuty" to arg-2

Co jeśli nie mam rangi administrator? Lub komendę wykona Support...

Spoiler

format slot 9 of player with 1 diamond named "&cMutuj gracza &4%player-arg% &c&l&ona 5 minut" to close then run [execute player command "/mute %player-arg% 5m"]
            format slot 10 of player with 1 emerald named "&cMutuj gracza &4%player-arg% &c&l&ona 10 minut" to close then run [execute player command "/mute %player-arg% 10m"]
            format slot 11 of player with 1 gold ingot named "&cMutuj gracza &4%player-arg% &c&l&ona 15 minut" to close then run [execute player command "/mute %player-arg% 15m"]
            format slot 12 of player with 1 iron ingot named "&cMutuj gracza &4%player-arg% &c&l&ona 30 minut" to close then run [execute player command "/mute %player-arg% 30m"]
            format slot 13 of player with 1 of black glass named " " to close

Jak już piszesz skrypt w języku Polskim to pisz go do końca :v Mutuj - Wycisz 

Spoiler

format slot 8 of player with 1 of redstone block named "&cWyslij ostrzezenie do gracza &4%player-arg%" to close then run [execute player command "/ostrzez %player-arg%"]

Ostrzeż gracza wystarczy :P 

Wgl te sprawdzanie ogólnie jest dla mnie śmieszne 

W skrócie: 狗屎腳本

https://skript.pl/temat/21809-flsprawdzanie-skrypt-na-sprawdzanie-graczy-oraz-menu-administratora/#findComment-148685