PiTeKLive 19 Opublikowano 12 września 2017 Udostępnij Opublikowano 12 września 2017 Siemaneczko czy napisałby mi ktoś taki skrypt na komendę /op z hasłem? Np. wpisuję /op i pisze ,że muszę wpisać /op Nick haslo a hasło jakieś dowolne do ustawienia Za pomoc dziękuję ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kapi. 332 Opublikowano 12 września 2017 Udostępnij Opublikowano 12 września 2017 options: haslo: eloelo command /op [<player>] [<text>]: permission: give.operator trigger: if arg 1 is set: if arg 2 is set: if arg 2 is "{@haslo}": op player-arg send "nadano op" to the player send "masz opa" to player-arg else: send "Gracz nie posiada uprawnien..." to player # zalecam tajemnicze haslo ^^ else: send "Zapomniales o czyms... :)" to player # tu rowniez else: send "Podaj nick gracza" to player KPX1234 i PiTeKLive 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xxdamixx 33 Opublikowano 12 września 2017 Udostępnij Opublikowano 12 września 2017 options: haslo: TwojeHaslo command /op <text> <text>: permission: op.sk trigger: if arg 1 is set: if arg 2 is "{@haslo}": execute player command "op %arg 2%" else: send "&4Podaj prawidlowe haslo!" else: send "&4Podaj nick Gracza!" creepek i PiTeKLive 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 creepek 66 Opublikowano 12 września 2017 Udostępnij Opublikowano 12 września 2017 (edytowane) options: passwd: tujesttwojehaslo on command "/op": if sender is console: stop else: cancel event send "&cPoprawne uzycie: /dajop <nick> <hasło>" to sender command /dajop [<text>] [<text>]: trigger: if arg 1 is set: if arg 2 is set: if arg 2 is "{@passwd}": execute console command "op %arg 1%" send "[%plater%: Opped %arg 1%]" to all ops else: send "&cPodane hasło jest niepoprawne" to sender else: send "&cPoprawne uzycie: /dajop <gracz> <hasło>" to sender else: send "&cPoprawne uzycie: /dajop <gracz> <hasło>" to sender Nie testowane Edytowane 12 września 2017 przez wiktorelex PiTeKLive, xxdamixx i Oytsui 2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kapi. 332 Opublikowano 13 września 2017 Udostępnij Opublikowano 13 września 2017 13 godzin temu, wiktorelex napisał: options: passwd: tujesttwojehaslo on command "/op": if sender is console: stop else: cancel event send "&cPoprawne uzycie: /dajop <nick> <hasło>" to sender command /dajop [<text>] [<text>]: trigger: if arg 1 is set: if arg 2 is set: if arg 2 is "{@passwd}": execute console command "op %arg 1%" send "[%plater%: Opped %arg 1%]" to all ops else: send "&cPodane hasło jest niepoprawne" to sender else: send "&cPoprawne uzycie: /dajop <gracz> <hasło>" to sender else: send "&cPoprawne uzycie: /dajop <gracz> <hasło>" to sender Nie testowane I po co zbędna wiadomość w konsoli? W dodatku pomyliłeś się ze zmienną "plater" Zastanowiłbyś się czy naprawdę warto pisać o tym haśle skoro jak włączę sobie swoją maszynkę do wpisywania komendy z różnymi literami z alfabetu to mogę posiadać tego OPA :))) I ogólnie zastanawia mnie dlaczego @xxdamixx jak i ty @wiktorelex skopiowaliście mój kod lekko go zmieniając PiTeKLive 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xxdamixx 33 Opublikowano 13 września 2017 Udostępnij Opublikowano 13 września 2017 5 godzin temu, esej napisał: I po co zbędna wiadomość w konsoli? W dodatku pomyliłeś się ze zmienną "plater" Zastanowiłbyś się czy naprawdę warto pisać o tym haśle skoro jak włączę sobie swoją maszynkę do wpisywania komendy z różnymi literami z alfabetu to mogę posiadać tego OPA :))) I ogólnie zastanawia mnie dlaczego @xxdamixx jak i ty @wiktorelex skopiowaliście mój kod lekko go zmieniając Ja nic nie kopiowalem, zaczalem pisac a gdy go opublikowalem, odswiezyla sie strona i zobaczylem ze napisales skrypt przedemna Nie mow ze kopiuje nie wiedzac jak to dokladnie wygadalo PiTeKLive 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PiTeKLive 19 Opublikowano 13 września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 13 września 2017 Dziękuję wszystkim za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Peridot 507 Opublikowano 13 września 2017 Udostępnij Opublikowano 13 września 2017 19 godzin temu, xxdamixx napisał: options: haslo: TwojeHaslo command /op <text> <text>: permission: op.sk trigger: if arg 1 is set: if arg 2 is "{@haslo}": execute player command "op %arg 2%" else: send "&4Podaj prawidlowe haslo!" else: send "&4Podaj nick Gracza!" Twój skrypt nie ma prawa działać PiTeKLive i kapi. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xxdamixx 33 Opublikowano 13 września 2017 Udostępnij Opublikowano 13 września 2017 Godzinę temu, McKoxu napisał: Twój skrypt nie ma prawa działać a to czemu? PiTeKLive 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 creepek 66 Opublikowano 13 września 2017 Udostępnij Opublikowano 13 września 2017 17 minut temu, xxdamixx napisał: a to czemu? Ponieważ... gdy wpiszesz /op <nick> <poprawne hasło> to komenda wykona komendę /op <nick> a ta komenda wykonuję komendę /op nick a tamta komenda wykonuje komendę /op nick i tak do nieskończoności. Oytsui i PiTeKLive 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xxdamixx 33 Opublikowano 13 września 2017 Udostępnij Opublikowano 13 września 2017 1 minutę temu, wiktorelex napisał: Ponieważ... gdy wpiszesz /op <nick> <poprawne hasło> to komenda wykona komendę /op <nick> a ta komenda wykonuję komendę /op nick a tamta komenda wykonuje komendę /op nick i tak do nieskończoności. Ehh, racja, jezeli wykona konsola to tego nie bedzie, u mnie ten skrypt dziala PiTeKLive 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 LloydPL 436 Opublikowano 13 września 2017 Udostępnij Opublikowano 13 września 2017 (edytowane) ja bym dodał cooldown między wpisywanymi hasłami, żeby ktoś nie wbił z maszynką i nie wpisywał haseł nią (bo jak wlasiććel iźihace da hasło "haslo" to griefa mu zrobią, damn nie dodajcie cooldowna ) Edytowane 13 września 2017 przez Lloyd PL creepek i PiTeKLive 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PiTeKLive 19 Opublikowano 13 września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 13 września 2017 Poprawiłby mi to ktoś? Bo mogę op dać tylko sobie. options: haslo: xyxyxzyxzxz command /op [<player>] [<text>]: permission: give.operator trigger: if arg 1 is set: if arg 2 is set: if arg 2 is "{@haslo}": op player-arg send "&8» &7Nadano &eOP" to the player send "&8» &7Masz &eOP" to player-arg else: send "&8» &eNiepoprawne &7haslo!" to player else: send "&8» &ePoprawne &7uzycie: &e/op <nick> <haslo>" to player else: send "&8» &ePoprawne &7uzycie: &e/op <nick> <haslo>" to player Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kapi. 332 Opublikowano 13 września 2017 Udostępnij Opublikowano 13 września 2017 ? nie ma żadnych błędów w skrypcie... Zamień "op player-arg" na "op player-argument" lub "op argument 1" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PiTeKLive 19 Opublikowano 13 września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 13 września 2017 Zrobiłem tak ale nic się nie zmieniło. Ponieważ nie wiem czemu ,ale gdy napiszę /op <swój nick> <hasło> to piszę ,że nadano op ,a jak dam innej osobie to pisze ,,&8» &ePoprawne &7uzycie: &e/op <nick> <haslo>'' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kapi. 332 Opublikowano 14 września 2017 Udostępnij Opublikowano 14 września 2017 Zamień <player> na <text>. PiTeKLive 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PiTeKLive 19 Opublikowano 14 września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 14 września 2017 A mam pytanko jeszcze jedno napisałby mi ktoś że osoba która zabiję którąś osobę tylko ona słyszy jakiś dźwięk a ta która zdedała od tej osoby też słyszy dźwięk ale inny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kapi. 332 Opublikowano 14 września 2017 Udostępnij Opublikowano 14 września 2017 on death: if attacker is a player: if victim is a player: play raw sound "random.pop" with pitch 1 volume 100 at attacker play raw sound "random.hit" with pitch 1 volume 100 at victim Możliwe, że to podziała, ale tak to wątpie ;/ PiTeKLive 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PiTeKLive 19 Opublikowano 14 września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 14 września 2017 sk reload odglosy [22:24:14 INFO]: [Skript] Reloading odglosy.sk... [22:24:14 ERROR]: '"random.pop" with pitch 1 volume 100 at attacker' is not an entity type (odglosy.sk, line 4: play raw sound "random.pop" with pitch 1 volume 100 at attacker') [22:24:14 ERROR]: '"random.hit" with pitch 1 volume 100 at victim' is not an entity type (odglosy.sk, line 5: play raw sound "random.hit" with pitch 1 volume 100 at victim') [22:24:14 INFO]: [Skript] Encountered 2 errors while reloading odglosy.sk! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kapi. 332 Opublikowano 15 września 2017 Udostępnij Opublikowano 15 września 2017 (edytowane) on death: if attacker is a player: if victim is a player: play raw sound "random.pop" at attacker with pitch 1 volume 100 while location between attacker and victim < 50: if location between attacker and victim > 50: play raw sound "random.hit" at victim with pitch 1 volume 100 send "Dzwiek zadzialal" to console #1 wait 1 seconds send "Dzwiek dla %victim% powinien sie pojawic za chwile..." to console #2 Te #1 i #2 możesz usunąć jak skrypt będzie działał, bo to wiadomosc do konsoli po prostu idzie czy dziala. Edytowane 15 września 2017 przez esej PiTeKLive 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PiTeKLive 19 Opublikowano 15 września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 15 września 2017 sk reload odglosy [14:56:03 INFO]: [Skript] Reloading odglosy.sk... [14:56:03 ERROR]: '<...> < 50' can only accept a single object, not more (odglosy.sk, line 5: while location between attacker and victim < 50:') Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
PiTeKLive 19
Siemaneczko czy napisałby mi ktoś taki skrypt na komendę /op z hasłem? Np. wpisuję /op i pisze ,że muszę wpisać /op Nick haslo
a hasło jakieś dowolne do ustawienia Za pomoc dziękuję !
31 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi