bopke 359 Opublikowano 17 września 2017 Udostępnij Opublikowano 17 września 2017 (edytowane) Na wstępie chciałbym przeprosić wszystkich Sebastianów, którzy mogą poczuć się urażeni tym wpisem. Zbieżność imion i zdarzeń jest przypadkowa. Wszystkie przykładowe ogłoszenia są przeklejone z działu z ogłoszeniami i ocenzurowane Jak skutecznie szukać ekipy Podobnie jak mój poprzedni wpis, tak i ten jest skierowany głównie do młodszych i mniej doświadczonych założycieli serwerów. Zakładasz serwer, ale masz dwie lewe ręce i na widok Twoich budowli creepery same wybuchają, owce momentalnie gubią wełnę, wieśniacy opuszczają swoje wioski, a Twój serwer nie obejdzie się bez spawnu więc pilnie potrzebujesz budowniczego? Zapostuj swoje ogłoszenie na forum, w końcu to jednorazowa robota. Wątek "Darmowego budowniczego który wybuduje spawn na serwer Survival." Tak jak w temacie Spawn ma być w stylu średniowiecznym. Informuję że nie będę zwracał uwagi na odpowiedzi które nie są związane z budowaniem spawnu. Dobra, Seba, załóżmy że jestem budowniczym. Dzięki Twojemu wątkowi wiem, że szukasz spawnu w stylu średniowiecznym. Ale zaraz, przecież spawn to dla niektórych tylko miejsce do pojawienia nowego gracza i wypuszczenia go w świat, a dla innych ogromna, monumentalna budowla z miejsce na tony sklepów, sal z informacjami i różnymi pierdołami. Niestety o niczym się z tego wątku nie dowiaduję, to co się będę tłukł i szukał informacji, pójdę do innego ogłoszenia w którym zobaczę wszystkie potrzebne mi informacje. Pozwolę sobie tutaj zalinkować do ogłoszenia które zawiera wszystkie informacje przydatne dla potencjalnego chętnego budowniczego: Inaczej wygląda sytuacja gdy szukasz kogoś do dłuższej współpracy, np technika. Szukajmy więc! Szukam technika za free !!!!! szukam typa ktory umie skrypty i musi miec skype szukam technika ktory napisze mi plugin bardzo dobry anty cheat pisac kto chetny szukam technika ktory ogarnie mi pluginy technik musi tez miec skype i duzo grac kto chetny zapraszac na skype xXxXxXxXxXx Ponownie - dobrze by było powiedzieć coś na temat projektu, w końcu nie każdy technik jest równie zainteresowany ślęczeniem nad milionowym serwerem easyhc takim samym jak wszystkie, zamiast rozwijaniem jakiegoś nowatorskiego, dużego projektu serwera RPG. Nie każdego technika kręci robota za darmo, więc warto też napisać o dokładnych oczekiwaniach wobec technika i tego co się mu oferuje - to że dla Ciebie oczywistym jest że technik dostaje rangę i dostępy do konsoli, nie znaczy, że dla każdego jest. No, ale teraz, Sebastianie, mamy jeszcze ciekawszą sytuację niż przy szukaniu budowniczego na pojedynczy budynek - w końcu z technikiem zostaje się jakiś czas, więc warto by było móc się z nim dogadać, dzięki czemu będzie się lepiej współpracowało, toteż warto napisać coś o sobie. Współpraca z człowiekiem o zupełnie innych poglądach na większość rzeczy, bez przerwy przeklinającym i denerwującym się o byle pierdoły może nie być na tyle przyjemna, na ile mogłoby się chcieć. Zaraz powiesz mi pewnie ale zara czej pszeciesz ktoś morze mje okłamać!!!!1!111!!11!!!111! Może, ale jeżeli napiszesz o sobie jak najwięcej informacji, to istnieje większa szansa, że ktoś podobny Tobie się zgłosi. Cóż, inna sprawa jeżeli sam ze sobą nie wytrzymujesz i nikogo podobnego nie chciałbyś w swojej ekipie... Wtedy faktycznie lepiej nic nie pisać. Podobnie jak i przy budowniczym, pozwolę sobie tutaj zalinkować do wzorowego wątku z wszystkimi ważnymi informacjami: Jeżeli po przeczytaniu tego wątku nadal myślisz, że wystawienie jednozdaniowego ogłoszenia jest dobrym pomysłem i przyciągniesz kogoś sensownego, to zastanów się jeszcze raz czy nie lepiej wziąć się za naukę, zamiast brać się za kolejny serwer izihace. Edytowane 17 września 2017 przez bopke makskubicki1, Helczyk, creepek i 7 innych 3 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crevsers 46 Opublikowano 17 września 2017 Udostępnij Opublikowano 17 września 2017 Twoje poradniki idealnie trafiają w sedno problemu. Z przyjemnością przeczytałem cały temat, rozwijaj się dalej. Czekam na kolejne tematy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaku49 690 Opublikowano 18 września 2017 Udostępnij Opublikowano 18 września 2017 Przydatne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziela 2 Opublikowano 7 października 2017 Udostępnij Opublikowano 7 października 2017 @bopke Wg. cb kiedy powinno się szukać ekipy? Sam pomysł wystarczy czy powinno się mieć już coś zrobione? Po za tym czy osoba, która nie zna się ani na budowaniu, ani na programowaniu (czyli tak naprawdę dwóch najważniejszych rzeczach, które są potrzebne podczas tworzenia serwera) powinna zakładać serwer? Co myślisz na ten temat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bopke 359 Opublikowano 7 października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 października 2017 8 godzin temu, Ziela napisał: @bopke Wg. cb kiedy powinno się szukać ekipy? Sam pomysł wystarczy czy powinno się mieć już coś zrobione? Po za tym czy osoba, która nie zna się ani na budowaniu, ani na programowaniu (czyli tak naprawdę dwóch najważniejszych rzeczach, które są potrzebne podczas tworzenia serwera) powinna zakładać serwer? Co myślisz na ten temat? ad 1. Zależy kogo chcesz poszukiwać. Jeżeli nie jesteś w stanie samodzielnie zrealizować projektu, bo załóżmy nie umiesz budować, ale umiesz skonfigurować pluginy, to należy pilnie takiego budowniczego szukać, a resztę ekipy w mniejszym stopniu - czemu nie? ad 2. Jeżeli nie znasz się ani na budowaniu, ani na programowaniu, to o ile znajdziesz sobie ekipę która pomoże Ci wcielić życie w Twoją wizję, to jak najbardziej możesz zakładać serwer, to tylko kwestia chęci i posiadania wystarczającej charyzmy aby porwać za sobą kogoś do pomocy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi