Skocz do zawartości
  • 0

Działki czy zamki

LordYu
 Udostępnij

Pytanie

Siemka, tworzę serwer i zatrzymałem się na jednej opcji

Lepsze będzie do budowania zamki (które będą gotowe do kupienia) czy działki puste

Zamek

1. Wybudowany, podzielony na +10 tierów, ogromny +/-100x50kratek
  2. każdy budynek ma osobne "piętro" i "zagrodę"

Działki,

1. budynki poumieszczane będą po całej działce
  2. estetyczny wygląd, bo zamek stoi pusty lecz jest na około 60kratek wysoki 
  3. pusta działka nie przysłania wyglądu lecz z szytu "zamku" idzie wiele zobaczyć

Działki normalne, ogrodzone "żywopłotem" a zamek większa wersja tego: Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!

Typ serwera podobny do AOE 

Za treściwe odpowiedzi mogę polajkować jak do kogoś to ważne :P

Edytowane przez JPablo

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Nie ważne czy działka czy zamek, na jednym i drugim nie będzie wolno budować, 

Wyjaśnię Ci aby wiedział :) 

Na zamku i działce będzie +/- 15 znaków, na każdym z nich będzie napis (inny) "Kuźnia - Koszt 5000drew 3000kamienia 1550złota" "Tartak - Koszt 500 Drewna"

Klikając na znak, gracz uruchamia budowę która kończy się za 10/15 minut bądź 1/5 godzin, coś jak w grach strategicznych :) że wyznaczasz budowę tego budynku i sam się buduje :)

Ktoś wyżej podał że jedno i drugie, więc podsunął mi 3 wyjście, dodam zamki do budowy, po osiągnięciu X poziomu zamku można będzie kupić działkę gdzie gracz będzie swobodnie budował :) 

• 0
19 godzin temu, JPablo napisał:

Na zamku i działce będzie +/- 15 znaków, na każdym z nich będzie napis (inny) "Kuźnia - Koszt 5000drew 3000kamienia 1550złota" "Tartak - Koszt 500 Drewna"

Klikając na znak, gracz uruchamia budowę która kończy się za 10/15 minut bądź 1/5 godzin, coś jak w grach strategicznych :) że wyznaczasz budowę tego budynku i sam się buduje :)

Ktoś wyżej podał że jedno i drugie, więc podsunął mi 3 wyjście, dodam zamki do budowy, po osiągnięciu X poziomu zamku można będzie kupić działkę gdzie gracz będzie swobodnie budował :) 

Dobry pomysł, oraz dobry pomysł z automatyczną budową ;)

Te poziomy to dobre wyjście.

• 0
Dnia 6.06.2017 o 00:27, JPablo napisał:

X
by VIDSqaure

Jestem na bieżąco :) dobrze Ci idzie.

Edytowane przez Polski Sześcian

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...