ByczekTV 95 Opublikowano 5 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 lipca 2017 (edytowane) Cześć, w tym artykule chciałbym Wam przedstawić swoje przemyślenia odnośnie posiadania serwerów minecraft. No więc tak. Serwer minecraft, to dość kosztowna inwestycja, jak wiemy - są hostingi tańsze, a są hostingi też droższe, są lepsze są gorsze. Stawiając "poważniejszy" serwer wypadałoby zakupić domenę, która kosztuje w granicach 100zł (60/70) (ale nie zawsze serwer z domeną musi być najlepszy, zrozumiane jest to, że ktoś może nie mieć na to pieniędzy.) Teraz większość twierdzi, że "większe" serwery powinny się utrzymywać na maszynie VPS, która jest trochę kosztowna - nie ukrywam - aczkolwiek zapewne wyniesie nas to mniej pieniędzy, niż gdybyśmy mieli na przeróżnych hostingach wykupować kolejno forum, ts3, serwer (vps szczególnie jest przydatny przy bungeecorde'ach) niemniej jednak jest to w połowie prawda, bo: 1.VPS ma dużą pojemność 2.za VPS mniej zapłacimy niż za to wszystko razem wziętych ale: 1.Na hostingu lepiej się pracuje. (według mnie) Co prawda, jeżeli ktoś jest "dziany" i kąpie się w pieniądzach to oczywiście może sobie pozwolić na hostingi. Jak niektórzy wiedzą serwer to nie tylko wydatek, a w niektórych przypadkach też zarobek, szczególnie, jeżeli ktoś ma VPS. Załóżmy , że VPS kosztuje 50zł/mieś. A miesięcznie z kont premium zarobimy 100zł. (oczywiście mówię tu o własnym itemshop'ie z wpływem na konto bankowe), bo oczywiście VPS nie ma wbudowanego itemshop'u tak jak większość hostingów. Ja osobiście znam jeden, jedyny hosting (darmowy) serwerów minecraft, który rzeczywiście jakoś tam działa (aternos.me) - jeżeli ten adres nie może tu być to proszę o usunięcie go.- aczkolwiek moje zdanie pozostaje jedno. NIE ROBIĆ SERWERÓW NA TAKICH HOSTINGACH. Na logiczne myślenie - na takim hostingu nie założymy poważnego serwera Na koniec: Nie możemy liczyć od razu na cuda. Przyrosty graczy wymagają czasu, dobrej reklamy (nie zawsze) Rada: Nie reklamujcie serwera na innych serwerach ( ZAPRASZAM NA SERWER XXX.XXX.PL DARMOWE VIPY), psuje to jedynie reputacje Wam jak i całemu serwerowi. Jest to mój pierwszy artykuł, więc proszę o wyrozumiałośc. podkreślam, że są to tylko moje przemyślenia. proszę o wytykanie mi błędów, człowiek przecież się na nich uczy. Dodatkowo proszę o sugestie, co mógłbym dodać do tego artykułu. dziękuję Edytowane 5 lipca 2017 przez ByczekTV Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordYu 296 Opublikowano 5 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 lipca 2017 @ByczekTV Kompie - oznacza komputer PC Kąpie - oznacza pławić się w czymś (w znaczeniu jakie podałeś "kompie się w pieniądzach) Popraw to lepiej bo Cię zjedzą, oraz wejdź w pole tekstowe, kliknij PPM i zaznacz na dole opcję "Sprawdzanie Pisowni" pomoże Ci to jakbyś się pomylił, tekst podkreśli się na czerwono wtedy (choć w powyższym przypadku nic to nie da) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ByczekTV 95 Opublikowano 5 lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 5 lipca 2017 1 minutę temu, JPablo napisał: @ByczekTV Kompie - oznacza komputer PC Kąpie - oznacza pławić się w czymś (w znaczeniu jakie podałeś "kompie się w pieniądzach) Popraw to lepiej bo Cię zjedzą, oraz wejdź w pole tekstowe, kliknij PPM i zaznacz na dole opcję "Sprawdzanie Pisowni" pomoże Ci to jakbyś się pomylił, tekst podkreśli się na czerwono wtedy (choć w powyższym przypadku nic to nie da) Racja, i nie wiem jak to się stało, że popełniłem taki błąd ortograficzny Dziękuję, że mnie o nim powiadomiłeś. LordYu 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bopke 359 Opublikowano 6 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 6 lipca 2017 Ciężko zaprzeczyć Twoim słowom, masz absolutną rację, ale serwer VPS wymaga znacznie więcej pracy aby sensownie uruchomić serwer minecrafta. Obsługa takich systemów jest trudna i niekiedy słabo wychodzi absolutnie zielonym osobom, przez co serwer się wyłącza, niekiedy zacina itp. Dlatego rozwiązanie z VPSem jest przeznaczone albo dla osób sprytnych ( ), albo dla osób faktycznie obeznanych z tematem. Zajmuję się paroma serwerami na vpsach ( w większości z Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! ) i zauważyłem, że wielu osobom z trudem przychodzi korzystanie z zaledwie dwóch komend ( od włączania serwera i od włączania konsoli serwera ), a co dopiero, gdyby same sobie miały to ogarnąć. Tacy ludzie niestety dalej będą oszukiwani na zasobach przez najpopularniejsze hostingi z ofertami "nielimitowanymi", czyli największym złodziejstwem z jakim udało mi się zetknąć. Bielecki 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ByczekTV 95 Opublikowano 6 lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 lipca 2017 3 godziny temu, bopke napisał: Ciężko zaprzeczyć Twoim słowom, masz absolutną rację, ale serwer VPS wymaga znacznie więcej pracy aby sensownie uruchomić serwer minecrafta. Obsługa takich systemów jest trudna i niekiedy słabo wychodzi absolutnie zielonym osobom, przez co serwer się wyłącza, niekiedy zacina itp. Dlatego rozwiązanie z VPSem jest przeznaczone albo dla osób sprytnych ( ), albo dla osób faktycznie obeznanych z tematem. Zajmuję się paroma serwerami na vpsach ( w większości z Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! ) i zauważyłem, że wielu osobom z trudem przychodzi korzystanie z zaledwie dwóch komend ( od włączania serwera i od włączania konsoli serwera ), a co dopiero, gdyby same sobie miały to ogarnąć. Tacy ludzie niestety dalej będą oszukiwani na zasobach przez najpopularniejsze hostingi z ofertami "nielimitowanymi", czyli największym złodziejstwem z jakim udało mi się zetknąć. Tak, racja. Nie wiem w sumie czemu nie wspomniałem o tym, że VPS jest trudny w obsłudze (a może wspomniałem, ale nie widzę xD) Ja osobiście się przyznaje, że raz przypadło mi się zetknąć z serwerem na VPS (kolegi) i musiałem ściągnąć jakieś programy (Putty chyba xD). Jest to dość skomplikowana sprawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbi 1 337 Opublikowano 26 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 lipca 2017 Odrzucam ten artykuł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi