Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...

Najlepsze jest to, gdy wchodzicie na serwer, klepiecie sie na blazingpacku 1v1 z adminem. On przegrywa a w nagrode daje wam bana :dealkappa:

Uczciwe klepy 10v1 :wallkappa:

Oszusty, brak zaufania do graczy:santakappa:

Easy hc na 1.7 :dealkappa::dealkappa::dealkappa::dealkappa::dealkappa::dealkappa::dealkappa::dealkappa::dealkappa::dealkappa:

https://skript.pl/temat/21034-co-s%C4%85dzicie-o-obecnym-community-minecrafta/#findComment-182400

Jest na pewno mniej dzieci niż kiedyś, ale nadal jest ich dużo. Ogólnie takie osoby to community psują ale już nic na to nie poradzimy i możemy co najwyżej się denerwować. Jak dla mnie mc jest dla osób kreatywnych, takich które lubią czy to budować czy tworzyc serwery czy po prostu pograć sb  z kolegami. Są oczywiście też osoby które tworzą mega rzeczy taki jak ogromne budowle (craftcast) wspaniałe serwery z oryginalnymi trybami (np: hypixel) i takie które potrafią zrobić coś wielkiego przy użyciu komend (przemo). Map makerzy też się tu dołączają, jakby nie patrzeć w teraźniejszych czasach powstają  mega mapy i nie tylko na czystym mc. Są też takie gdzie wymagane są modyfikacje. To chyba wszystko co ja sądzę, idziemy w dobrym kierunku moim zdaniem ;)  

https://skript.pl/temat/21034-co-s%C4%85dzicie-o-obecnym-community-minecrafta/#findComment-182412

Postawa niektórych w tym wątku to typowy przykład polskiej społeczności. Generalizujecie, oceniacie całą społeczność tylko po jednym przypadku, podczas gdy prawda jest zupełnie inna.

Znam bardzo wiele osób utalentowanych, napawanych pasją i determinacją, którzy grają bądź grali w minecraft. Jest to duża grupa osób, znam również takich, którzy chcą coś z dnia na dzień zmienić, wprowadzić nowy tryb, etc. 

Dzieci - temat gorący, wręcz każdego świerzbi żeby napisać o jakimś 10-latku obraźliwe i gnębiące słowa. Zauważmy proszę, że każdy z nas był kiedyś dzieckiem, a może nadal mentalnie jest - nie są to osoby na naszym poziomie. Trzeba czasami ugryźć się w język, zanim wchodzić w pyskówki albo im grozić, bo jeszcze bardziej pogrążacie siebie i pogarszacie całą zainstniałą, sytuacje. Mówię, umysł dzieciaka z grubsza działa w prosty sposób, dopiero się rozwija, uczy się, poznaje świat, jest uczony kultury - niektórym może nie być to dane, więc proszę, nie zawsze trzeba zwalczać ogień ogniem, weźcie się w garść, i pokażcie chociaż im że potraficie się zachować WY.

A polska społeczność, to polska społeczność. Dużo do wypowiedzi tutaj nie mam, jestem rodowitym polakiem, za to zdaję sobie sprawę jaką opinie u innych stworzyliśmy, sobie, przez lata. Spójrzmy, nawet, na niektóre zachowania na forum, to może być jeden z powodów, czyż nie?

https://skript.pl/temat/21034-co-s%C4%85dzicie-o-obecnym-community-minecrafta/#findComment-182915

Moim zdaniem, polskie community minecrafta to totalne dno. Oczywiscie sa rozne wyjatki, nawet wieksze grupy ludzi ktorzy jeszcze jako jedni z niewielu "ogarnietych" osob, sa takimo z ktorymi mozna na spokojnie pograc, pogadac itd. Jednak wiekszosc graczy minecrafta w tym polskim community to osoby mlode, tak jak wyzel pisali, 10-cio latkowie, sa tez osoby "starsze" ktore swoim zachowaniem zaprzeczaja logice, podobno czlowiek z wiekiem dorasta i sie rozwija, a w przypadku takich osob jest przeciwnie. Mam tu na mysli takich typowych graczy izihc, dla ktorych liczy sie to zeby kogos zabic lub zniszczyc zamek (teraz to sie chyba zolwie nazywaja) kogos innego a potem uciekac. Jednak najgorsze wg mnie sa rozpieszczone dzieci ktore w wieku 10 lat wydaja na gre wiecej pieniedzy niz ktokolwiek inny, bo "tszeba byci fainym" :kappa:, i tutaj przywolalem osoby uposledzone ortograficznie ktore "maiom zepsótom klawjatóre i im śe pszyciski nje fciskajom" :rak:, albo "szypko piszom i ńe trafjajom f pszycisk" :rak: :rak:. Sa tez osoby toksyczne (ich jest coraz wiecej) dla ktorych "zabawa" to psucie innym gry, wyzywanie innych graczy "dla beki" albo cos co jest juz przesada i wczoraj taka osobe spotkalem jak sie bawila na moim serwerze w botowanie i ddosowanie, jak zapytalem czemu to robi, odpowiedz byla taka: "dla zabawy"... No prosze ;-; serio? Cos co jest w kraju karalne jest zabawa? Pojde na ulice, pobije kogos do nieprzytomnosci dla "zabawy", okradne sklep i pogroze pracownikom dla "zabawy"... Jak uposledzonym umyslowo trzeba byc zeby cos takiego robic?... I na sam koniec zostawilem tych calych hakerow co kazdemu groza ze maja nasze ip, znaja haslo, albo co lepsze, kiedys ktos mi pisal ze zna moje haslo do fb i jak mu nie dam admina to mi sie tam wlamie i przejmie moje konto... Moze bym uwierzyl gdybym mial tam konto :kappa:...

Czyli podsumowujac: Polskie community minecrafta mozna porownac do oceanu, wielkie dno z rzadkimi wysepkami...

Edytowane przez KrisSx
https://skript.pl/temat/21034-co-s%C4%85dzicie-o-obecnym-community-minecrafta/#findComment-182934

32 minuty temu, KrisSx napisał:

podobno czlowiek z wiekiem dorasta i sie rozwija, a w przypadku takich osob jest przeciwnie. Mam tu na mysli takich typowych graczy izihc, dla ktorych liczy sie to zeby kogos zabic lub zniszczyc zamek (teraz to sie chyba zolwie nazywaja) kogos innego a potem uciekac.

d e b i l i z m za przeproszeniem

Oceniasz dojrzałość drugich osób, po tym że wypełniają zadania danego trybu lub używają slangu?

34 minuty temu, KrisSx napisał:

Jednak najgorsze wg mnie sa rozpieszczone dzieci ktore w wieku 10 lat wydaja na gre wiecej pieniedzy niz ktokolwiek inny, bo "tszeba byci fainym"

Aktualnie mam 17 lat, wydaję na gierki po kilka tysięcy dolarów, znaczy to że szukam atencji, bądź jestem jakiś nienormalny? Co do spraw dojrzałości i kultury, wybacz, jednak moją i za pewne innych sprawą jest to, jak wydają pieniądze.

37 minut temu, KrisSx napisał:

I na sam koniec zostawilem tych calych hakerow co kazdemu groza ze maja nasze ip, znaja haslo, albo co lepsze, kiedys ktos mi pisal ze zna moje haslo do fb i jak mu nie dam admina to mi sie tam wlamie i przejmie moje konto

Wszędzie tak jest, pomijam.

https://skript.pl/temat/21034-co-s%C4%85dzicie-o-obecnym-community-minecrafta/#findComment-182940

7 minut temu, DrVyl3nce napisał:

d e b i l i z m za przeproszeniem

Oceniasz dojrzałość drugich osób, po tym że wypełniają zadania danego trybu lub używają slangu?

Aktualnie mam 17 lat, wydaję na gierki po kilka tysięcy dolarów, znaczy to że szukam atencji, bądź jestem jakiś nienormalny? Co do spraw dojrzałości i kultury, wybacz, jednak moją i za pewne innych sprawą jest to, jak wydają pieniądze.

Wszędzie tak jest, pomijam.

1) Nie, mogles nie zrozumiec tego o comi chodzilo, mialem na mysli osoby ktore pisza wszedzie ze maja 15 lat, jakie one sa dorosle itd a zachowuja sie jak typowe 10 latki, ortogragia, kloca sie, klamia itd.

2) Tutaj tez mogles nie zrozumiec przekazu. Mialem na mysli te osoby mlode ktore wydaja kupe pieniedzy na gre tylko po to zeby byly uznawane za "fajne".

3) moze i tak jest wszedzie, nie wiem, ale jakos sie z tym spotalem tylko w polskim community

Edit: tak teraz przeczytalem o tej dojrzalosci, i faktycznie napisalem nie do konca to o co mi chodzilo

Edytowane przez KrisSx
https://skript.pl/temat/21034-co-s%C4%85dzicie-o-obecnym-community-minecrafta/#findComment-182941

Teraz, KrisSx napisał:

3) moze i tak jest wszedzie, nie wiem, ale jakos sie z tym spotalem tylko w polskim community

Odpowiem tylko na to, jak chcesz głębniej brnąć z dyskusją możesz podbić do mnie na discordzie.
Żeby poznać takie zachowania musisz głębiej wejść do danej społeczności, nie wystarczy uczęszczanie na jeden sławny serwerek.

https://skript.pl/temat/21034-co-s%C4%85dzicie-o-obecnym-community-minecrafta/#findComment-182942

• Szifter zablokował(a) ten temat
Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...